TULUSNYA KAMU

Bagi aku,pagi2 on9 fbook tu rutin,sekejap atau lama,ia adalah wajib!!
sedang asik membalas komen kawan2....
tiba2 ada satu nick name send massage kt aku di chat box...
hai akak!!...dia menegurku ..
hai...balasku...
natrah?...
ya...balasnya...
nama betol ape?? tanyaku...
akak panggil je ain...
owh...sweet nama tu...heehee...
akak nak tau,nama tu uncle saya yg bagi tau...akak kawan uncle saya ye?
sape uncle u sayang?? soalku lagi...
tu yg ada relationship dgn akak tu....
la...ain anak saudare dia?? hahaha..umor ain berape??...
ain pon teruslah memperkenalkan dirinya,family nya, dan aktibiti persekolahannya...petah betol si ain ni bersembang...hehehe...tp aku bahgia melayan gadis cilik sebijak ain...dia bercerita bagaikan aku ni sudah lama berkenalan dgn nya...dia jujur,..aku pon memang suka  melayan kanak2....
pelbagai persoalan ain ajukan kt aku..hahaha   macam polis pencen la ain ni...aku bergurau kt ain.heehee ...tapi ain memang mesra , mudah mesra....
aku asik gelak je sepanjang berbual dgn nya....TAPI......
diakhir perbualan...ain ade bertanyakan soalan pada  aku yang buat aku menitiskan airmata....
....akak......akak syg uncle saya x?
....akak nanti nak tak kawen dgn uncle saya???
ya ALLAH....ain...nape kau tanye akak soalan ni???
kelu lidah ku,
sebak hatiku...
aduhai ain...begitu tinggi harapan kamu sayang,
terlalu jauh pandanganmu ...
akak tak mampu huraikannya disini....
harapan akak ,agar ain akan faham situasi kami bila ain dah besar nanti....
tapi bukan sekarang...kerana..ikatan kami ini....
biarlah tuhan saja yg tahu...
orang lain tak perlu lah huraikannya lagi..
....ain, akak rindu kamu disaat ini...sama seperti,akak rindu  kt uncle kamu.....
ya ALLAH...lindungilah ain dan keluarganya disepanjang hayat mereka....
kini,aku maseh tertanya2...
mengapa ain tak send massage lg kt aku....
aku maseh menanti kehadiran ain kt chatbox......namun semua tu hampa......

Comments