MENGAPAKAH

kalau sebut manusia
mesti kata
'dia manusia bukannya malaikat'
'manusia tak pernah sempurna 100% '
manusia itu
manusia ini

tapi ..
pernah kah kita ingat,
manusia ni dianugerahkan sebagai mahluk yang paling sempurna oleh ALLAH?
pernah tak kita terfikir manusia saja yang tuhan beri akal fikiran ?
namun begitu kenapa manusia kini lebih kejam dari haiwan?
kenapa aku cakap camtu kan..
mari lihat sekeliling kita dulu..
kes jenayah seperti ragut, bunuh,buang bayi,dera. sapa yang buat?
kucing kah? ayam kah?
ofcoz 'manusia'..kan?


lagi-lagi zaman sekarang ni,
zaman politik - molitik ni..
hahaha...
manusia yang langsong tak hormat manusia.
mana didikan mak -ayah dia gaknya.
yang peliknya  dia tu bukan lah kanak-kanak,
tapi bapak org dah ...
awat ang ni???
hehehe...manusia yang menakjubkan!
aku paham niat dia yang sebenar ialah untuk mencari keadilan
mencari kesilapan-kesilapan para pemimpin yang tidak bertanggong jawap,
tapi sebagai manusia kita hendaklah kena ambil kira  cara yang terbaik untuk kita luahkan isi hati kita.
jaga semua tutur kata,
kerana itu menunjukan peribadi kita
dan jangan kita lupa...peribadi kita adalah maruah kita!
tentu korang nak tau SIAPA yang aku maksodkn tu kan?
sila lah klik SIAPA tu hehehe
sebelum tu aku nak beritahu....
aku tak sokong mana-mana parti politik k!
i hate politik,lagi-lagi politik  kotor ni..
benci sangat-sangat!!


nanti kat page sahabat kita tu,
kalau korang nak like pon bagus gak,
nanti boleh pemes sikit page tu
huhu...saya sudah,anda bila lagi??
aik!?...macam iklan pulak dah!!
hahaha

sorry bhai...
apa yang aku nak terapkan disini,
walau apa yang berlaku,
aku tetap sayang bangsa aku...melayu!!
cuma aku takut,satu hari nanti
bangsa yang menjatuhkan bangsa melayu ..ialah melayu itu sendiri
risau sangat-sangat!!

Comments