Skip to main content

CUTI DAH MULA TAPI AKU.....

cuti sekolah dah pun bermula, aku dah lama stanby stuasi ni .
ada mood happy, ada mood boring..hehehe
bukan tak suka bila rumah ada adik-adik meriuhkan suasana,
tapi nanti....
aku jadi pemarah memanjang .....
huhu (naseb boleh mengaku kelemahan sendiri )
ada saja benda yang boleh buat aku naik hangen, 
kadang -kadang tu aku cube jugak untuk bersabar melayan karenah diaorang but,
maklumlah aku pun manusia biasa ...
mana bisa  tahan dong!! hahaha
start on saturday





 
pepagi aku dah mula mengemas rumah,
sebelum mereka bangun tidur lagi...
bukan apa aku ni kalau dah bangun pastu tidur semua...
confirm pukol 1 tengahari nanti baru aku sedar..hehehe
so, lebih baik tak usah tidur...layan mood rajin dulu..





 
bangun dari tidur je dia dah cari permainan,
tak kira lah apa jugak jenis permainan,
janji namanya permainan
dia dah mula dah ...hehehe











tukang kemas yang diundang khas hehehe
SEKADAR GAMBAR HIASAN



kalau rumah dah bersepah macam ni hari-hari,
rasa macam aku nak pindah rumah je
ye pindah kan rumah macam gambar kat bawah ni
nasib aku tak kuat eheheheh











 
 gambar mama yang setia mengemas rumah
dan papa yang rajin membantu didapur.
ape??....ahha...agak dah..tu lah papa..
ehehehe
jangan fikir negetif okey,
dia papa untuk anak dia lah,
bukan papa untuk anak aku nanti heheheh
rajin nya bro Tomok didapur kan...
so sweet ~
untunglah sape dapat asben yang rajin macam tu  kan




Kalau korang nak tau,selepas pukul 8.00 malam,
ginilah keadaan aku ,letih campur mengantuk.
selepas seharian melayan karenah adik-adik aku yang dalam mood bercuti ni.
kalau ada orang urutkan badan kan best ...
eheheheh...mood mengatal pulak sampai
ok...sebelum tidur ni aku nak ucapkan..
selamat bercuti untuk adik-adik tu.
jangan la nakal-nakal masa cuti ni okey,
nanti kakak marah
: p

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx