Skip to main content

PASRAH DAN REDHA

menyusuri laman rumah tak sama dgn menyusuri laman web...
kalau kat laman rumah silap sikit org tak perasan..
terpijak kayu ke,
terpatahkan pokok bunga ke...orang memang tak perasan..
kecuali tuan pokok tu...(mama lah ) haha
tapi..kalau kat laman web...
silap type..orang dah terasa,
silap susun ayat orang dah naik angin,
kenapa la nak sensitif sangat kan??
dah tu kadang2 yang lebih kejam...
profile pon dihack sama agar owner tak dapat online lagi..
hahaha...padan dgn muka ..(aku lah tuh )
kawan aku yang baik hati ade berkongsi  tip2 utk mengelakan dp profile dihack
aku share kat sini oke...ni massage dia yg ory taw...aku tak ubah ape2 pown...
lets see...

    • kawan :
      da try recover password ?

      aku:
      tukar paswrd jek...
            • kawan:
               ape2 hal kalo ase pelik tukar je password cpt2..
               xpe~ try setting security bg up skit..
          •              
          • kawan:
            lain kali kalo nk log in~ type sndri httpS://www.facebook.com/
              • S tu penting
              •  boley share dalam blog yenda~
              • supaya org lain pon tau
              • ngah3

                • kawan:
                  ni satu ag!
                • tolong hidekan email dripada public or friend
                • tkot2 ade method lain plak yg hacker guna ~
                • maybe access pkai forgot password ~

                  aku:
                  oke cikgu...:)





Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx