Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2011

perihal MISS GUPPY....

thanks sbb korang sudi ambil tahu wahai korangs ….. 

SIAPA HERO MISS GUPPY ???

Hehehe..kalau kata hero, haruskah hensome?      Miss guppy ada beberape org hero yg menjadi pujaan hati…
nak share dgn korang la hari ni….heehee.. meh kita tengok sape yg kena….
Hero pertamanya….
from Hollywood…THE ROCK... Bukan batu tp  tu korang tengok tu…
batu pon pecah tengok dia……
hensome you!!!! Hahaha Selalu bermain dimata miss guppy..
susuk tubuh yg berketul2…
raut wajah yg cool….
gile bayang wa beb… Kalau nak tarik hati miss guppy..ahha…
abg2 tu kena lah salu tgok kt cermin,
ada ke susuk tubuh cam dia??
Kalau takde jgn harap  permohonan anda akan  diterima..walalalaa…
Hero keduanya…
from Bollywood…MR SALMAN KHAN…. Aduh…tak tahan wa beb….
miss guppy ni memang senang caer tgok mamat berbadan taff cam ni, asik nak meroyan jek..hahaha…
hidungnya,matanya yg cool…erghhh…..
patut la RANI MUKERJI  selalu  je nak berlakun dgn dia..selalu dpt dukung…wahahaha..
kalau lah  miss guppy dapat dukung sama ini SALMAN KHAN….
aahhhhhaaaaiii… seminggu rasanya  tak dpt tidor lena….
hikhikhik… …

TIADA YG SEMPURNA

Pagi yg hening….. Tapi awal pagi lagi kanda dah berang.. Rasa cemburu kanda meluap2..Dinda lah  mangsanya.. ‘’U BOLEH TAK KALAU TAK BKK FB U TU???’’pekik kanda..

marah sangat rasanya..direnung wajah dinda   tanpa belas kasihan, Dinda diam,tanda akur arahan kanda… Hati dinda rasa sebak..tak pernah ada org marah  sebegini kat dinda..ape lagi meninggikan suara.. Pilu…sayu…. Sekali lagi air mata suci dinda turun…semakin lama,semakin laju…. Kelu…lidah dinda terus kelu…sedikit rase bersalah timbul dlm hati dinda…
Dibiarkan laptop,broadband sepi…. dinda pergi meninggalkan kanda dan menghempaskan tubuhnya disofa … Dinda terus2an menangis…. Menangis…. Dan menangis…

namun sebenarnya kanda tak tahu dalam hati dinda ada berdetik ayat2 ini,‘’aku tak pernah mau semua ni,segalanya adalah salah kamu!!, jgn sampai aku terusan membenci kamu..!!!!

sayang!!!!!!Siksanya hidop I sekarang….!!!’’ Dinda capai X 3 kepunyaan dinda…utk mencari insan yg dipanggil sayang tu…. Dail dan terus mendail….tapi… Sory,I’…

SERABOT BETOL !

setengah hari teman dia pergi shopping...
gila aku dibuatnya...


nasib baik shopping dlm mall ade aircond..
kalu tak maybe dah berpeloh2 seluroh badanku ni..
bau perfume  pon dah naik hilang ..


haishhh   perempuan ni..
kalau dia la yg shopping...
semua org tak nak layan..
ape taknya pilih satu barang jek..
tp masok kedai hampir 8 kedai ..
korang bayangkan kalu dia nak beli 7 barang???
haru biru jadinya ....hahaha...


kalau boleh mmg malas nk teman kan dia tp...
syg punya pasal...berkorban je lah...
lagi pon aku dah boring terperap dlm rumah ni...
heehee..pape pon..
tengs for''mee racun'' tu...enak bangat sih!!!!

mood ;  letih....
            lepas layan sis pergi shopping ptg td...

MALAS NAK LAYAN

selalu je cam ni..aahh...malas nak layan..
silap sikit nak merajok,
salah sikit nak marah...
susah betol layan orang yg jiwa sensitif ni...
macam nak pegi jauh dp dia,tp....sayang lak....
sikit2 nak nangis,
lagi2 nak nangis....eee.....geram tol...
taulah dia tu anak bungsu mama,
tp..aku pon anak mama....
mama syg kt aku gak...tp..
aku tak nangis pon  ..hahaha...
(dia tak tau,kadang2 aku nangis gak...dlm bilik je...dia bkn tau pon  hehe...)
tp,bila tgok dia nangis....
mcm nak pelok dia jek....
cute,manje....hurmm....



mood; rindu...but....
          u alls tau lakan....
         sape tak sayang kat adik dia ....
        and,sape tak rindu kt bf dia....adehhh.....

bila emak marah!!!

mak marah lagi...sebab ape??

mesti sebab anak dia nakal la...hehe

mak mmg selalu marahkan  ...  tapi sebab ape??

anak dia laaa....tak de sebab ape2 lagi....haishhhh....

tapi harini mak tak marah sebab anak dia...but, sebab ayah...haha

owhh....tp kenapa???

ntah...td mak ckp..'b,u tak syg i lg kan,u tak cinta i lg kan..tol kan b???

ayah just diam....''ckp b...ckp....''mak dah hangen...air mata mak turun laju...''

ayah tgok wajah mak..''dah la yang,i lom gaji lg ni..mane nak cekau duit utk tuu..''.balas ayah lembut...

''b... i bukan nak ape pon...i cuma nak soh b belikan gigi palsu je...tu pon b tak nak bagi..kecewa taw...''

''susah taw nak makan daging korban yg i dah masak tu...letih i nak mngunyah..'' runggut mak lagi..




hehehe....laaa...permintaan ini aku pon rasanya payah  jelaskan kat sini...sebab...ayah pon perlukan gigi baru jugak...hehehe..maklom..pasangan yg diambang senja...memang selalu pagarnya roboh…

terima kasih syg

ucapan utk org yg telah berusaha menampilkan wajah baru blog aku,

sape??

biarlah rahsia...hehehe

haraf korang suka dgn pembaharuan ini...

sayang..terima kasih taw...

u nak ape??? nanti i belanje u eh??..heheheh

tapi jgn la mahal2...i tak de duit banyak skrg ni...semua dah bajet...huhu

KFC? mcD?...PAKCIK KERANG??? atau SELAMBER CORNER???


waaahhh...tempat2 hot tu...tempat yg selalu kita pergi lepak2 kan...

hehehe...ape2 pon i suka pembaharuan ini...!!! suka sgt2...

ANDA  BAGAIMANA??

macam iklan plak dahh....hahaha


tengs alot okey...


muachhh utk u....











mood; happy dgn wajah blog yg baru....

gadis dan ayat kecewanya

kalau dinamakan gadis ni automatik kita fokus yg lembut,pemalu,suka senyum,manja,dan berbagai2 lah...but,kalini aku nak share ayat2 gadis kalau diaorg putus cinta..heheheh..jom...



(gadis skema;)
awak,
sampai hati awak kecewakan saya,selama ni awak lah yang selalu dihati saya,siang malam saya selalu ingat kan awak..kenapa hati saya awak hancurkan? apa salah saya pada awak??walau apa pun yang awak lakukan terhadap saya dan cinta kita...saya akan selalu sayang awak hingga keakhir ha yat saya,awak...saya doakan awak bahgia dgn kekasih baru awak dan jangan lagi ingat saya...hanya ALLAH je yg tau hati dan perasaan saya diketika ini....
hehehe..skemah gile tuuu....


(gadis rock:)
beb,
wa da cinta lu dp wa kenal lu masa wa pg tgok konset double trouble lg...wa tngkap cintan sama lu...wa puje lu sampai mana2 tmpt kt bilik wa,wa tampal gmbar lu beb...sampai aty lu beb wat wa camni..hati wa da mcm cermin kete yg hancor  berderai kt atas jalanraya time eksiden tu taw...lu r balak wa yg paling wa s…

untung dan sebab

Zaman ni ramai gadis agak memilih ketika  cari kapel...
macam2 cita rase diaorg..nak yg ensem, yg kaya la ,nak yg berkerja best, sampai ada yg cari anak2 dato'.....hahaha
tp,sebenarnya sape pon jodoh korang,korang kena redha..tu kje Tuhan beb,bkn kje korang...
ada bnyak kelebihan yg korang tak nampak kalau korang dpt yg bukan citarase korang...
contahnya;



1- untung kalu dpt bf yg tak ensem,sebab grenty kalu korang pergi jejalan..mmg  sah2 tak de awek laen yg pandang...hahaha..tah2 nanges lagi ade lah tgok muka bf korang tu...bhahahah...kan selamat tu.....

2- untung kalu dpt bf tak kaya,sebab korang tak payah nak pening kpala nak dressing cantik2,branded utk pergi date,sbb dia pon beli baju kt kdai bundle je..haha...kalu g makan,sah2 mkn yg simple je..lepak kt warong2 je...so..korang tak yah lah nak protokol sgt time makan...hehehe org laen  takkan pandang korang makan gaya mane pon...bebas tuu...best2....hahaha

3- untung kalu dpt bf tak keje,sebab kalu kuar  dating or pergi mane2,…

aduh...mane tahan....

tiap hari pandang wajah nya...
hati jadi tak keruan...
jeling-jeling dirinya
lain yang kelihatan
aduh duh mana tahan batinku !!


dup daaaap..dup daaaap....sapa bisa tahan donggg....
kata wak suparjo mase tgok bola malam tu....
hahaha sabarrrr wak...sabarrrrr.....usah ribut ribut yaa...
aku cuba pujuk wak yang dah mula tak keruan...hehehe



tapi....bila di amati....memang laaa.......
mana bisa  tahannn....hahahah.
tak tahan tang mne tu wak ea????
shh...biarlah  jadi rahsia....bisik wak ditelinga ku...
hekhekhek...aku gelak lucu dengan telatah wak suparjo !



pi mai..pi mai...tang tu gak...hahaha
patot la wak pon tak tahan.....hehehehe....rilex la dulu......
mood  kesengalan aku pun melanda sebab tak tahan ~
bosan ni.....merayu pulak pada yg tak sudi....
memang la tak tahan..heheheheh...
sekali-sekali  bikin hot..best gak!!! hahahahah....

cinta gila...

Saat Indah Bermula...
Terasa Bahagia...

Cinta Yang Lama Terhenti,
Berputik Kembali...

Ada Yang Menghampiri,
Ku Tidak Peduli...

Cinta Ini Cinta Gila,
Untuk Kita Berdua...


Woo
Tiada Yang Dapat Menghalangnya
Kita Berdua Terus Bercinta,
Selamanya...
I Cant Live..
I Cant Living Without You Oh Baby
Just Only You That My Love..
With Love...

Hanya Kau Ku Miliki,
Yang Tiada Ganti...

Bukan Mimpi Sudah Pasti,
Jiwaku Berseri...


Ada Yang Menghampiri,
Ku Tidak Peduli...
Cinta Ini Cinta Gila,
Untuk Kita Berdua....




mood; happy je..
semalam dgar lagu ni...mcm best...pastu layan...
btw...cinta kami mmg cinta gila...hahaha

aku yg kau panggil 'sayang'

i love it when u call me 'sayang' hehehe
bangganya kalau ada org sayang kan...
sape tak sayang org yg di sayang?? dah terang2 dia panggil sayang...aaa...sayang lah tu....but,salu awek2 manje tanya kt bf dia : sayang, u sayang i tak?? hadoi!! kalau bf tak sayang,nape u diambil jd gf dia...
tp sebenarnya.... tu bkn ape...terang lagi bersuluh kot..dah tau org syg lagi mau tanya..hahaha..kang dah tak sayang..baru tau...heeheee...
kalau call panggil 'sayang'
mase maset type 'sayang'
time chating dah ckp 'sayang'...mcm2 ayat pon masok 'sayang'..urm..maseh tak puas lagi ke??
tapi aku puji pd bf yg sanggop nak komen post gf dan masuk kan kata2 syg kt ctu...waw,berani laa...bangga siott....
so,gf jgn lak nak mengade2 nk tnye bf dia lagi..pasal sayang menyayang ni...dah sah2 org tu syg lu la beb!!!!
sayang,
u malu tak nak call i sayang depan kawan2 i???
atau depan kawan2 u???
baik jujur tau...sebelom i buang rase syg i kat u tu...hahahahah



awek sape ni...gana…

mereka bertemu lagi

cehhh!!! peminat bola sepak negara....berita mengembirakan bukan...
Harimau muda masok final at sukan sea di jakarta....horeyy!!!
WHAT??jumpa tuan rumah semula.....YA ALLAH....
haraf kemenangan berpihak pada team negara juga kali ini...
waw!!! ni yg dikatakan jodoh...hahahaha...
terkilan, terluka....akhirnya bersama jua...hahahahha
ye tuhan penentu segala..YA ALLAH izinkan malaysia menang pd pemainan malam ni!!!

namun katanya beberapa org kuat harimau muda tak dpt beraksi pd mlm ni...kecederaan yg dialami menyebabkan peluang mereka terhalang.walau bagaimana pon team kita maseh mempunyai pemain2  yg berprestasi tinggi dlm team itu....ianya amat membanggakan...
kalah menang no 2,yg penting dpt bwk "emas''ke MALAYSIA!!! hahahah camane plak tu,kita bkn pegi lombong emas..heehee...gurau je k......

sebagai rakyat yg mempunyai mykad...aku menaruh harapan tinggi utk kemenangan pd mlm ni,tp...
andainya kekalahan milik harimau muda...aku redha...dan aku masih lagi berbangga dgn team …

warkah utk kekasih

asalamualaikum sayangku,
maafkan aku kerana menganggu mu dikeheningan malam ini...
saat ku tarikan jari jemariku ini,
ku ingin kau tahu bahawa aku kini telah pergi jauh dari daerah ku kini...dan makin jauh dari dirimu..
selamat tinggal sayang...


kekasihku sayang,
terima kasih kerana menjadi kekasihku selama ini,
bertahun lamanya kau sabar mengharung ranjau dan duri percintaan bersama dgnku...
bahtera yg berlayar dgn  aman...dan ianya bahgia ...bersama iringan irama lagu2 cinta kita ...kini telah karam dilautan sepi...

maafkan aku kerana tak memilihmu sebagai nakhoda ku...
kini..kau terus belayar sendirian merempuh badai kehidupan sendirian...maaf sekali lagi kasihku...
kasih,...
sifat sabarmu selama ini amat ku sanjung tinggi, !melayan karenahku yang selalu ego,selalu sensitif,selalu merajuk,tapi kau tetap menghadapinya dgn tenang..sehinggakan kadang2 aku yg menyebabkan  airmatamu mengalir....kejamnya aku terhadapmu kasihku....
kini..
setelah semuanya berakhir,dgn sabar juga,kau nasi…

cinta terhalang

ade lagi ke kes mcm ni?? dunia kan dah moden,manusia dah bebas membuat pilihan mereka sendiri!!
tak mungkin2....aku tak percaya lah!!
sorry...
jgn lak kau pikir cerita mcm ni da takde dekat dunia ni..
selagi manusia digelar manusia,semua berkemungkinan berlaku..
antara korang nak caye atau tak je...
bercinta bagai nak rak~ tp penghujungnya kecewa..
bercinta bertahun2...tp last2 org kebas...
kesan2 sampingan;
ade dua hati yg kecewa,
ade dua hati yg merana..
menangis,merayu...tp semuanya hampa.....
tak de sape yg amek peduli??
''mereka'' puas kalau keputusan mereka dituruti tanpa mengira perit dan derita si penanggung cinta terhalang tu...arghhh kejam nya dunia!!!!
mengharungi saat getir,kekasih yg cinta nye terhalang itu akan terus2an berhubung,memadu janji yg tak sampai..namun ade sape yg tahu????kecewa sepanjang perjalanan hidup mereka..hati luluh.jiwa kosong...kerja paling gila..meninggalkan org yg paling disayang!!!
bila ditanya...aku pasrah..tu je jawapnya...
pada mas…

tonite

Let's us candle light dinner ?
when??? tonight??
yes...will you??
tu lah perlawaan dia kt aku tadi....
firstime in my life..mesti mood romantikkan...hehehe
but erghhh celaru laaaa.....
adakah ianya happening???
atau makin bikin aku pening ???
aku just said : thanks...
but,dalam hati aku ni....
puting beliung, ribut,taufan...tsunami pon ada...hadoiii....
ready ke aku???
layak ke aku bertentang mata dgn dia kt meja tu......
layak ke aku berada dlm suasana yg suram yg hanya diterangi cahaya sang lilin???
bawak mama bole tak ek??
ataupon adik???
hahaha...ape ke bengapnya manusia..tu bkn candle light dinner...tu pergi menjamu selera namanya..hahaha
tolong...tolong...aku benar2 diuji kini....
where my superhero???
 would u help me????