kau tetap ku sanjung!!

Assalamualaikum….
Tak jawap dose..kalau jawap…sayang.. heee heee…nak mengatal lah tu….
 Rilex r…..jgn gelabah!!!Kali ni nak share perasaan kt korang la…Selalu nya aku share cerita  cinta yg sedih2je..kali ni pon ade kaitan cinta gak,tp bkn pd seseorang,but cintaku pada Negara ku MALAYSIA!
Semalam…
mase tengok bola (siaran langsong ) dp sea-games , Indonesia…
Harimau muda vs garuda muda..hahaha…kalau korang nak tau…aku sebak , pilu..nak nanges rase tp leh
kawal lagi laa… bila lak  mase sedih tu??? part team kita nyanyi lagu negarakulah!!…
Para penyokong dp team tuan rumah membuat kan lagu negaraku itu langsong tak kedengaran!!
Mereka langsong tak menghormati lagu kebangsaan ,langsong tidak menunjukan adab tertib terhadap
tetamu mereka dgn  suara penyokong yg riuh rendah,membingitkan dan pelbagai aksi yg
kelihatan,sedangkan rakyat kita yg berada disana sedang asik menyanyikan lagu negaraku …nak
nanges aku syehhh, rase terhina sangat2..ianya berlaku dihadapan berjuta penonton yg menyaksikan
game tu ,mlm tu..….manusia yg makin bertamadun tp perangai mereka sama seperti
 masyarakat zaman kuno!! (Mungkin agak keterlaluan)……maaf..
aku rasa macam pemain dp team kita tu satu
kelompok  yg amat menjengkelkan dimata jutaan   rakyat negara itu…
Macamane kalau situasi tu berlaku sebaliknya???semestinya mereka juga  tak berpuashati juga kan!..
Macam pengalaman yg lepas2 tu..….aaa…hh…persetan dgn mereka…mereka lupa yg aksi mereka disaksikan
diseluruh pelusok dunia….so,dunia akan tahu rupa perangai rakyat dp negara jiran kita itu..
Bagai melepaskan anjing yg tersepit,ditolong disini, tetapi dihina pulak disana..
Namun,Tuhan itu maha adil,yg baik dibalas dgn kebaikan juga…

Tahniah utk team kita..cubaan yg bertubi2.... akhirnya berjaya juga mengalahkan mereka ..
Alhamdulillah…1-0 …aku bangga sangat jd rakyat MALAYSIA !!





Mood; terharu…
( selalu ade rase syg kt jiran,xkira bangsa…Sebab jiran aku selalu tolong aku bila aku ade masalah)

Comments