YANG DULU,DIDAHULUKAN

selamat pagi si manis hati ( sweet - heart )hee!!!
harini nak kongsi sikit pengalaman aku ni. 
sekarang kan musim orang kawin
so,kita story pasal orang kawin la ye

semalam 
aku diundang kemajlis khatam Al-Quran dirumah kawan aku.
kawan aku masa sekolah menengah dulu,
beliau akan melangsung kan perkahwinan harini
macam tak percaya kalau aku kata umur dia baru masuk 20tahun!
alamak tentu korang terbayang comelnya pengantin tu kan
hehehe

jodoh
semua yang hadir berbisik sesama sendiri
-alahai comelnya,
-masih budak lagi ni
-pengantin nya muda lagi
-macam orang dulu-dulu je kawin cepat
aku dengar sambil tersenyum
ala biasa lah kan kalau dah kata orang perempuan ni
duduk sekejap je dah mula bergosip
aku tak la join sama sebab aku belum daftar untuk kumpulan tu
hehehe
bytheway,pada aku ni semua jodoh masing-masing
siapa pun kita,berapa pun usia kita
kalau dah itu jodoh kita
memang kita tak dapat lari darinya

terkedu
masa aku sedang mendengar bacaan Al-Quran dibaca si pengantin
tiba-tiba satu suara menegur aku
kau bila pulak nak kawin ni??
aku pandang wajah yang bersuara tu
er?..ummm heeee....
makcik pengantin menegur aku
hee tak de calon lagi la makcik,jawap aku bersahaja
nak ke makcik carik kan calon?
hah?? eh...takpe lah heee...aku terkedu dengan ayat-ayat dia.
belum puas enjoy la,
saya nak belaja dulu,abis belaja baru lah fikir pasal kawin ni
ooh ...elok jugak tu,makcik tu mengiyakan kenyataan aku
padahal aku jawap tu pun dengan kata-kata yang tah ape-ape je...
hehehe orang tengah terkedu,tentu jawapan entah ape-ape je kan..
macam diterima dik akal,makcik tu pun akur dengan jawapan aku tu 
hehehe

jika ditanya pasal diri aku...
aku...?
ye aku??
tak payah tanya lah ok,masih terus setia menanti 'angry bird' aku tu.
kalau punggok boleh rindukan bulan
biarlah aku rindu kat ' angry bird'pulak
hehehehe...
sabar itu imankan,
apa yang penting sekarang ni kehidupan mesti diteruskan
aku sedang berusaha untuk majukan diri aku dan kualiti hidup ni.
berusaha untuk jadi yang terbaik dikalangan yang baik-baik
insyaALLAH....
psst...psst....
awak.....
rindu laaa....hehehehe





Comments

Mk Syahir said…
rindu sy?ehhhh xD
HETTY ZULAIKA said…
Mk Syahir,..rindu xdose kan...aik??.. hehehe??
syAzAnA said…
haaaa, bagus2. insya-Allah. ada jodoh tak ke manaa. :)
HETTY ZULAIKA said…
syazana..betol tu...pasrah jew :)