Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2011

LIRIK INTANKU KESEPIAN

Intan Ku Kesepian

hanya padamu
terbuka hatiku
menanti hadirnya 
kasihmu sayang
cinta yang suci
sehangat mentari
membara hanyalah untukmu
belum sempat aku
memberi padamu
engkau yang ku damba
hilang tiba-tiba
tiada lagi irama cintamu sayang
tiada lagi haruman kasihmu intan
tinggallah aku 
menyulam cinta yang sirna
didalam senyum
yang berbayang duka
ku kesepian. . . 
akan ku tunggu
takdir menentukan
engkau dan aku
kan bersua lagi
memadu cinta
selembut bayu senja
mengukir rindu
didaunan hari kasih
menghilang resah
lewat pertemuan kita
biarpun harus
ku telan keperitan
kerana engkau
intan yang ku sayang
akan ku terus menunggumu  intan . . .






jiwanya kian parah

hehehe..parah ke perah...tah la.......
nak jdkan cerita..kalu jiwa..parah la..tak kan perah kot..
la..kenapa lak nak parah..bukan ada eksiden pon dlm jiwa....
tu la korang..soh belajo sastera..korang minat sgt dgn IT...
dah tu..ape pon tak boleh...heehee

sebelom ni..ok je aku tengok..
tu dulu...sekarang tak lagi...ish3...kecian2...tp..kenape???
entah...semenjak dia hilang sesuatu...hari2 dia kata parah....kacaw..sedih....
la..itu je yg dia kata hari2??....a'ah...tu je....hahahahha....
knape ek?? hurm..pelik2....
korang nk taw ke kenape???urm.....
kekasihnya dilarikan org laen.....kcian kan....
yeke??adoi....mmg la parah....
heheheh...tak baik mengumpat oii!!! dose2....
tol la....buahati dia dah kena kebas...tak pandai jage la tu....
ehh..kau ni memandai2 je buat cerita...tak la...dia syg sgt kt kekasih dia tu....
tp...tah lah.....tak de jodoh kot....
tp kecian tau..hari2 nanges,hari2 sedih,hari2 gelisah....
aku tengok pon kesian.....
kalau pergi keja mesti mata dia bengkak sbb nan…

hari ini....25.10.2011

Setiap tibanya tarikh ini,aku pasti teringat kt sesorang...
tanpa dipaksa,akan ku bacakan surah al-fatiha utk nya...SIAPA DIA?

seorang insan yg pernah menyayangi aku suatu ketika dulu...ketika dizaman alam persekolahan aku...masa tu usia aku baru 13 tahun...dalam seusia semuda itu,aku telah menarik perhatiannya...setiap hari dia akan membuat pekara2 yg boleh memikat hatiku..hahahahha..cinta monyet kot...sebenarnya masa tu umur dia baru 15 tahun...aku sendiri tak pernah terpikir utk disayangi begitu rupa...


setiap petang,ketika aku turun dari bas sekola,dia akan menantiku disimpang jalan dgn motor nya...menantiku dengan senyuman...aaah...malu aku siot.!!!...aku hanya mampu membalas senyuman nya dan terus pulang kerumah...ada ketika dia akan membelikan aku coklat kegemaran ku..waw!! coklat cadbury!!!...sukanya  hati ku mase tu....hahahahah...cinta???entah...aku tak pasti...maklom budak mentah..mata rambang lagi  tp..dia betol2 take care...semua benda nk di share dgn aku...lama2 aku pon …

where are you!!

aduhhh...bisenya......
still menunggu ni..mane u hilang??
rindu nye.......still rindu ni....
u pergi mane???
u....
mcm tak nak jumpe i lagi je...
mcm ade yg tak kena je...
plis la on skarang...
jelaskan ape masalah nya...
dengar...
owh jeritan batinku...
memekik2..memanggil2..namamu selalu....
owhhh...risau...batinku nangis risau....
kan...P.ramlee.da kuar dah ni......
hahahaha....
sayang...u p mane...???
i da setengah mati ni..plis..plis.....plissss.....

dengarlah rintihan hati i nie.....

bukan i tak sudi nak jumpe u,
mmg itu harapan i,
dpt jumpa dgn org yg selalu i share pasal suka dan duka i kt fb ni....
tp...u pon tau macamane situasi i,
siape diri i,
ape status i,
macamane undang2 family i,
macamane prinsip2 parent i,
mama  i selalu pesan...
jangan biasekan diri utk berjumpa dgn bukan muhrim....

kerana jika kamu berdua... nanti akan ade yg ketiga diantara kalian... haishhh..nauzubillahiminzaliq....     i memang selalu ingat pesan mama tu... i akan jage diri i ni mama,

i akan sentiase jauhi pekara2 itu mama...walaupon pd hakikatnye..semua tu hajat2 i selama ini ..erghhh.....sebak rasenya......sekarang ni....demi mama dan maruah ..i tahan saje semua hajat2 i yg i pendam utk u....harap u boleh terima kenyataan ini.....dan kasih sayang ini tak akan pudar walau ape pon yg bakal kita hadapi ,dimase akan datang.....mengertilah......isihati i ni...rintihan i ni......sebab.....sejujur2nya......





i sayang u B....tu je yg i mampu ucapkan disini~.....

ini kah jodoh?

Minggu lepas ikot family pergi  jemputan kawin kt kampung ...
pengantin tu teman baik ayah...lebih tua dp ayah...
so...hampir 50 tahun la umur dia??? baru nak kawin??
isteri dia umur berape??aku mmg mcm ni...
mcm polis pencen kalau nk tau!!
isteri dia ibu tunggal beranak 1.....suami dia???
macammana kawan ayah boleh jumpe bakal isteri dia ni??
ceritanya macamni. 
aaa..aku lak cerita kt korang ok..meh2...heeheee......
pengantin (kawan ayah aku )sudah berkawan dgn perempuan tu(pengantin perempuan)
sebelom dia berkahwin lagi..mungkin tak de jodoh..perempuan tu kawin dgn lelaki lain..(bukan dgn kawan ayah)....dan kawan ayahku maseh tetap berstatus single setelah cintanye tak kesampaian.....

setelah di takdirkan tuhan..suami dia pulak ditimpa kemalangan semasa dia sedang sarat mengandong...kecian kan....kemudian lahir lah anak tanpa ayah ....semakin hari semakin meningkat usia nya...apebila meningkat usia anak itu 3tahun ...dia sudah pandai bertanye kan  siape ayah nya...si ibu mula risau.…

ini kah sayang?

makin hari makin mesra, a'ah...
ini kah tandanya sayang?maybe kot...
kalau dulu tak jumpa pon tak pe..
tp sekarang hari2 cari...hehehe.
inikah tanda dah sayang??ntah la...
dulu sekadar bersembang je....tp sekarang...hehehehehe???
makin hari makin sayang...
ini kah tandanya sayang??
lantak  la...hahahah
ini kah tanda dah sayang???urmm....nape le plak...
rindu ,resah,gelisah....sbb tak jumpe dia....
makkk tolonggg.....ape tanda2 semuanya ini.....
jap2 check kt hati kau tu........
confirm2...ni lah tandanya sayang..
hahahahah...memandai2 je kata tu tanda sayang...mane ade....
yelah...da hari2 dia  panggil aku sayang...
aaa...tu lah tanda dah sayang....
la...pulak dah...tu je ke????
hehehe..mane aku tau tu tandanya ape...
ekelehhhh..tu pon kau tak tau...
tu tandanya kau tu da angau laaa...hahahahahha
~  plis3x..kamu jgn nakal..heee.~

my Man

my man..
korang ade??
aaa...xde kan....tp aku ade..jgn jeles....hahaha
simple...
caring...
tp ade sikit cemburu...ala...adat la kan....
dia kata sbb  dia syg kt aku so,,harus kena cemburu lah.
ok2....diterima2 ...hehe
romantik....
peramah....
ade sikit pemalu...mmg patut..
sbb malu tu tanda org beriman.....aminn....h0h0h0...
setiap saat disisinya...bikin aku bahagia ....
gurauannya,
suaranya,
gelak tawanya....
bahagia sgt2....wa ckp lu....huhu
my man.
only you my man  on this world..
takde lain dah....
ade pon kalu you da xde je nanti......hahaha...
jgn lak nak touching ok...joke...
my man,
your love,
your touch,
your laugh,
selalu bikin jiwe wa kacaw.....hehehe
my man,
setiap detik masaku hanya utk you,
setiap hembusan nafasku cuma kerana you,
hanya you,my man yg aku punya...you kena tau tu....
yanggg.......nak letak iklan penaja tak???takyah la kot...nt org jemu...heeee~
ku tak bisa hidup tanpa kamu  MY MAN!!!!!

engkau da kenapa?

pelik!
dia da kenape?
macam tak puasati kat aku!
setiap benda yg aku buat,asik tak kena saje dimata dia!!
ape yg aku ckp,ade saje bangkang nya!!
kau da kenape?
selalu menganggu saat2 bahgia aku??
sering berkeliaran disetiap langkah ku!!
ape mahu mu???
aaaa...baik kau ckp..kau da kenape??
cemburu??
marah??
benci??
atau kau minat kat aku???
hahahahahha.....pirahhhhh.....
kau da kenape . . .
gf kau dah tinggalkan kau??
atau kau fikir gf kau curang dgn kau???
hahahahaha...nasib kau laaa....
tp kan..kalau mcm nilah perangai kau....
mmg patotla kalau gf kau lari tinggalkan kau...
sbb...dye pon tak faham...kau da kenape ....
hahahahahah~sengal la kau ... a.k.a ..aku pun sama :p


mr T

you hadir dlm hidup i macam kehadiran ribut tsunami!
 sekali pukol  je teros beri kesan seumur hidop i,
macam bermimpi...tp kenyataan
entah kenapa.. i yang jadi  tempat you berlaboh..
mr T,
maafkan i,bukan bermaksod nak menyingkap masalah
tapi you pon tau sape i disisi you?
kenapa i susah nak terima ikatan ini..
mesti you tau segala2nya
pasal diri i,jiwa i,cinta i.....
knape i juga yang you pilih...
yup mr  i mmg sayang you..
dulu...as like as my brother ...
tp sekarang...ianya telah pon berubah kan??
you yang mengubahnya...
mangse keadaan adalah i skrg ni...
tp.....i ngaku i bukan manusia yg sempurna
kalau sesuatu berlaku atas ikatan ini....maafkan i,
i terpaksa.,
adakah you pon terpaksa??
hanya you je yg tau hati dan perasaan you..
i terima you demi kerana tanda hormat i atas  org2 yg memandai2 merancang kan agenda ini,
i terima you sebab i tau you adalah calon menantu yg mama dan ayah idam2kan selama ini,
i terima you sebab i yakin you dapat membimbing i dgn ilmu agama yg you sela…

rindu dlm cinta jarak jauh

rindu..
pernah rase tak rindu setengah mati???mcm ape yg aku rasa ni....bila rindu jek airmata la yg first turun...nape mesti airmata yg turun dulu?..ntah la...sampai skrg pon tak jumpe jawapannya...maybe lumrah alam,ianya semulajadi..pastu dada rase sebak...pilu semacam....korang tentu penah rase ape yg aku rase tu...pada mase yg sama..ingatan hilang tah kemana...melayang..zooom....jaohhh...


kenangan satu persatu terbayang dlm kotak ingatan...layan lak lagu2 jiwang....abis laaaa....meleleh teross......ahhhh.....selera dah lah....terus putos nafsu nak makan dah!!...depan mata ade KFC ke,McD ke,.. mamp*s tak layan...hahahahah...dasyat..dalam kepala otak da takde mikir sape2 lagi..asik2 org yg dirindu..


hahh!!!sampai skrg aku lom jumpe ubat tahan sakit bila merindu ni..kata kawan2...call je.hilangla nanti rase rindu tu...ye ke??rase2nya  tak...tapi  knapa tak? call je mane  ade feel....hahahahah....sengal....nak feel2 lagi tuu..eahhhh...korang tak rase ape yg aku rase,mmg la korang bole…

~ yenda cyg and her bff ~

hahaha i know u want me! u know i wont!
adehh......awat ni,...malam2 buta da u me,u me? ala lagu  tuu...yela lagu...tp ...aaaahak! ape ade dlm lagu?dlm lagu ade luahan perasaan, dlm lagu ade hajat yg hendak disampaikan tp tak boleh di ucapkan!

laaa...nape tak berteros terang je???mane boleh..kalau face to face masak beb kalu luahan tak diterima....hahahah tol jgk kan....dlm lagu ade muzik,yg gemersik.ade irama yg syahdu,ade kalimah2 yg menyayat sanubari...ceh ceh cehhh...ko ckp mcm ko ahlil muzik?! urm...aku tak mahir dlm muzik..tp aku mmg minat muzik..

tu..tu lagu kt atas tu...lagu sape?utk sape? heheheh~ tu lagu dp aku utk secret admire aku la...hahahaa~ ko ade secret admire beb??hahaha geli ati aku..hahahah~ ape?? ko ingat aku tak layak utk itu ke??

hurm......geget dak ni kang! muka camni punya ayu di perlekeh kan! sayu aku beb... tak nak kawan ko lagi....hahaha touching doe minah ni....ye ye...kau ayu ...hahahaha~ ko tak iklas beb!! ko saja bagi hati aku cool kan! aku tak nak tuuu…

lelaki oh lelaki

asal sebot je perkataan ini,
korang semua dah fokus,siapakah???
hahaha tak tau..aku tak tau ok...
entah kenape pagi ni aku nak persoalkan pasal lelaki,
pelik tapi  benar,
lelaki bikin pusing..
betol tak kaum hawa??
kalau lah betol...give me 5 laaaa!
hahaha,
ala...tak semua la,..
oik? suara sape tu...
owh..lelaki idaman semalaya!!
hahaha
ramai kawan2 aku mengeluh,
'i hate boy!'..but why? he make me crazy! liar!!gready!!
ape2 jela gelaran yg burok ..
ade yg kata,..
'nak aweks yg cun jek!,yg tak cun cam kami ni habis direjectnya!'
hahaha....agak kurang hajarrr!!!
lagi2 ape yg korang tak suka pasal lelaki??
habaq kt aku...
'scandel beb,bnyak scandel...gerammm....
haishh nasib baik anak org,klu anak aku,da aku potong 18 dah,,
hahahahah! ganas tol perempuan sekarag...
'dah la tu,depan kita yang,yong,yang yong,tp belakang kita....
raja segala kasanova! hahaha bapak segala playboy ..
adik beradik,sepupu sepapat la tu'..heeee~
sebenarnya aku pon pelik..
kenape lelak…

ego kah aku?

musim berlalu,
aku kian dewasa disini,
mengenal erti kemanusiaan,
mengenal erti pengorbanan,
mengenal erti kasih sayang.

hari berganti hari...
pengalaman kian membukit,
menyerlah kehendak naluri,
membangkit napsu remaja,
mencari erti satu kebebasan..
hati selalu berkata,
inikah katanya cinta???
maha dasyat.
ada kala aku tak mampu menanggongnya,
ada sendu ada senyum ...ada gelak tawa...dan ada juga airmata...
ada ketika,ingin saja pergi daripada semua kenyataan,
namun rasa sayang dan tanggongjawap membunuh semangat utk itu,
aku punya dia,
aku sayang dia,
aku cinta dia,
aku dan dia dianugerah nikmat cinta yg indah,
yg maha hebat
yg aku sendiri tak pernah terfikir utk mengalaminya dlm hidupku!
duhai cinta;
akan kami jaga amanah itu,
akan kami belai kasihsyg itu,
akan kami terus bercinta,
selagi hayat dikandong badan,,
selagi nadi masih berdenyut,
selagi itu lah cinta kami takan  pernah pudar!
hanya satu pinta ku; setia lah utk terus setia pd ku
sesungguhnya aku sayang kamu~

TERIMA KASIH ALLAH ,TERIMA KASIH SAYANGKU

setiap saat bersamanya adalah saat yg terindah buatku...
terima kasih ALLAH...
menyusuri lorong kehidupan,
belari ditaman kasih,
menghidu nikmat sayang,
membelai helaian cinta...
membuat aku begitu teruja.....
teruja dlm menyintainya...
terima kasih sekali lagi ya ALLAH.....
atas segala bahagia yg di beri..
atas segala nikmat yg  di limpahi...
atas segala rasa cinta yg aku miliki...
menyintainya..
adalah kebahagiaan utk ku..
merinduinya..
adalah tangungjawap bagi ku..
mengasihinya...
adalah kewajipan atas ku..
gelak tawa nya sentiasa bermain di setiap igauan tidur ku...
senyuman nya selalu menjadi penawar setiap duka ku..
belaian nya,sentuhan nya ,ucapan nya ,adalah segala2nya buatku...
terima kasih ALLAH...
kerana menemukan kami,
terima kasih ALLAH..
kerana menguji kami,
akan kami jaga  ikatan ini,
demi atas kalimah cinta..
walaupun kami tak tahu...
sampai mana ianya mampu bertahan...
semua itu hanya atas kuasa mu jua...
TERIMA KASIH ALLAH
dan terima kasih sayang kerana menerima aku…