Skip to main content

perihal MISS GUPPY....



Berubah nickname ???Owh..tu gelaran baru utk owner blog ni laa…u know guppy sayang??? Ikan kecil yg cantik tu,ada berkale2…cantik sgt2 tuu…kalau kt kampong dak2 panggil ikan laga..sbb ikan ni suka bergadoh (berlaga)tetapi kerana suka berlaga ,walaupon dia cantik,menarik…malangnya hidupnya tak bermasyarakat…ditempatkan dlm balang yg berasingan antara satu dgn lain…nak mengorat pon tak dapat…ishh sedih2…. 

so...Macamtu lah owner blog ni ,wajahnya bukanlah menarik sgt pon,manis adalah! uhhhu …tp kalau bab terkurung sorang2…memang sama mcm si guppy….langsong tak dpt kenal dunia luar…sepanjang hidupnya hanya didampingi oleh ahli keluarganya saja…tak pernah menikmati kebebasan hidup spt remaja yg lain. maybe owner blog ni suka berlaga kot..hahaha…entah lah…mcm tak masok akal  je kan…

Kalau korang nak tahu…apa yg dapat owner blog ni lakukan hanyalah ..Meluahkan isihatinya  di blog kesayangannya ini…korang simpati??? tapi dia tak perlukan simpati korang kot..,ape yg dia mahu…setialah menjadi temannya yg setia,menegurnya,menceriakannya,membaca post2nya…agar cahaya kebahagiaan itu akan kekal jd milik nya ,agar wajahnya berseri semula…..walau bahagia tu hadir dgn  hanya sejalur sinar cuma…berikan lah dia secebis sahaja...


 thanks sbb korang sudi ambil tahu wahai korangs ….. 


Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx