Skip to main content

mama oh mama

Malam tu lepas makan,mama pesan kt aku...'nt mlm tido dgn mama ye...
  'ayah mana?tak balik???soal ku..tak..ayah outstation 3hari..jawap mama selamba...

Malam ... lepas solat isyak,aku pon terus kebilik mama..adik2ku semua dah belayar dibuai mimpi..heheheh..mimpi ape agaknya budak2 ni ek??? jam menunjukan pukul 11 malam..ku ketok pintu bilik....'masok la..mama nak mandi ni...panas plak mlm ni,nk tido pn xselesa...ok mama..i'm waiting...jawapku..aku terus duduk ditepi katil mama..bilik yg kemas...harum...hurm...nyaman nya utk....hehehe...tah tak tau!! tak tau!!...hehehe senyum lak aku sendirian...
Dah berkali2 jgk aku menguap...lantas aku pon bareng ats tilam mama yg empok tu...sementara tunggu mama siap mandi...
Keluar dp bilik mandi,mama senyum kt aku..sory...'ala tak pe...'aku jawap perlahan...kemudian mama menyapu losyen kt kaki dan tangannya..pergh..wangie nya....'adik2 dah tido??''tanya mama,sudah...jwap ku sambil bangun dan duduk disisi mama...

'sayang,ade benda mama nak cakap kt u ni.....mama nak minta maaf kt u....sambil dia memegang tangan ku dan membelai jari2 tanganku...'apa dia mama??cakap la..'aku terus jd tak keruan ketika tu..sambil merenung mataku..mama bersuara sayu....'u dah ditunangkan sayang....mengalir air mata mama...'WHAT!!!!TAPI KENAPA?DENGAN SIAPA???ya Allah..masa tu..duniaku jd gelap,kepalaku mcm nak pecah...air mataku secara tetiba terus turun tanpa dipaksa...
'Sory sayang,ni bukan kehendak mama...ni plan ayah,nenek dan makusu kamu..mama tak boleh bangkang....u dah ditunangkan dgn sepupu u...@#$%^^&*....tp pd mama dia memeng sesuai utk u sayang...'tapi ma...,napa tak bincang dgn i dulu??.nape memandai2 menentukan jodoh dan masa depan i???buat plan tanpa pengatahuan i tu kejam ma....rintih ku..mama terus sepi dgn linangan air matanya...
saat tu aku terus teringat kt DIA...yg selama ni menjadi teman waktu suka dan duka ku..teman yg aku temui dilaman web sosial..yg sering aku rindu..erghhhh !!!kejam nya dunia.....knapa semua ni bole terjadi?
MALAM tu aku tak boleh nak pejamkan mata,air mata dah la..mengalir da mcm airterjun kt gunong ledang...laju,deras..tanpa henti...
SAYANG...kenapa ini terjadi dlm cinta kita...macamana aku nak hadapi semua ni??
      

YA ALLAH...andai ini dugaan ku...aku mahu yg terbaik utk aku....SESUNGGUHNYA ,ENGKAU LAH TUHANKU, TEMPATKU MENGADU DAN MEMOHON, AKU BERSERAH PDMU YA TUHANKU ATAS SEGALA KETENTUANMU....aku kini redha dan pasrah.....

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx