Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2012

FIKIR DULU LAH KAWAN!

Fikir bukan kerja susah
nak dengan tak nak,
tu jek...
tapi berfikir sebelum bertindak memang elok.
jangan bertindak dulu baru nak fikir
dah tak guna dah
lagi-lagi bertindak dengan kata hati
lagi merbahaya
berkata mengguna hati sangat lah tidak bertapis
lagi elok berkata dengan otak
ada masa kita ingat ayat kita tu betul sesangat
padahal ianya sangat mengecewakan..hurm..tahlah...








berfikir untuk melakukan sesuatu pekara pun sama
jangan benda dah jadi baru nak terfikir-fikir
masa tu tak guna dah....
sebagai kawan yg sentiasa disisi
aku sangat bersedih atas apa yg terjadi atas kau tu
tapi menyesali benda yg dah sedia berlaku ni memang kerja 'stupid'
menangis keluar air mata darah pun,
benda dah jadi memang tak boleh diubah!!
menyesal 10 tahun pun tak akan pernah berubah..
maka dengan itu..
untuk tiap kejadian yg  mendatang,please lah
jangan terikut nafsu yg sentiasa diburu syaitan tu..
jangan kau cemari cinta setia kalian dengan nafsu gila tu
siapa tak sayang buahati...
tapi kawan…

TERIMA KASIH AWAK...

malam ni susahnya  nak pejamkan  mata .
bila ingat kejadian petang tadi, tiba-tiba hati jadi sebak semacam hurm... puncanya memang salah aku . baik aku mengaku sebelum orang lain  tuduh aku bukan-bukan. aku sedar diri ini bukan layak untuk semua ni.. kadang-kadang aku terasa jauh sangat dengan semua keadaan yg ditentukan ni.


mengenali awak selepas semua ni terjadi bukan satu kesilapan. mungkin bukan rezeki kita . untuk terus menyambung perjalanan ini bersama. kata-kata awak petang tadi amat menyentuh  hati saya ni... awak dah tahu siapa saya, saya pun dah kenal  siapa awak.... kita saling menghurmati status masing-masing... tapi kenapa saya masih mencari awak tiap kali saya kedaerah tu, saya pun tak tahu kenapa? sebab sayangkah? sebab rindukah? sebab sunyikah? saya pun tak tahu... tapi yg saya tahu, tiap kali saya menghampiri nya.. awak tetap saya jengok awak tetap saya tegur awak tetap saya cari... mungkin saya yg mengade mungkin saya yg terhegeh-hegeh mungkin kah saya memang perlu k…

SENGAL SIAKKK

hello gengs bukan senang nak hidup rupanya tiap hari kena tempuh macam-macam dugaan bagi aku semua tu cabaran yg menarik apa tidaknya siang malam asik mikir soal masa depan yg bujang dok sibuk nak cari couple yg dah kawen dok sibuk cari scandal bhahaha gengs!! eh siapa tah geng dia heheheh ok-ok kita kawan rite huhuhu nak share something ni nak layan tak ni hehehe kalau tak nak aku stop kat sini jek!! ala nak cerita ni jap aaa.... haritu aku jumpa member lama dia lebih tua dari aku aku panggil dia kak honey!! honey lah sangat hahaha lantaklah honey ke tak lagi dia tu. tapi yg paling istemewa nya dia ni kan umur dia dalam lingkungan 30an tapi minda dia memang awesome!! korang tau apa?? akak ni memang terror terror ape?? drift? gangnam style? clubbing? poco-poco? owh no..no...no dia memang terror mengode!! ahaks!! gile! memang gile... ni semua sebab hasband dia lah tak reti jaga bini kata  kak honey laki dia asik buat muka ketat jek kalau kat rumah langsung tak mesra alam.. tidur malam …

TUKAR MOOD

salam
harini macam aku nak layan mood baru,
dah tak mau dah mood semalam
kata pasrah kan
so aku dah fikir masak-masak
kalau aku pasrah
aku kena terima hakikat
yang semua ni kena aku ikut
follow one by one...
hati ni tak payah lah nak sedih segala
kalau aku sedih-sedih
nanti seluruh dunia ikut sedih
bila seluruh dunia sedih
korang bayangkan
macamane apek korea tu nak gangnam style?
tak ke jadi tarian inang nanti
semua sebab aku punya mood lah
hahahaha..perasan siakkkk!
dengar lagu ni tak??
hahahah...
alexandra stan yg nyanyikan
happy kan??
orite..layan...
cop2!!
lagu ni 'SHE' yg bagi idea kat  aku
thanks bucuk manje yg cute
heheheheh
dan aku pon rasa memang happening abisss!!
jom sayang kita tukar MOOD!!



btw jangan lupa ok,
aku tetap sayang kamu
ehehehe...

KAMAR RINDUKU

lepas hujan....
sejuk
sunyi....
titisan rintik-rintik  selepas hujan
bagai irama yg menemani aku kala ni,




bila dah sunyi.
rindu datang lagi..
hurm....
kamar ni jadi saksi
antara aku dan bie...
disini kami sama-sama bersembang
tentang cinta tentang sayang...
suara gelak mesra aku.
suara gelak manja bie...
buat aku makin rindu
argh... rindunya




dikamar ini jugak lah
aku menangis tiap kali dirundung duka..
tapi dipujuk  bie dengan belaian manja.
sehingga aku lupa ketika tu aku derita,
dikamar ni jugak bie layan aku bagai seorang puteri
kata-katanya buat aku rasa sangat dihargai..
aku rindu semua tu bie..
rindu sangat-sangat...

walaupun semuanya berlaku hanya dicorong speaker handphone
namun bagi aku bie ada disisi menemani aku ketika tu...
bie... aku rindu semua saat kita yg dulu  sayangku,....argh!!!!



bie.... aku sayang kamu

tetap sayang kamu sampai bila-bila...
mana suara manjamu bie... aku rindu
mana gelak mesramu  bie... aku selalu mimpikannya sayang...
kini...
all are gone ....
bie d…

MANjew KU SAYANG

harini  aku berchating dgn manjew
rindu....kat cayang...
itu je yg mampu diluahkan
makin jauh makin rindu ...
kata manjew kat aku
arghh..
manjew tak tahu yg aku lebih lagi rindu kat dia
cayang...moga bahagia...
tu ucapan manjew kat aku
bahagia dengan kehidupan baru ye...
jangan lupa makan nanti sakit lagi....
erghh!!!
manjewku...
kau tak tahu..
saat tu airmata ku tumpah lagi
namun aku masih mampu bergurau dengan kamu...
diakhir perbualan yg ringkas tu
manjew masih sempat meluahkan isi hatinya pada aku...



cayang...i love u...
love u never ends cyg...

manjewku....
entah bila lagi aku berpeluang berchating dengan kamu..
kerana selepas hari ini...
aku entah dimana....

aku  :
bie...i want u yg dulu
happy all yours days
takde mood sedih lagi
senyum lah sayangku
kerana aku pun masih sayang kamu bie...
luahan hati : HETTY ZULAIKA MOHD RAZMAN!

22ND OF SEPTEMBER 2012

Tarikh keramat buat aku
tiada lagi ku dengar suara mesranya
tiadalah tangisan manja dicorong speaker handset aku..
dan harini aku hantarkan SMS terakhir buat dia
si jantung hatiku
cintaku
manjeku
itulah gelaran yg aku beri pada dia selama ni...
meninggalkan tersayang keseorangan bukannya kerja mudah.
ucapan selamat tinggal kali ini bagai pisau yg membelah hati
kata-kata maaf yg terucap umpama lembing yg menusuk dada
suara jadi tersekat
nafas jadi beku
air mata umpama percikan darah selepas ditembus peluru.
bibir bergetar umpama gempa bumi..
pemergian aku kali ini
apakah untuk kali terakhir?
adakah ada lagi pertemuan selepas ini?
takdir saja penentu segala...
sayangku...
aku dah tidak berdaya melawan takdir
aku kini kian lemah
hanya mampu berselindung
disebalik senyum palsuku
gelak bohongku
namun jauh disudut hati ini
aku telah mati...
dan setiap saat terasa semakin jauh meninggalkanmu
maafkan aku sekali lagi.
pemergian ini bakal membuktikan padamu
bahawa cinta yg ikhlas perlukan peng…

SIAPA LAGI POWER?

pagi yg muram ni,
banyak memberi aku ilham untuk meneruskan niat aku untuk berblog harini
mendung yg kelabu ni senang cakap berjerebu, macam mengerti suasana hati aku yg suram. bila sedih aku tak kata aku sedih sorang ada insan lain diluar sana lebih sedih lagi dari aku...pastinya! semalam... ketika aku menuntun buletin di TV3 rancangan 999.. bagaimana seorang ibu sanggup melemparkan baby yg dikandungnya dari kediamannya ditingkat 3. sangat trajis! menitis air mataku.. kejamnya kamu.... atas nikmat yg kamu kecapi bersama kekasihmu sanggup kamu buang erti satu nyawa? sampainya hati kamu wahai si ibu... kenapa tidak saja kamu fikir selepas kamu tidak didatangi  haid  dahulu? kenapa mesti setelah janin itu menjadi baby? yg sempurna yg indah yg bernyawa... ya ALLAH....  ampunkah semua hamba-hambamu yg jahil ini ya ALLAH.... termasuk aku yg daif ini... aku kian lemah disini dengan perangai syaitan bertopengkan manusia ni... hurm.... bersuka rialah syaitan-syaitan diluar sana. mereka berpes…

FORGIVE ME

bukan nak minta simpati
bukan nak merayu
penyesalan ini tak akan pernah berhenti
pertemuan yg terjadi bukan atas kehendak
perpisahan yg terhasil bukan juga niat asal.
rindu yg datang dan pergi macam lagu dicarta pilihan
kejap naik
kejap turun
cinta yg memang dari dulu terpahat
dah macam lampu trafik
kejap hijau
kejap merah
kejap kuning
nasib ada karen...
kalau tak kompem lampu tak hidup
kenderaan asik eksiden jek..
awak...
kehadiran awak dalam hidup saya
umpama orang kerja yg dapat gaji tiap bulan
kemudian hujung tahun dapat bonus lagi..
tapi malangnya lepas saya keluar dari bank dengan duit saya tu
peragut datang..
diragutnya duit gaji saya
bonus tahunan saya
ditolaknya saya
terhumban lah saya ketepi longkang
sakit
merintih
masa tu takada siapa-siapa yg lalu
masa tu otak saya kosong
yang saya ingat...
saya dah kehilangan awak...
yang mampu saya buat
saya menangis
menangis
dan terus menangis....


awak....saya sakit bila ingat awak~


JANJIKU PADA MAK LONG

Sebak...
bila janji tak ditunaikan
bila janji tinggal mimpi...
ye ..
dulu aku pernah berjanji pada mak long
nak bahagiakan anak mak long
nak jaga anak mak long disepanjang hayat aku
nak bagi dia hidup gembira disetiap detik hayatnya..
pernah juga aku berjanji..
bila aku disisi mak long...
aku nak jaga mak long
aku nak urut kaki mak long yg sakit tu
aku nak tolong mak long siram pokok-pokok bunga mak long depan rumah tu setiap pagi.
aku nak tolong bawa kan bakul masa keluar ke pasar dengan mak long nanti.
aku nak join mak long gosip-gosip time mesyuarat tingkap...hee
kalau lah mak long tau...
aku dah kecewakan hati anak manja nya
aku dah sakitkan jiwa raga buahatinya
aku dah hancurkan sekeping hati yg tulus setianya...
mak long...
bukan itu niat aku selamani
menyinta kemudian melukai...
tidak pernah terlintas di fikiran aku ni...
mak long tolonglah mengerti...
perasaan aku yg makin hancur
bersama kenangan
bersama harapan
bersama duka lara...

pesanan buat mak long...
mak long maafkan say…

UNDERSTAND ME ..

SUNYI...









MENGHARUNGI LIKU KEHIDUPAN TANPAMU,
ADALAH PERJALANAN YG PERIT BAGIKU.
NAMUN...
AKU AKAN TABAH MENGHARUNGINYA DEMI CITA-CITA DAN MASA DEPANKU..

FINALY... WHEN MY FINGERS NEED TO DANCE

Morning alls
now aku maseh lagi sakit
tapi jari-jari ni dah gatal nak berpoco-poco atas keypad netbook aku ni
hehehe..
sakit adalah penghapus dosa tu yg aku tahu.
selalu dok dikata orang,
maybe la kot aku ni banyak dosa..
ah... sesungguhnya aku bukan malaikat!
menyesali sakit bukan aku,
bersyukur atas semua dugaan..aaa tu lah aku.
banyak Allah duga aku kali ni...
hurm... sedih nak story but kena share gak kot sebab kalau tak
korang tak akan tahu pebenda  yg aku tanggong!!


pertama...
aku kena berpisah dengan orang yg aku sayang,
bukan sekejap tapi selama-lamanya...
itu bukan kehendak aku
tapi....ahh...biarkan ianya lah berlalu...
kerana aku masih lagi dgn prinsip hidup  aku iaitu..
percaya pada qadaq dan qadar ALLAH yg khas buat aku.
dan aku yakin semua ni ada kebaikannya.
harapan aku agar apa-apa yg bakal aku jumpa nanti adalah yg lebih baik lagi untuk aku..
insyaallah...
tapi...
korang ingat senang ke nak lupakan dia??
senang ke aku nak buang semua kenangan dengannya?
korang fikir ak…

MY ALL

mood : missing you ~

aku layan lagu ni kalau aku rindu kat dia
sama ada dia tau atau pon tak...aku tak kesah..
korang..jom layan lagu ni...
lirik sekali aku sertakan...
sory...tak ada gelak tawa aku untuk post harini...maaf ye..



My All
Artist: Mariah Carey




I'm thinking of you
in my sleepless solitude tonight
if it's wrong to love you
then my heart won't let me be right
cause I'm drowned in you
and I won't pull trough
without you by my side

I'd give my all to have
just one more night with you
I'd risk my life to have
your body next to mine
cause I can't let go on
living in the memory of your song
I'd give my all for your love tonight

Baby can you feel me
imagining I'm looking in your eyes
I can see you clearly
vividly emblazoned in my mind
and yet you're so far
like a distant star
I'm wishing on tonight

I'd give my all to have
just one more night with you
I'd risk my life to have
your body next to mine
cause I can't let go on
li…

BILA KEKASIH KURANG PEKA

apa punya tajuk la tu kan
peka ke pekak?
heheheh
peka laaaa...
sensitif..aa sama lah tu
agak-agak paham tak?
kalau paham baguslah..kalau tak paham..
lantak ko hehehehe
kekasih!
yup perkataan yg bermaksud kek pengasih
ehehehe...
pe bende pulak tu ...?
tu lah suruh belajar dok bercinta je kerjanya
kan semua nya fail kalau ditanya
hehehehe
ni bukan apa saja jek buat - buat sengal,
kang tunjuk pandai macam berlagak pulak nampaknya  kan
hahahah...
apa korang buat kalau kekasih korang kurang peka?
aku?
aku ea....
kalau aku ...aku pon buat poyo jek lah
lagi aku suka kot
sebab kalau dia tak ambik peduli
tu bermakna dia memang dah tak peduli dah
hahahaha
so..kita enjoy!!!!!
hey girls..korang jangan lak follow me k
aku ni memang camni...eheheheh
sebenarnya aku tengah hot kat orang yg mengaku dia kekasih aku tu
aku ni dah lah sensitif
tapi..aku jenis tak suka nak tunjuk yg aku tengah marah.
so inilah caranya hehehehe
mengade je kan hahahaha
aku ape kesah korang nak cakap apa...
lagi satu...lanta…

YOU ALL HAPPY ...I FEEL ENJOY

sukarkah nak bagi orang bahagia?ada yg jawap susah, ada yg kata senang ada yg kata buang masa ada yg cakap..amal jariah tu heheheh tulah manusia rambut sama hitam jawapan , pendapat semua lain-lain kan tapi pada aku bila tengok orang sekeliling aku gembira, bahagia.. aku pun turut bahagia! entahlah maybe aku ni memang mesra alam kalau semua yg aku sayang hidup gembira dan ceria aku pun seronok sama hehehe biarlah mereka tak tahu yg aku sedang berkongsi seronok dgn mereka, janji  aku  yg tau hurm... huhuhu..sedih lew pulak dah.... kadang-kadang mood sedih aku pun turut terpadam bila tengok orang-orang tersayang aku happy! senyum dalam menangis aku siot..hahahah tapi tentu korang cakap...ada aku kesah?? hahaha ..korang tak mesra alam memang lah ko cakap macam tu aku tak ok..aku baik ehehehe... harini aku melawat wall  face-book kawan -kawan rapat aku.. semua sedang bergembira. bergurau..gelak tawa.. ya Allah...bahagianya korang... sebak aku jadinya bukan aku sedih tapi aku gembira tengok korang gembira mcm tu!! …

MOHON BAHAGIA SELALU

morning!!!
miss u laaaa...hee
lama seyh tak blogging..
raya sakan aku tahun ni kan
aku pon tak tahu kenapa mood raya tahun ni meriah semacam
sampai tak cukup masa untuk blog terukir dibintang kesayanganku ini
harini nak menarikan jari jemari aku ni  buat senaman erobik!
hahahaha kalau ikutkan idea..memang zero saat ni
tu lah banyak sangat makan butter, pewarna, bahan-bahan pengawet dalam kueh raya
sebab tu otak pon jadi beku..
ye ke?
fakta ke auta ni
lantak ko!! hahaha
tapi harini
aku nak ucap tahniah buat seseorang ..
eh bukan seseorang but dua orang hamba Allah ni
bukan nak menunjuk-nunjuk tapi untuk rasa sangat gembire hehehe
yang sorang tu baru lepas putus cinta
yang sorang tu memang limited cinta dia
[ dia lah yg cakap kat aku dulu ]
nak tengok apa yang sebenarnya??










hehehehe so sweet...
so?apa yang korang nampak kat situ?
pasti terjawap semua persoalannya kan
eleh budak pra sekolah pon boleh paham lah...
hahaha
tu dia!! dia orang dah buat relationship  pon!!!
ok la aku respek den…