Skip to main content

resah dihari lahir

pagi yang dingin,
rintik2 hujan maseh lagi berirama  dibumbung rumah,
dinda hanya memandang sepi..
kearah luar tingkap.
desiran angin sekali lg menampar pipi..
dinda memelok tubuh yg makin kedinginan..
termenung  dan terus melayan perasaan yang tak taw apakah yg  bermain diminda...

happy birthday sayanggg....
suara kanda lembut dari arah belakang..
yea??...ouwhh...tengs!!!....
sambil mengucup pipi dinda..
kanda hulurkan kotak kecil pada dinda...
ape ni???...ehh...susah2 jek...
just for u, ucap kanda...
orite...and...tengs  again...
dinda tersenyum manja...
ingat jugak abang birthday i  kan??
selalu lelaki tak pandang semua ni..hehe..
dinda cuba mengusik kanda...
ala..u kan wife abang, takkan abang boleh lupa...
love u sayang...
thanks...me too...
balas dinda lembut...
(situasi saat itu )
hanya dinding bilik yg mampu memandang....
ianya agak sepi...


hari kian larut malam,
dinda cuba kawal perasaan..
ada yg dinantikan tp ape?? siapa?? kenapa??
hanya dinda saja yg tahu semua itu....sebak!!!....
kenapa sayang tak wish kat aku?? lupa?? atau sayang marah sgt2 kat aku??...
perasaan itu rupanya yang bermain diminda dinda dari awal pagi tadi....
owh...kasihan  kat dinda kan...
18disember 2011...happy birthday dinda
tapi, tak ada siapa dpt tolong, sebab itu milik dinda..bukan milik kita semua...

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx