Skip to main content

kau tetap ku sanjung!!

Assalamualaikum….
Tak jawap dose..kalau jawap…sayang.. heee heee…nak mengatal lah tu….
 Rilex r…..jgn gelabah!!!Kali ni nak share perasaan kt korang la…Selalu nya aku share cerita  cinta yg sedih2je..kali ni pon ade kaitan cinta gak,tp bkn pd seseorang,but cintaku pada Negara ku MALAYSIA!
Semalam…
mase tengok bola (siaran langsong ) dp sea-games , Indonesia…
Harimau muda vs garuda muda..hahaha…kalau korang nak tau…aku sebak , pilu..nak nanges rase tp leh
kawal lagi laa… bila lak  mase sedih tu??? part team kita nyanyi lagu negarakulah!!…
Para penyokong dp team tuan rumah membuat kan lagu negaraku itu langsong tak kedengaran!!
Mereka langsong tak menghormati lagu kebangsaan ,langsong tidak menunjukan adab tertib terhadap
tetamu mereka dgn  suara penyokong yg riuh rendah,membingitkan dan pelbagai aksi yg
kelihatan,sedangkan rakyat kita yg berada disana sedang asik menyanyikan lagu negaraku …nak
nanges aku syehhh, rase terhina sangat2..ianya berlaku dihadapan berjuta penonton yg menyaksikan
game tu ,mlm tu..….manusia yg makin bertamadun tp perangai mereka sama seperti
 masyarakat zaman kuno!! (Mungkin agak keterlaluan)……maaf..
aku rasa macam pemain dp team kita tu satu
kelompok  yg amat menjengkelkan dimata jutaan   rakyat negara itu…
Macamane kalau situasi tu berlaku sebaliknya???semestinya mereka juga  tak berpuashati juga kan!..
Macam pengalaman yg lepas2 tu..….aaa…hh…persetan dgn mereka…mereka lupa yg aksi mereka disaksikan
diseluruh pelusok dunia….so,dunia akan tahu rupa perangai rakyat dp negara jiran kita itu..
Bagai melepaskan anjing yg tersepit,ditolong disini, tetapi dihina pulak disana..
Namun,Tuhan itu maha adil,yg baik dibalas dgn kebaikan juga…

Tahniah utk team kita..cubaan yg bertubi2.... akhirnya berjaya juga mengalahkan mereka ..
Alhamdulillah…1-0 …aku bangga sangat jd rakyat MALAYSIA !!





Mood; terharu…
( selalu ade rase syg kt jiran,xkira bangsa…Sebab jiran aku selalu tolong aku bila aku ade masalah)

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx