Posts

Showing posts from May, 2012

TALKING ABOUT HEART

Image
tak siapa boleh mengagak apa bicara dalam hati seseorang tu kan.
berserabut kah?
tenangkah?
atau biasa-biasa kah?
kenapa ye?
sebab hati yang berduka, gembira , atau biasa-biasa ni,
dapat ditutup oleh riak wajah yang ceria !!
walaupun keceriaan itu palsu.
atau senang cakap untuk 'cover-line'..
ada kala bibir juga dapat menguasai 'cover-line' untuk bicara hati yang tak keruan tu .
tahukah korang?
orang yang rapat dengan kita saja yang boleh membaca bicara hati kita.
mereka tu seperti...
ibu , isteri, suami, ayah..kita!
atau mungkin kekasih barangkali!??!!
hehehe..


so..
jangan sesekali korang cuba nak 'cover-cover' hati korang yang serabut tu dengan mereka ni.
pastinya korang akan kantoi..haha
aku berkata atas pengalaman saja .
tiada kaitan yang hidup mau pun yang telah meninggal dunia okey...
cukop!!
ahha,
hati aku dah beri signal suroh stop typing this entry ..
so..aku stop la ok..
senyuman pun sebenarnya adalah satu cara cover-line untuk  hati yang serabut heh…

LAYAN MOOD WITH MAMA

Image
Hey..
what are you doing?
sleeping?
eating?
watching movie?
or like me...blogwalking?
but today i want to blog jogging hehehe
sorry ..my english so bad (i'm not good in english)
oh my english!!!

ok la... malay speaking it's easy kan...
cakap bahasa rojak ni kadang-kadang seronok jugak,
tapi dalam masa yang sama ianya menunjukan kita adalah 'kureng'
tapi ada ku kesah hahahha..
apa yang penting semua akan faham maksud yg nak disampaikan tu.
orite?
aku bersyukur sebab hari ni aku amat tenang
walaupun dari awal pagi hingga lah saat ni macam-macam aktibiti dah pun berlangsung..
ceh..macam le ada majlis besar hahaha
seawal pagi selepas solat subuh mama dan aku  dengan anggunnya pergi kepasar haha
mencari bahan-bahan untuk masakan hari minggu ni..
melayan mama dipasar sama macam melayan adik di pusat membeli belah.
lepas satu kedai ke satu kedai..
cukup aku kata kan hari minggu ni ,
aku tak perlu berjogging ditepi tasik lagi sebab..
peluh aku berjalan dipasar tu
sama je denga…

CUTI DAH MULA TAPI AKU.....

Image
cuti sekolah dah pun bermula, aku dah lama stanby stuasi ni .ada mood happy, ada mood boring..hehehebukan tak suka bila rumah ada adik-adik meriuhkan suasana, tapi nanti.... aku jadi pemarah memanjang ..... huhu (naseb boleh mengaku kelemahan sendiri ) ada saja benda yang boleh buat aku naik hangen,  kadang -kadang tu aku cube jugak untuk bersabar melayan karenah diaorang but, maklumlah aku pun manusia biasa ... mana bisa  tahan dong!! hahaha start on saturday


pepagi aku dah mula mengemas rumah,
sebelum mereka bangun tidur lagi...
bukan apa aku ni kalau dah bangun pastu tidur semua...
confirm pukol 1 tengahari nanti baru aku sedar..hehehe
so, lebih baik tak usah tidur...layan mood rajin dulu..



bangun dari tidur je dia dah cari permainan,
tak kira lah apa jugak jenis permainan,
janji namanya permainan
dia dah mula dah ...hehehe














kalau rumah dah bersepah macam ni hari-hari,
rasa macam aku nak pindah rumah je
ye pindah kan rumah macam gambar kat bawah ni
nasib aku tak kuat eheheheh








 gambar mama yang…

HOW TO EXPLAIN THAT- U'LL THE LAST FOR ME?

Image
aku mulakan luahan ini dengan linangan air mata.
dan aku haraf kamu dapat memahaminya...



dengan mood sayu,
aku cuba untuk menaip patah-patah ayat buat kamu.
biar terlerai seluruh jiwa ku yang selama ini membeku,
biar terungkap segala kekalutan dibenak fikiran mu ..

maafkan aku,
segalanya bukan dirancang,namun inilah namanya ketentuan.
bila berbicara soal hati dan perasaan,
siapa tahu bila dia akan jatuh cinta?
siapa pulak tahu bila dia akan kecewa?
siapa pulak akan tahu,
sampai bilakan pejalanan cinta itu akan berakhir?.


maaf untuk kedua kali,
tiada niat dihati aku untuk menyakiti hatimu,
menguris disetiap kasih sayang mu,
tak terlintas disanubari ni membiarkan dirimu tersiksa..
aku benar -benar tak sanggup!
melihat kamu lesu merindu sudah membuat hatiku hancur berkecai,
melihat kamu menangis saje dah  remuk luluh hatiku,
inikan pula nak melihat kamu kecewa..!!
ooh... aku memang tak sanggup...
tak mampu ku bendung lagi air mata ini...


tapi kali ini please maafkan aku..
jika kamu tahu,

BECOZ U AR MY FRENS

morning !!!
waw my text in red colour yea? hahaha that's mean my heart is more happy after yesterday.. what happened yesterday? forget it okey..
do you know?
yesterday is for today.. and today is for? blogwalking laa....hahha and today i want to share with you ..  my friends blog.. this person always blogwalking to my blog site. i want to say...
thanks so much to all of you and please come again !!
heheheh
whos blog that i want to show ?
yea...
very interesting blog
want to know?? lets see!!


CLICK HERE

and

CLICK HERE

and


CLICK HERE

and

CLICK HERE



think that is enough  to share with you .
and please give your big support to all my friends up there okey!!
to all of you, 
if you want to introduce your bisnes..
let's me know it ..
alright??

aku sayang korang oke!!
eh...malay speaking pulak hehehe
sorry my english very teruk lah..
oh my english!!!!




APA KATA YOU??

Image
kalau kita dah sayang wajib ke ada rasa cemburu?


sebab kata orang cemburu tandanya sayang...hehe..


tapi kata ustaz haritu...


cemburu lah  kamu pada 2 pekara~


-cemburu lah kamu pada orang yang suka bersedekah.


-cemburu lah pada orang yang banyak ilmunya.




ustaz tak pulak cakap kena cemburu sebab sayang..


hehehe


tapi tu lah kan..


kadang-kadang kita lupa !!


bahawa semua  yang kita buat sebab sayang tu,


bukan permintaan agama pun...


malahan ada kalanya menyalahi tuntutan agama lagi..


maafkan saya~









KU KEHILANGAN MU

Image
sorry
i'm not in mood..

ye itu lah perkataan yang selalu aku guna bila aku hendak menyendiri.
naluri..
jiwa..
perasaan...
rupanya bukan datang dengan sendiri,
mesti ada sesuatu yang dapat meransang.
sesuatu yang dapat membangkitkan mood seseorang,termasuk aku.

ada ketika  aku coba kawal perasaan ,
untuk buangkan mood sedih kepada mood happy..
tapi..tak menjadi...
aku cuba gelak macam orang happy semalaya,
pon tak boleh nak sembunyikan jugak perasaan sunyi
perasaan sedih..
entah lah....
mood...MANA KAU???

MEREPEK- REPEK...

Image
saat semua orang layan mata dan mimpi indah.
aku masih setia melayan internet..




jam dah pukul 1.30am
tetibe tekak berkata..
aku perlukan sesuatu..please la tolong aku....
ahahaha..  tekak aku pun pandai buat permintaan..
untuk tidak menghampakan aku pun turutkan je...
ok laaa....jom-jom lepak kt dapor..



melangkah kedapor ,
mata melilau mencari target!
yes tu dia...










hehehe
ni lah minuman harian aku
tak kira petang,pagi atau malam
ada kawan -kawan yang bertanya apakah kesannya selepas aku minum air ni?
aku kata okey...yew..okey je...hahahaha
layannn....


tapi malam ni aku layan air ni bukan dengan biskut
ataupun roti kaya .
macam yang selalu aku buat tu...
tapi kali ni...
aku layan air ni dengan....
jap eah!!

hehehehe


jap...








korang nampak tak apa yang aku nampak?
hehehe buah jambu bertabur asam..
mak aii...slurpppy doe..
lazat...
pertama kali aku layan menu ni.
diwaktu pagi-pagi buta pulak tu..
terdetik gak kalaulah aku sakit perut malam ni?
tak ke parah?




hahahaha
tu lah kalau selera yan…

1000 SESALAN

Ku susuri malam ini
Yang tidak berbintang sunyi sepi
Juga rembulan dah menghilang
Dalam kelam ku sendiri

Ku mencari hembus bayu
Yang selalu berbisik madah rindu
Kini membisu dalam sayu
Tidak ku temu suaramu Kekasihku di jalanan yang berliku
Di saat ku perlukanmu
Tertutup jua segalanya terhadapmu
Di sini ku tersedu-sedu Setelah cinta pergi
Ku mengusung duka ini diiringi
Kisah janji dimungkiri lagi Kekasihku di jalanan yang berliku
Di saat ku perlukanmu
Tertutup jua segalanya terhadapmu
Di sini ku tersedu-sedu Setelah cinta pergi
Ku mengusung duka ini
Diiringi Kisah janji
Dimungkiri
Sia-sia ku
Mencintaimu
Setia padamu
Percayakanmu Sebak dadaku
Retak hatiku
Luka jiwaku
Dihiris pilu Beribu sesalanku.....





IZA RINDU ABANG HARIS

Image
aik?!
dia pulak dah!
huhu
artis popular!!!
minat ke?
yep..ofcoz minat laa.. haha
kalau tak minat muka dia takde dalam entry aku harini..









abang haris, iza rindu abang haris...
iza mana? izati la sape lagi  hmmm...
mood ombak rindu sedang menghempas pantai asmaraku!!!
but..aku tak rindu abang haris yang ini lah..
ni suami orang der...
so? haris yang mana?
TST sudah lah ...huhu...







Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung












Hujan bawa air mata ku
Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku








Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku....

Segmen Bloglist by Bella Hamzah

Image
TITLE : Segmen Bloglist by Bella Hamzah DUEDATE : unknow
Syarat-syarat : >> baca disini <<
dan siap hehehe, 

Segmen Exchange Bloglist "Blogger Apakah?"

Image
Hai guys,
lets join this segmen from blogger MK syahir !!
firstly, you must follow blog ' APAKAH???'
join group ' BLOGGER APAKAH '
copy banner/header blog 'APAKAH???' and  paste at entri'.

like fanpage blog 'APAKAH???'
LASTLY,
tag : farahin izzati
if u want join this segmen, klik banner okey :p

16mei...

pukul 3.30 petang..
letih lepas balik kerja.
cuaca petang ni redup, mendung macam nak hujan.
sesekali angin dingin bertiup ketubuhku yang keletihan.
suara anak-anak yang pulang dari sekolah memeriahkan suasana petang ni..
sesekali terdengar gelak tawa mereka .
aku menjeling sambil tersenyum.
aku kagum dengan semangat mereka,
walaupun dari pagi bersekolah,
namun diwaktu petang begini,
mereka masih lagi bertenaga untuk berbagai aktibiti.
hurmmmm....
mereka tak kenal erti letih,
tak kenal erti jemu,
dengan pelajaran di sekolah sesi pagi,
kemudian disambung sesi petang,
selepas tu sesi mengaji al-quran.
waw...adik-adik ku...
kuatkan semangatmu,
mencari ilmu dunia,menimba ilmu akhirat.
semoga kalian menjadi insan yang berjaya ,
dikehidupan dunia dan akhirat nanti.
hanya satu pesana kakak.
jika kamu nak berjaya dalam mencari ilmu..
hormati lah guru kamu.
berilah sepenuh perhatian pada ajaran gurumu.
dengar lah segala pesanan  mereka.
adik-adik ku..
bayangkan lah andainya tiada guru didunia …

LOVE YOU

Image
mama
dengar lah suara hati anakmu ini..

















MUSAFIR DIPETANG HARI

Image
sedang asyik melayan keluarga
aku terdengar suara halus
seakan merengek-rengek minta bantuan.
adik aku berlari ke luar rumah kami untuk meninjau darimana kah datangnya suara itu
tetiba..

akak!!!
tengokni!!
suara adik seakan menjerit terkejut,aku pun turut terkejut
ada ibu buang anaknya!!!teriak adik kuat
apa?? aku bergegas keluar menuju ketempat adik berada.
sini lah kak...
ye-ye..akak datang ni..
sepantas mampu,aku berlari keluar
mana? soal aku
ni hah...jawap adik


hahahahaha









ini bukan kes buang anak dik,ni kes lari dari rumah ni
hahahahahha
anak kucing ni memang selalu lepak tiap petang kat situ,
ada ketika aku ingat dia dah mati,rupanya saje-saje bersantai,
kesiankan anak kucing ni,bila petang je dia jadi musafir sepi ....
hahahahhaa
entry yang tah pape dari aku kali ni.
tapi pesanan iklas dari penaja
sayangi anak anda kerana kasih sayang itu sangat berharga..

SENTUHAN BLOGGER YANG MEMBERI KESAN PADA AKU

malam ni baru lah aku ada peluang untuk  masok group 'kami rakan BLOGGER'.

boleh tahan jugak kepopularan masing-masing kan kat group tu,

bukan apa,

yang aku tengok masing-masing dok syok promote entry diaorang je...hehehe

tapi macam kureng mesra alam je group tu...

maaf,pandangan peribadi aku je ni...

namun secara kasarnya,

ramai jugak yang peramah-peramah tetapi sesama mereka je  lah ( yang  satu geng)

yang bukan  geng buat post,mampuih tak layan heheheheh...

apa kes lah kan...kata group kami rakan blogger...

NI DAH LARI TAJUK GROUP DAH NI hahaha...maafkan saya~

lagi-lagi  blogger yang baru nak bernafas macam aku ni...

langsong diaorang tak pandang ahha..

sambil membuka tiap entry kawan-kawan yang dipostkan kat group tu,

aku pun layan baca satu persatu entry mereka..

yang mana aku belum follow tu aku done follow lah...

TIBA-TIBA  aku termasuk satu entry yang pada mulanya aku ingat dia otai blog.

ayat dia memang berasap telinga masa baca entry dia tu.

adeh....aku ni sebenarnya…

DI KETIKA NI

Image
Waktu aku perlukan dia diketika ni,
dia sedang sibuk dengan teman-temannya.
ketika aku  sedang menanggung kesedihan,
dia sedang bahagia bersama teman-temannya.
saat aku perlukan sedikit perhatian,
dia dan rakannya sedang sibuk dengan acara-acara mereka.


kini baru aku tahu,
antara aku dan teman-temannya,aku hanya penggangu.
maafkan aku,andai sikapku ini seolah-olah menggongkong dirimu,
tapi tahukah engkau,diketika ini,aku amat perlukanmu..


disini disaksikan airmata pilu,
aku berjanji  tak akan mengganggumu lagi.
akan aku biarkan persahabatan kalian kekal selamanya,
dan meninggalkanmu  adalah jalan terbaik untuk aku.
biar perit, biar sakit...
aku akan belajar untuk tidak lagi merinduimu,
aku akan belajar untuk tidak mengganggu mu lagi.


selamat tinggal cinta,
semuga kau bahagie walau tanpa ku disisi...
hanya satu pintaku,jadilah insan yang matang,
sematang usiamu itu~

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

Image
assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

JUJUR LAH PLEASE..

Salam semua blogger.
sebelum aku mulakan celoteh panjang lebar ni, jujur aku mengaku kat sini, aku benci politik!
walaupun sudah boleh mengundi, sudah boleh menjalankan tanggung jawap sebagai wargenegara,namun aku memang tidak minat berpolitik ni.pada aku pemerintah yang baik adalah pemerintah yang selalu membantu menyelesaikan permasalahan rakyat..!

tetapi memandangkan dari satu hari ke satu hari, negara kita sentiasa dibelenggu dengan macam-macam demam politik, tiba-tiba aku terpanggil untuk  luahkan  apa yang aku fikir,yang aku pandang,yang aku jangka. maaf jika celoteh aku kali ni agak keterlaluan!

minggu lepas negara dicemari dengan pergolakan yang bertema kan BERSIH 3.0 ah ! tak perlulah aku  huraikan lebih lanjut,kompem korang dah tau kan.apa yang aku perhati..pelaku, persalah,penunjuk perasaan,mangsa keadaan,kecederaan,...majoriti nya adalah bangsa melayu,anak bangsa aku..
warga negara Malaysia sendiri.
yang lebih memilukan lagi ramai siswa-siswi yang menyertainya.ada ibubapa …

DEMAM LAGI

Image
assalamualaikum

selamat berblogwalking ye..semua okey ke?
sekarang ni musim demam la...badan sihat walafiat...
tapi orang tetap kata mereka tu demam.

nak tau kenapa?
lepas magrib badan dah tak tentu rasa..
makan pun dah tak lalu..
dah tu fikiran selalu melayang tah kemana-mana!

yang dah kawin tu, isteri selalu sejuk tidur malam.
yang masih bertunang,bila malam je tunang dah takde calling-calling lagi dah!
yang baru couple tu, rasa macam dah kena tinggalkan le pulak..

demam ni lain sikit..
kalau demam denggi kena pemantauan rapi oleh nurse dan doktor.
tapi demam ni..kedai mamak ,kekawan pun boleh jadi ubat.
layan mood sampai awal pagi...
selalu terponteng kerja  sebab bangun lewat..
kadang-kadang tempat kerja jadi tempat tidur pulak!
bahaya demam ni, sangat merbahaya.
korang kompem nak tau demam apa kan...
mari kita tengok ....
sebelum tu nak tanya..korang pun join the club ke?
heehee

















pada aku, menang kalah adat permainan.
pada pasukan yang kalah, jangan lah terus buang sokongan korang…