Skip to main content

ZARAH

hari tu zarah bangun awal pagi,
lepas mandi,solat suboh..
dia siap sedia utk  ke sekolah...
aku tengok,wajahnye harini lain sekali..
tak berseri macam selalu...entah kenapa...
selepas menjamah sarapan yg dimasak mak,zarah pon keluar..
'duit da bawak??''soal mak dimuka pintu...
''dah...''.jawapnya perlahan....
van tiba..zarah pon berlalu menuju ke arah van dan teros hilang dari pandangan mata mak....
sampai disekolah ,perhimpunan seawal pagi membuat semua murid2 bosan..termasuklah zarah...
''aku letih laa....kalu pape terjadi kat aku,ko tolong taw''....zarah memberitahu kawannya...
rakan sebelahnya hanya menganggukkan kepala tanda faham....
tiba2 kepala zarah pusing,pandangannya kabur...kabur...dan.......blupp!!! gelap...
dan zarah jatuh ke tanah...kawan2 nya terkejut...cikgu dipanggil utk beri bantuan kecemasan..
ketika dibilik rawatan,cikgu bertanya pada zarah..kamu tak bersarapan pagi tadi???
''sarapan cikgu''....jawap zarah lesu...
''kamu sakit???..soal cikgu lagi...
''tak jugak cikgu..cuma......urm......
''maybe malam tadi sy on9 fb lama sangat..sampai pukol 2 pagi...tak boleh nak tido la cikgu...
 ''kemudian pukul 5.30 pagi saya dah kena bangun utk ke sekolah...tu yg saya pengsan gaknya....''
''what??? ''cikgu terkejut mendengar pengakuan zarah.....
 ''so,kamu ni kurang oksigen kurang tido....kurang rehat la ni...haish.....zarah2...''
cikgu terus pergi.meninggalkan zarah berehat dibilik kecemasan tu sendirian...

.hehehek..facebook2....
kerana kau la aku pengsan...dan..kerana kaulah aku dpt tido kat bilik ni....zarah tersenyum sendirian...tp dlm hatinya dia janji akan fokus lebih utk peperiksaannya hujung tahun ni....lupakan facebook la kejap....lepas abis peksa nanti ..on9 la sampai corah...hahahah


beb!!...
jgn lak kau marah bila kau baca post aku ni. ok...
aku syg kau ... ingat kau kne pegang janji kau kt aku semalam....
'NAK MENGUBAH NASIB KELUARGA KAU!!! kau ingat tu beb...
ayunya zarah ku ini kan...hehehe..
bytheway...gudluck beb..,love u....yang terbaik insyaALLAH akan jadi milik kamu sayangku~ sorry,ingat nak promote pic kau,tp kau tak izinkan nanti...nahas lak aku..hehehe...
love u..love u...love u..hehehe....

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx