lessB

tajuk jek korang memang kompem tau kan..
pengalaman aku time sekolah dulu..hehe..
nak share ke kat korangs? ok2..utk iktibar jek ok...
tak nak cari mana baik buruk tapi untuk pengajaran je ok..
let's go on babe..

SEKOLAH AKU
pelajarnya semua pempuan, ada yang tinggal kat asrama,
ada jugak yang berulang pergi balik sekolah,
dalam kelas aku.(klas 5science1) adalah sorang anak orang ni..
hee takkan anak beruang pulak kan..memang cute,
lemah lembut,kulit dia putih gebu, badan dia kurus langsing..rambut dia panjang..
mula2 aku nampak dia je ..dalam hati aku dah berkata2...
berapa ramai lah boyfriend perempuan ni...
dia seorang yang pemalu,pendiam,suka senyum...
so sweet, lelaki kalau  tengok memang cair kot..
aku yang pempuan tulin ni pon tertarik lagikan lelaki..bhahahak..

AKU
bila ada kawan yang sweet dan cute camtu, aku pon senang lah utk join..
mula2 kami lepak2 kt kantin ramai2..makan2
pastu lepak2 kat taman sekolah, story pasal pelajaran..
adat la bila dah lebih dari 5 org berkumpul  ..
suasana mesti gamat dibuat nya...
dan dia still senyum dan gelak sama sambil
kadang2 tu curi2 pandang kat aku...aku pun senyum jek
hehe..sory ok aku tak de feel ape2 lg time ni....hahahah

PASTU
masuk bulan yang ke2,
dia dah pandai ajak aku pegi kantin berdua ..
aku tanya kenapa tak ajak geng lain,..
dia kata biarlah diaorang...bising la...aku tak minat!..
ok!...aku cuba untuk terima pandangan dia tu..
makan berdua, lepak kat taman berdua, tengok bola berdua,
pergi aktibiti ko-korikulum pon berdua..
last2 pegi toilet pon berdua...
wah..hebat bangat ni...
btw..aku still tak perasan apa2 lagi time ni..

CUTI SEKOLAH
masa cuti sekolah semesta ke dua,dia ajak aku lepak rumah dia.
aku ok jek sebab banyak homework yang kitaorang kena buat..
haish cikgu ni buli orang tak habis2 ...
(keluhan murid yang durhaka)hahaha
dia ambil aku kat rumah,
mak ai...dia bawak motor RX-Z!!!
terkejut berok aku time tu..
betol sumpah!  terkejut gila taw!!
tapi bangga siot..awek2 ni naik motor ni...
ko ade??? hahaha
sampai rumah dia, mak ayah dia ada..
mereka memang mesra...pelawa aku makan pulak tu...
urm..rezki jgn ditolakkan..makannnn jekk...heee

PERGH!!
lepas makan dia ajak aku lepak bilik dia buat homework...
aku follow je la..dah rumah diakan...
takkan aku nak memandai2 mengarah pulak..
masa aku dok leka menulis...tetiba...
aku rasa tak selesa masa dia pelok aku dari belakang ...
aku tepis gak...geli siot!! aku cuba nak mengelak...
ok2...dia jwp selamba...
selang 5minit...
tangan dia merayap2 plak kat peha aku..mak aii!!
ko dah kenapa??? haha aku gelak bingung...
lembut la kulit ko...dia jawap besahaja..
haha..merepek la ko ni...cepat la kita siapkan homework ni..
nanti aku nak balik..mama aku dah nak balik kerja ni...
aku cuba mengubah topik....
ala...baru kol berapa ni...dia memujuk aku...


HUJAN PULAK!
tetiba hujan pulak turun kt luar tu...hadoiii...
ahhh..tu kan hujan..camne aku nak hantar ko balik...hehe
ceh...gelak suka dia...hati aku dah dup dap ni...
ya ALLAH....bantu aku.....bisik hati kecil ni...
'XA'....ko kalau ngntuk baring jek atas katil aku tu ok...
eh!! suruh aku baring lagi tuu
aduhhh....home work plak dah siap...
beb, aku nak tengok tv la...aku buat permintaan...
ujan doe..mne leh nampak astro ni...
umm.....aku bengang lagi tak ada idea ...
ko tidor la dulu...aku pon mengantuk ni...
walawei...ajak tido pulakkkk...


AKU MENGANTUK
menguap dah naik koyak bibir aku ni...
tapi aku lawan mengantuk ni...
aku dok saja kat sofa dlm bilik dia...
tetiba...dia baring atas riba aku....
korang bayang kan degup jantung aku saat tu!!!
tapi aku cover beb...  aku cover ...haha...
aku dgn selamba pura2 maen games kt nset aku..
padahal aku bukan suka maen games ni..salu  jek kalah...kah3x
dia pura2 pulak nak pejam mata atas riba aku..
ala...budak ni....aku lempo gak ke lantai hee (dlm hati ku berbisik).
beb...amikkan aku air...aku haus....aku order air pulak kt dia...
umm....dia jeling aku....
hehe..(marah lah tu..)..
jom laa  pegi  dapor...
aku melompat terus bangun dp sofa...jom2..hee
dia pon bejalan malas ke dapor diikuti aku..
(masa ni rasa lega sgt2 say ) haha


KAT DAPUR
mak ayah dia still ada..
XA...jom minum...
ada nestcafe panas ni..
hujan2 sedap minum air panas...ajak mak dia
ye..terima kasih makcik....
aku pun cepat2 duduk sebelah mak dia ...
dia renung aku mcm tak puas hati ..haha
aku selamba buat2 tak nampak...urm..biarkan jek...
mak dia bersembang dgn aku..sampai lah hujan reda....
beb...hantar aku balik ...pinta aku...
jap lagi mama aku balik ni....
dia tenung mata aku ....masih tak puas ati lg tuuu...bhahaha
ok la beb..kalau ko tak nak hantar...aku naik bas jek...
yew2...aku hantar la...dia jawap macam tak ikhlas...
aku besalaman dgn mak dia..pastu blah keluar...


TIME BALIK
aku rasa lega,dia tak berjaya mengoda aku.
aku tulin tau,selera aku bukan kaum sejenis...sory
sampai depan rumah aku...aku cakap kt dia...sory k...
dia jeling sambil senyum.....urm...ko ni kan.eee  ...!!!
ehh...sempat lagi dia cubit leher aku...
huarghh....sempat lagi nak bagi  aku dup dap....
hahaha.....oi....sakit laaa!! aku mekik ...sambil gelak...
beb tengs tolong buat homework tadi,
bagi makan kt aku,
ambik aku dgn motor hebat ko ni...
dan semua nya lah...
yew2...it's ok jek...takde hal lah...
ni motor sape ni?...soalan bodoh aku...
abang aku la...dia kt kolej...
motor dia kt rumah,tu yg aku guna tu..
ooh.....untung la ko kan ..
eh! ko tak nak masuk rumah aku dulu ke??
aku ajak2 ayam je ni...hehe..
rumah aku sepah...adik2 aku suka buat sepah...
ko nak masuk tak???
eh takpe2..nanti mak aku marah plak aku lambat balik...
dah nak magrib ni...dia menolak plawaan aku ..
dalam hati sebenarnya aku rasa lega sangat2...
ok la aku masuk dulu k..jumpa kat skola minggu depan...
aku terus pergi meninggalkan dia ..
dan dia pon berlalu dgn motor milik abangnya tu (dgn perasaan hampa)..kot~
heee...fuhh!!..lega...



tengs to ALLAH kerana dah selamatkan aku pd haritu...

aku maseh lagi teringat2  memory tu......
sumpah..
pasni aku takkan jejak kan kaki kerumah dia sorang2 lagi...
tu lah janji aku....


kat mana kawan aku sekarang, aku pon tak tahu......
(sapa gaknya bf dia sekarang ek??? heee jahatnya soalan aku ni )
memory dgn ZALEHA @ZALY...

Comments

Yana Libra said…
Hui..menakutkan tul~
missYENDA said…
yana...btol laa...jd fobia pulak lpas peristiwe tu..huh!!...
nauzubillah....nabi tak ngaku umat tuu...