Skip to main content

TULUSNYA KAMU

Bagi aku,pagi2 on9 fbook tu rutin,sekejap atau lama,ia adalah wajib!!
sedang asik membalas komen kawan2....
tiba2 ada satu nick name send massage kt aku di chat box...
hai akak!!...dia menegurku ..
hai...balasku...
natrah?...
ya...balasnya...
nama betol ape?? tanyaku...
akak panggil je ain...
owh...sweet nama tu...heehee...
akak nak tau,nama tu uncle saya yg bagi tau...akak kawan uncle saya ye?
sape uncle u sayang?? soalku lagi...
tu yg ada relationship dgn akak tu....
la...ain anak saudare dia?? hahaha..umor ain berape??...
ain pon teruslah memperkenalkan dirinya,family nya, dan aktibiti persekolahannya...petah betol si ain ni bersembang...hehehe...tp aku bahgia melayan gadis cilik sebijak ain...dia bercerita bagaikan aku ni sudah lama berkenalan dgn nya...dia jujur,..aku pon memang suka  melayan kanak2....
pelbagai persoalan ain ajukan kt aku..hahaha   macam polis pencen la ain ni...aku bergurau kt ain.heehee ...tapi ain memang mesra , mudah mesra....
aku asik gelak je sepanjang berbual dgn nya....TAPI......
diakhir perbualan...ain ade bertanyakan soalan pada  aku yang buat aku menitiskan airmata....
....akak......akak syg uncle saya x?
....akak nanti nak tak kawen dgn uncle saya???
ya ALLAH....ain...nape kau tanye akak soalan ni???
kelu lidah ku,
sebak hatiku...
aduhai ain...begitu tinggi harapan kamu sayang,
terlalu jauh pandanganmu ...
akak tak mampu huraikannya disini....
harapan akak ,agar ain akan faham situasi kami bila ain dah besar nanti....
tapi bukan sekarang...kerana..ikatan kami ini....
biarlah tuhan saja yg tahu...
orang lain tak perlu lah huraikannya lagi..
....ain, akak rindu kamu disaat ini...sama seperti,akak rindu  kt uncle kamu.....
ya ALLAH...lindungilah ain dan keluarganya disepanjang hayat mereka....
kini,aku maseh tertanya2...
mengapa ain tak send massage lg kt aku....
aku maseh menanti kehadiran ain kt chatbox......namun semua tu hampa......

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx