Skip to main content

BINIKU GENGSTER !!

Hahaha..baca tajuk je dah agak da..mesti asben dia dah kena kontrol...kali ni kisah kawan ayah yg dah lama tak jumpa..pada hari raya yg lepas,ayah berpeluang bertemu sahabat lamanya yg dudok sekampong dan bersekolah ditempat yg sama dgn ayah...

25tahun tak jumpa...hahahah...dah tua dah kau,
*kata ayah pada kawannya.'
yelah...dah banyak uban kau...hahaha...
*ketawa mereka berterusan.
'buat apa sekarang?ko dok mana??
*tanya ayah lagi...
'aku dok  KL...ala kerja lama,tempat yg sama jgk...heheheh
*dia terus menjawap soalan2 ayah...
"aku dah banyak abiskan masa kt rumah la zeck...
*jawapnya seloroh...
''urus rumah dan anak2 lepas waktu kerja...
*sambongnya lagi...
"bini kau mana???
*tanya ayah seakan terkejut...
''Ada....dia sibok,sekarang dia dah jd tokeyh!!
''owh...wa......kaya la kau...''
*ayah mengusik..
''Adalah...rezki...tp aku ni dah jadi surirumah,bibik ,driver,hahaha...
*dia gelak besar..
''anak2 aku yg urus,makan minum,pakaian,sekolah...semua aku settle...hurm..berkorban zeck...heee
''tp knapa kau tak ambik maid??
*ayah cuba bg pendapat.
.''aishhh..bini aku kuat cemburu..dia tak nak pakai org gaji...
*hehehe gelak dia lg..

  Ayah mcm tak percaya,kawanya yg dulu playboy dimasa mudanya,kini dah berubah..jd suami mithali..huhu..


''kau ada lg lepak2 malam dgn kekawan ke??kalau dulu..selagi ayam tak berkokok..kau tak ingat nak balik rumah,hahaha..*ayah cuba mengingati sejarah kawannya tu..


''Tak la...aku dah tingalkan semua tu,pernah beberapakali aku dikuncikannya...tido luar aku mlm tu..sejok...banyak nyamok plak tu...eee...serik aku zeck...pastu taubat..tak ada lagi aktiviti lepak malam..heeee

''SO? kau da pndai masak la sekarang??? *usik ayah lagi...
''hehehe datang la rumah,kau cakap je..kau nk makan ape...aku mesti masakan...masakan timur,barat,thai...semua aku tau la...belajar kt internet la zeck...

pergh!!!boleh tahan uncle ni,mengalahkan aku..heq3


''bob,bini kau garang ke???*tanya ayah..
''heheheh...garang2 pempuan zeck....siang dia marah2..malam....dia tetap cool...aku faham dia mesti letih,penat dgn kerja,dgn promosi,dgn client,so..aku pandai2lah jaga hatinya...hehehe''

  'Bini kau tokey ape bob??? bisnes apa??*soal ayah , mcm polis pencen plak aku tgok...
  ''hurmmm...dulu dia mengajar kelas tea kwan do..sekarang ni dia da jadi jurulatih kelas tea kwan do merangkap pengusaha pulak. dah ada 2 cawangan dah sekarang.....dia ada tali pinggang hitam zeck...!! heee

''YA ALLAH!!!!BINI KAU GENGSTAR KE BOB??? kaki pukol. ???..hahahaha gelak ayah berterusan..dan hahahahha gelak mereka terus memecah suasana hari tu ...
sapa tak sayang bini oii

     ''ADEHHH!!!

uncle ni takut bini upanya...hehehehe....aku pon join gelak..walaupon cuma gelak dalam hati...opsss

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx