Skip to main content

UNTUKmengelakKAPELandaTAHUyang ANDAsedangONLINE

kata org ada tipu yg sunat..
entah ye entah betol...waallahualam....
tu kena tanya sama pokok laa...haha
bytheway...
i ade tips utk tipu time on9...
utk mengelak dari kapel korang tau yg korang ade on9....
sambil tu korang boleh la usya mana2 yg patut...kan3x
hahaha...anak sape yg nakal ni????
entah laaa..
takde sivik punye orangkan...:P

haha....ape lagi..jom2...kita test...

1 -tekan sudut chat online pastu klik kt available to chat... tengok dah off chat kan....
2 -pastu jangan gatal lak nak buat ape2 status...kang kantoi
3 -bila ade inbox massage jangan mengada2 nak reply..
4 -ada post kawan2 jangan menyebok2 nak mengoment...
5 -ok..line clear....hehe


pastu korang pegi lah buat spotcheck tang mana2 yang perlu oke....
mana yg perlu disimpan dlm hati korang pendam kan lah..
mana yg perlu diluahkan korang pegilah meroyan..
tapi AWAS!!!
jangan silap pemahaman pulak..kang malu sendiri....
eh!! mcm ade pengalaman jek
entah la peah oi........
ye la tu kowt... hahaha

soalan kebingungan:
kenapa mesti online kena sorok2 ni..???.
kan best kalau dapat chating dengan yang tersayang ...
tak sayang kat pasangan anda ke???


jawapan yg tulus ikhlas:
bukan apa...
sapa tak sayang si buahhati oii....
tapi...
kalau selalu jumpa nanti gaduh....
kalau jarang2 jumpa..tu yang tambah sayang....
bak kata perumpamaan...
jauh dirindu,dekat disayang...
jauh dimata dekat dihati...
jauh perjalanan luas pemandangan...
ikhlas tapi jauhhh....
hahahah...tajuk sudah lariii.....
sory....
dulu time ambik SPM  , BM kurang cemerlang ....heee~

last2...
sesal dulu bependapatan ..
sesal kemudian pendapatan kompem sikit jek....
sbb selalu ponteng keja...hahahahha

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx