Skip to main content

YANG DULU,DIDAHULUKAN

selamat pagi si manis hati ( sweet - heart )hee!!!
harini nak kongsi sikit pengalaman aku ni. 
sekarang kan musim orang kawin
so,kita story pasal orang kawin la ye

semalam 
aku diundang kemajlis khatam Al-Quran dirumah kawan aku.
kawan aku masa sekolah menengah dulu,
beliau akan melangsung kan perkahwinan harini
macam tak percaya kalau aku kata umur dia baru masuk 20tahun!
alamak tentu korang terbayang comelnya pengantin tu kan
hehehe

jodoh
semua yang hadir berbisik sesama sendiri
-alahai comelnya,
-masih budak lagi ni
-pengantin nya muda lagi
-macam orang dulu-dulu je kawin cepat
aku dengar sambil tersenyum
ala biasa lah kan kalau dah kata orang perempuan ni
duduk sekejap je dah mula bergosip
aku tak la join sama sebab aku belum daftar untuk kumpulan tu
hehehe
bytheway,pada aku ni semua jodoh masing-masing
siapa pun kita,berapa pun usia kita
kalau dah itu jodoh kita
memang kita tak dapat lari darinya

terkedu
masa aku sedang mendengar bacaan Al-Quran dibaca si pengantin
tiba-tiba satu suara menegur aku
kau bila pulak nak kawin ni??
aku pandang wajah yang bersuara tu
er?..ummm heeee....
makcik pengantin menegur aku
hee tak de calon lagi la makcik,jawap aku bersahaja
nak ke makcik carik kan calon?
hah?? eh...takpe lah heee...aku terkedu dengan ayat-ayat dia.
belum puas enjoy la,
saya nak belaja dulu,abis belaja baru lah fikir pasal kawin ni
ooh ...elok jugak tu,makcik tu mengiyakan kenyataan aku
padahal aku jawap tu pun dengan kata-kata yang tah ape-ape je...
hehehe orang tengah terkedu,tentu jawapan entah ape-ape je kan..
macam diterima dik akal,makcik tu pun akur dengan jawapan aku tu 
hehehe

jika ditanya pasal diri aku...
aku...?
ye aku??
tak payah tanya lah ok,masih terus setia menanti 'angry bird' aku tu.
kalau punggok boleh rindukan bulan
biarlah aku rindu kat ' angry bird'pulak
hehehehe...
sabar itu imankan,
apa yang penting sekarang ni kehidupan mesti diteruskan
aku sedang berusaha untuk majukan diri aku dan kualiti hidup ni.
berusaha untuk jadi yang terbaik dikalangan yang baik-baik
insyaALLAH....
psst...psst....
awak.....
rindu laaa....hehehehe





Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx