Skip to main content

YOU ALL HAPPY ...I FEEL ENJOY

sukarkah nak bagi orang bahagia?
ada yg jawap susah, ada yg kata senang
ada yg kata buang masa
ada yg cakap..amal jariah tu
heheheh
tulah manusia
rambut sama hitam
jawapan , pendapat semua lain-lain kan
tapi pada aku
bila tengok orang sekeliling aku gembira, bahagia..
aku pun turut bahagia!
entahlah maybe aku ni memang mesra alam
kalau semua yg aku sayang hidup gembira dan ceria
aku pun seronok sama hehehe
biarlah mereka tak tahu yg aku sedang berkongsi seronok dgn mereka,
janji  aku  yg tau hurm...
huhuhu..sedih lew pulak dah....
kadang-kadang mood sedih aku pun turut terpadam bila tengok orang-orang tersayang aku happy!
senyum dalam menangis aku siot..hahahah
tapi tentu korang cakap...ada aku kesah??
hahaha ..korang tak mesra alam memang lah ko cakap macam tu
aku tak ok..aku baik ehehehe...
harini aku melawat wall  face-book kawan -kawan rapat aku..
semua sedang bergembira. bergurau..gelak tawa..
ya Allah...bahagianya korang...
sebak aku jadinya
bukan aku sedih tapi aku gembira tengok korang gembira mcm tu!!
sungguh aku tak bohong!!
bergenang air mata gembira aku ni,
tanda syukur kehadrat Ilahi
bila orang yg aku sayang hidup dengan 
keseronokan bersama..
keep it up geng!!
aku jauh....
tak mampu nak join korang disana
melihat dan membaca komen ceria korang pon dah terhibur hati aku ni..
alhamdulillah..
selamat lah korang disana
bahagialah korang semua
heee...
cuma bila dah bahagia dan ceria tu..
jangan lah korang lupakan aku yg disini ok !
kerana aku kini makin diselubungi derita ,
yg takkan akan pernah berhenti...
dan kehidupan aku hanya ditemani kasih sayang korang je..
bersyukur dgn kehadiran korang  dlm hidup aku..
alhamdulillah ~ aku sayang kamu!!

hanya Tuhan je yg mampu memisahkan ikatan persahabatan ini

itu je yg aku mohon  tiap hari....

hehehe

lain-lain aku tak mintak dah..

malu seyh asik dok memintak-mintak kat Tuhan

dah banyak nikmat Tuhan dah bagi kat aku ni

tengs Allah...


Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx