Skip to main content

KASUT OH KASUT

hai..
puasa dah lebih seminggu
lagi 3 minggu nak raya oi...
hehehe..dah shopping ke lom?
harini aku dengan mama nak pegi shopping kasut raya!!
jom-jom sapa nak ikot!!
tapi tahun ni macam nak pakai kasut tumit la ( highheel)
bytheway..aku selalu cuma pakai kasut sport je kalau keluar
sebab aku suka gaya tu santai dan bebas...!!
NIKE..AIR JORDAN...BUM..waw...
semua tu kasut yang selalu aku guna,
terbaik dan berkualiti..
lagipun..tu je yang aku mampu beli
hehehe...
tapi hati aku kali ni....
hurm....
sekarang aku nak bayangkan kasut-kasut idaman aku utk hari raya nanti.
highheel...tapi gaya sport..koleksi jenama Nike dan Air jordan
mari,mari,mari...
kasut,kasut,kasut
beli,beli
dua singget, dua singget
hahahaha













tapi...
mama reject pilihan aku
dia kata  ''cobe u bayangkan,
                u pakai bju kurong,
                then padankan dgn kasut-kasut u ni?''
               takke macam tentera tak sempat tuka uniform je gayanya?
heheheheh..
hurmm...mama gelakkan aku...
so...
aku pon sedih campo sebak..terkilan pun ada..
ada tak ada... pilih lah yang ni...

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx