untung dan sebab

Zaman ni ramai gadis agak memilih ketika  cari kapel...
macam2 cita rase diaorg..nak yg ensem, yg kaya la ,nak yg berkerja best, sampai ada yg cari anak2 dato'.....hahaha
tp,sebenarnya sape pon jodoh korang,korang kena redha..tu kje Tuhan beb,bkn kje korang...
ada bnyak kelebihan yg korang tak nampak kalau korang dpt yg bukan citarase korang...
contahnya;

i love u baby~ hehehe


1- untung kalu dpt bf yg tak ensem,sebab grenty kalu korang pergi jejalan..mmg  sah2 tak de awek laen yg pandang...hahaha..tah2 nanges lagi ade lah tgok muka bf korang tu...bhahahah...kan selamat tu.....

tgok,g date pon naik basikal,save kan tu...untung2...hahaha
2- untung kalu dpt bf tak kaya,sebab korang tak payah nak pening kpala nak dressing cantik2,branded utk pergi date,sbb dia pon beli baju kt kdai bundle je..haha...kalu g makan,sah2 mkn yg simple je..lepak kt warong2 je...so..korang tak yah lah nak protokol sgt time makan...hehehe org laen  takkan pandang korang makan gaya mane pon...bebas tuu...best2....hahaha

ni lg untung,sembang2 je..cme modal air liur je sampai balik..hahaha..ok la tuu...
3- untung kalu dpt bf tak keje,sebab kalu kuar  dating or pergi mane2, mmg kompem korang yg support..makan,tgok wayang,minyak kereta, silap2 duit masok toilet pon korang yg support..hehe....tp,secara tak langsong korang kan dpt gak pahala (bersedekah  pd yg tak mampu )hahahaha..pahala beb pahala.....bukan senang nak dpt pahala skrg ni...
whahahah....gelak sampai kuar air mata ni.....

ape2 pon ajal maut,jodoh pertemuan ditangan Tuhan kan..
kita hanya mampu merancang..Tuhan yg tentukan...cuma kalu berkaseh tu,ingat lah hukum halal dan haramnya..jgn korang dok maen belasah je..nyesal kemudian dah tak guna beb...ingat tu!!!!kalau dia sayang korang dia akan terima korang seadanya,begitu gak dgn korang...jgn lah memilih sangat ok...hehe yg penting cintanya dan tangongjawapnya kat korang...tu yg lebih ''mahal'...

siapa pon dia,ada syurga diwajahnya...taatlah pdnya
Nampaknya,tu je yg dpt aku share ''untung dan sebab'' kalu cari kapel ni..
ada banyak lagi, but...nanti2 lah..kang ade yg nanges lak baca...hahahaha...mcm la tgok cerita NUR KASEH plak kan   heheheheh....



mood ;  santai..lpas malaysia tak menang dlm game mlm td..
            tp..awal2 pon mmg da pasrah...hehehe

Comments