Posts

Showing posts from June, 2012

LIRIK SESAL MENDUA

Image
Lirik Lagu Sesal Mendua - Klangit

Dulu
Aku pandang diriku
Kekasih yang setia
Tak pernah berdusta
Kini...
Aku mulai merasa
Sedap hati mendua
Perlahanku tinggalkan kamu

Tapi...semakin jauh
Aku...semakin aku rindu
Rindukan kamu...

Menyesal aku putuskan kamu
Kerna ternyata aku tak mampu
Menahan sisa azab cintamu
Aduh aduh mana tahan batinku

Mungkin...
Mungkinkah kita bisa
Perbaiki semua...
Kembali bersama...

Kerna semakin jauh aku
Semakin aku rindu...
Rindukan kamu...

Menyesal aku putuskan kamu
Kerna ternyata aku tak mampu
Menahan sisa azab cintamu
Aduh aduh mana tahan batinku

Benar apa kau ucapkan dulu
Takkan mudah ku lepaskan kamu
Menyesal aku curangi kamu
Aduh aduh Tuhan tolong aku

Menyesal aku tinggalkan kamu
Kerna ternyata aku tak mampu
Menahan sisa azab cintamu
Aduh aduh mana tahan batinku

Benar apa kau ucapkan dulu
Takkan mudah ku lepaskan kamu
Menyesal aku curangi kamu
Aduh aduh Tuhan tolong aku

Menyesal aku putuskan kamu
Kerna ternyata aku tak mampu
Menahan sisa azab cintamu
Aduh aduh mana tahan batinku








Sumber : http://w…

WHERE THE SEXY IS?

Image

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Image
Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx

YANG DULU,DIDAHULUKAN

Image
selamat pagi si manis hati ( sweet - heart )hee!!!
harini nak kongsi sikit pengalaman aku ni.  sekarang kan musim orang kawin so,kita story pasal orang kawin la ye
semalam  aku diundang kemajlis khatam Al-Quran dirumah kawan aku. kawan aku masa sekolah menengah dulu, beliau akan melangsung kan perkahwinan harini macam tak percaya kalau aku kata umur dia baru masuk 20tahun! alamak tentu korang terbayang comelnya pengantin tu kan hehehe
jodoh semua yang hadir berbisik sesama sendiri -alahai comelnya, -masih budak lagi ni -pengantin nya muda lagi -macam orang dulu-dulu je kawin cepat aku dengar sambil tersenyum ala biasa lah kan kalau dah kata orang perempuan ni duduk sekejap je dah mula bergosip aku tak la join sama sebab aku belum daftar untuk kumpulan tu hehehe bytheway,pada aku ni semua jodoh masing-masing siapa pun kita,berapa pun usia kita kalau dah itu jodoh kita memang kita tak dapat lari darinya
terkedu masa aku sedang mendengar bacaan Al-Quran dibaca si pengantin tiba-tiba satu suara menegur aku kau bila p…

MACAM BEST..

Image
hello geng..pe habaq? mak oi cakap sleng orang kedah lew
mentang-mentang dah selalu masok page kedah lanie tu hahahah
harini macam selalu...bila mood appy mcm nak buat post..
lagi pun dari sesaja melayan mood kat FACEBOOK tu ,
baik aku lepaskan satu post kat blog terukir dibintang ni ...
ceh! macam  lagu yuna lew pulak...







'terukir dibintang ,tak mungkin hilang,cintaku padamu....'
aaa....kan dah....hahaha..sempat karaoke lagi...



mood : gumbira..

syukur...harini memang mood gembira tak taw kenapa..
nikmat dari tuhan tu...so,aku kena hargai la kan...alhamdulillah...
apa yang aku paham ini semua anugerah Allah untuk aku..
syukur lah...thankQ Allah untuk semua nikmat ini.
bahgie sangat-sangat...


pagi tadi sebelum adik-adik keluar ke sekolah pun tadi, kami dah happy semacam,
gelak sambil sarapan with mama, tunggu van sekolah sambil usik-usik adik yang kecil tu,
sampai ditempat kerja pun aku masih still tersenyum sesorang.
kenapa aku jadi camni? entah...aku pun tak tahu
what????koran…

MENGAPAKAH

kalau sebut manusia
mesti kata
'dia manusia bukannya malaikat'
'manusia tak pernah sempurna 100% '
manusia itu
manusia ini

tapi ..
pernah kah kita ingat,
manusia ni dianugerahkan sebagai mahluk yang paling sempurna oleh ALLAH?
pernah tak kita terfikir manusia saja yang tuhan beri akal fikiran ?
namun begitu kenapa manusia kini lebih kejam dari haiwan?
kenapa aku cakap camtu kan..
mari lihat sekeliling kita dulu..
kes jenayah seperti ragut, bunuh,buang bayi,dera. sapa yang buat?
kucing kah? ayam kah?
ofcoz 'manusia'..kan?


lagi-lagi zaman sekarang ni,
zaman politik - molitik ni..
hahaha...
manusia yang langsong tak hormat manusia.
mana didikan mak -ayah dia gaknya.
yang peliknya  dia tu bukan lah kanak-kanak,
tapi bapak org dah ...
awat ang ni???
hehehe...manusia yang menakjubkan!
aku paham niat dia yang sebenar ialah untuk mencari keadilan
mencari kesilapan-kesilapan para pemimpin yang tidak bertanggong jawap,
tapi sebagai manusia kita hendaklah kena ambil kira …

WHEN MY MOOD COME DOWN

Image
HEY YOU!!
tiap masa asik nak jiwang je macam tak best pulak..
sesekali nak try brutal lak ..orite..?



KATANYA
nak hilangkan stress kenalah  luahkan mood
tak nak pendam-pendam
nanti makan dalam hahaha
ape yang kena makan tu ek?
jiwa lah kot..entah aku pun tak tau..



DENGARNYA
nak bebaskan minda yang kusut kena banyak beristifar
mengadu je pada Allah.
tu je jalan yang terbaik
mengadu pada kawan kadang-kadang pun bukan boleh settle
ngadu kat family lagilah
silap-silap kena bebel lagi huhu




TAPI HARI NI
macam sengal kalau mood down
semua buat tak menjadi
ergh!! bosan ..bosan.. bosan!!!!
tengok tv..macam tak tengok
dengar lagu...langsung tak feel
owhh..... what going on?????
aku hilang punca ni!!
boring soit!!
argh!!!!!!!!!!!!!





PENYELESAIANNYA
mana bantal?
mana bantal??
hurmm...tido lagi best
eheheheh...
tu lah penyelesaian
tido..tido...and tido bila mood down
untung-untung lepas tido nanti mood aku boleh up semula..
and dalam tido nanti boleh mimpi kawen dgn anak raja
hahahahah




I LIKE THAT
t…

SI KECIL DAN SI BESAR

Image

ONCE UPON A TIME WITH MY KING

Image

BUKAN AKU TAK SAYANG

Image
semalam adalah hari yg paling perit dalam hidup aku
selama beberapa tahun bersama akhirnya semalam aku terpisah dengannya.
ingin aku kongsi disini bagaimana peritnya sebuah perpisahan tu..
bila sedar diri ini sudah tak dihargai ,
jiwa jadi hampa..kecewa..
dunia bagaikan kosong
bak  lagu terbaru najwa latif...~ kosong ~
ye..benar-benar kosong...
saat tu macam aku bermimpi dalam mimpi..
paling menyedihkan setiap saat terdengar-dengar  suaranya.
setiap detik teringat kata- katanya.
terngiang-ngiang gelak tawanya ditelinga ini.
selama ni dia saja yang aku ada..
yang aku tunggu..
yang aku rindu..
lantas secara tak langsung airmata  turun laju..
aku cuba nak cover dari family stuasi aku ni..
aku ponteng kerja..
duduk dalam bilik sendirian..
aku benar-benar kosong..
seharian aku dibilik..setiap kali tu jugak aku teringat detik-detik ketika bersamanya
aduh...sakit sangat-sangat..
yang paling dasyat dalam solat pun aku boleh menitiskan airmata
lagu ini ditujukan buat aku..PENAWAR
entahlah bagi…

IF YOU KNOW ...

selama ni aku cukup bersabar
setiap alasan kamu aku terima seadanya
namun hari ni aku benar-benar tersiksa
segala apa yang aku inginkan jadi sia-sia
kehadiran ku disisinya bagai menumpang di pinggiran hati
semakin hari aku seakan jauh darimu
kelemahan aku kian terserlah
merasa diri terhina kini bermaharaja lela
seperti aku saja yang mengharafkan mu
sedangkan kau tidak...
kini
jalan terakhir
untuk mengelakan rasa benci menjelma disudut hatiku
sila lepaskan semua ikatan
aku rela menahan segala kepedihan
aku rela  menanggung semua penderitaan
demi selamatkan satu perasaan
aku enggan membenci kamu....
cukuplah sampai disini
cukuplah apa yang terjadi
aku kian lemah
aku tak mampu  terus-terusan menyintaimu..
if you know ..
loving you make me crazy...

STORY ABOUT PEN

Image
hari ni aku letih sangat-sangat.
dengan cuaca yang agak panas
aku tibe dirumah pukul 6.00 pm.
balik dari kerja bukak je pintu...
rumah sangat-sangat lah  berselerak
ni tak keje orang lain ni mesti keje adik-adik aku.
dengan muka yang agak menjengkelkan aku cari  budak berdua tu.
kenapa rumah jadi camni?
tak kemas?
buku bersepah-sepah..
lantai tak sapu..
cawan-cawan kat sink tak cuci lagi?
asik tengok tv jew kan?
kan dah kena bebel hee..
dengan muka selamba adik-adik aku pun mula lah kemas rumah ,
tapi aku rasa macam tak iklas je diaorang tu mengemas.
tetibe adik aku yang kecil  tu bagi aku pantun ni...




kak!!!


PEN MERAH PEN BIRU
YOU MARAH I LOVE U

PEN MERAH ROSAK MATA
TAK TAU CAMANE NAK KATA

PEN BIRU HABIS  DAKWAT
I MISS YOU SANGAT-SANGAT

PEN HITAM BUAT GANTI
I TAU YOU PUN ADA HATI

PEN MERAH PEN KUNING
YOU MARAH I PENING

hehehehe
hilang mood aku yang semacam  tadi tu
aku masok bilik teros gelak..gelak dan gelak
adik aku ni bikin aku meroyan tol le eeee... grrr...
hahahaha
bila keluar d…

MOOD : MERISIK KHABAR

Image
Terkapar-kapar ku kelemasan
Sakit dilambung ombak kerinduan
Di dalam tidur di dalam jaga
Diburu oleh mimpi yang serupa
Mengapa aku jadi tak menentu
Keranamu...
Ku menyusuri jalan berliku
Membiarkan hari-hari berlalu
Tiada salam tiada pesan
Memaksa diri untuk melupakan
Namun wajahmu bermain di mata ku
Tiap waktu...
Malam ku suram, siang ku kelam
Ku kegelisahan, mencari-cari
Kemana pergi, harga diri ini
Bertanyakan berita, merisik khabar
Mendengar cerita, melaluinya
Kau kuhampiri, tiap hari
Bersama luka dihati
Mengapa aku jadi tak menentu
Kerana mu...





WHEN THE KIDS IN '' EMO''

Image

HOT- AVRIL LAVINGNE

You’re so good to me Baby Baby
I want to lock you up in my closet, when no one’s around
I want to put your hand in my pocket, because you’re allowed
I want to drive you into the corner, and kiss you without a sound
I want to stay this way forever, I’ll say it loud
Now you’re in and you can’t get out
You make me so hot
Make me wanna drop
You’re so ridiculous I can barely stop
I can hardly breathe
You make me wanna scream
You’re so fabulous
You’re so good to me Baby Baby
You’re so good to me Baby Baby I can make you feel all better, just take it in
And I can show you all the places, you’ve never been
And I can make you say everything, that you never said
And I will let you do anything, again and again
Now you’re in and you can’t get out You make me so hot
Make me wanna drop
You’re so ridiculous
I can barely stop
I can hardly breathe
You make me wanna scream You’re so fabulous
You’re so good to me Baby Baby
You’re so good to me Baby Baby Kiss me gently
Always I know
Hold me love me
Don’t ever go
Ya You mak…

PICTURES OF MY LIVE ON 3RD OF JUNE 2012

Image

1st JUNE 2012

Image
happy on friday...but this friday is too special for me!! kenapa aku rasa camni? sebab today is my love's birthday .. sebelum  ni aku tak berkesempatan langsung  nak ucapkan happy birthday kat dia. entah kat mana silapnya. tapi harini.. yea yeah.. akhirnya...hehehe but on the early morning...he wont wake up la.. i cant hear his voice say... 'thank you cyg...' hurmmm.. tapi berjuta harapan aku.. see !!! BERJUTA tuuu...heehee hopely during his 22nd years old ni, dia lagi tambah matang dalam menjalani liku-liku kehidupan ni. dia akan tambah maju dan berkeyakinan dalam tiap yang dia usahakan. best wishes..
happy on your birthday...