Skip to main content

RAYE ! RAYE !



hahaha...rayer, rayer, 
rayer tak habis -habis lagi..
seminggu rayer kat kampung letih doe..
kat kampung jalan-jalan ziarah family..
ade best, ade tak best..
tapi banyak lah yang best....
jumpe sedare mare...
muah sana, muah sini.. 
Balik rumah sendiri ..perh, lagi la letih..
hari-hari cuci gelas, isi kuih, masak-masak
tetamu...? 
maaaaaiiiiiii tak putus -putus
sampai lenguh nak salam..
sampai lenguh bibir nak senyum..
jari ni da naik cramp dah.. hahahaha
kengkawan ayah, 
kengkawan mama, 
kengkawan adek.. fuyooooo..
tu tak kira pak long, mak long, 
pak uda, pak usu, makcik, mak ngah.. haish..
belom lagi anak sedare mak , anak sedare bapak..
hahaha meriah meriah..

kengkawan alam maya seperti dari 
fb  
moko.mobi 
qute game

ramai la yg sudi datang itu belum rombongan marhaban yang datang satu taman ramainya dan belum rombongan  meminang yang pun turut serta datang opsss ... alalalala, meriahnyerr..


alhamdulilah ,nasib baik sebulan jek raye.. kalau setahun?? 

Ape jadi kat jari aku  yang halus mulus ni?
Apa jadi kat bibir aku yg chumil ni?
Apa jadi kat suara aku yg merdu ini?
tak lama lagi raye dh nak abis 
aku dah tak sibuk lagi
dah tenang macam dulu
dah sunyi semula macam selalu
tapi walau sesibuk mana aku beraye
aku tetap ingat dia yang jauh disana
hahaha dia? dia? dia?
haruslaaa....


Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx