Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2012

PERASAAN YG BERCAMPUR ADUK

salam...
minggu ni minggu kusut bagi aku
aku pun tak tau kenapa aku rasa macam tu
semua yg aku buat tak kena
asik nak touching je memanjang
orang cakap lain
aku maksudkan lain
orang mintak lain
aku berikan lain
hampir saja aku pergi buat pemeriksaan mental aku diklinik
ye lah kan
mana tau kot-kot ada wayar yg putus
tapi dah yakin pulak memang belum ada yg putus lagi ni
minggu ni
ramai kawan aku yg benci kat aku..kot...
ramai kawan yg pelik tengok perangai aku..maybe..
ntah la..
kalau macam ni la memanjang
mau kosong friendlist aku tu
mood aku hilang entah kemana
puas dah cari mood tu
kat atas almari tak de
bawah tilam tak de
tepi tingkap tak de
celah langsir pon tak de
dalam peti sejuk lagi lah tak de
aku dah naik feed up dah ni
kenapa?
mengapa?
masih meneka dalam kesamaran....

AIR MATA IBU

bahagia..
lepak dalam bilik yg aku rindu ni
layan lagu
rindu suasana bilik aku yg cute ni
macam dah dua tahun aku tinggalkan
padahal baru dua minggu  ..heee~
hmmmm.. aku rindu semuanya disini....
bau pewangi bilik
bau langsir
bau bantal-bantal
bau selimut
ahahaha rindu gila!
pelok bantal..hmmmm miss u..
tu je yg mampu dipeluk!
lelain tak boleh peluk..
nanti jatuh cinta pulak :p
tibe-tibe!!
mak ai.. suara siapa ni terjerit-jerit!
adoiyai potong stim betul laaa..
jengah tingkap bilik,
tak nampak apa-apa pun
turun bilik..jengah halaman rumah
adeh...jiran sebelah rupanya
sedang bergaduh dengan anak bujangnya
bro tu dah berusia 24 tahun!
ye ke tak ni?
macam tak caya pulak
sebab dia seorang yg ehem-ehem dimata aku
adeh...tapi dah kenapa?
mulanya malas nak amek port...
tapi bila dah terang dan jelas terdengar semua butir bicara
barulah aku tau...
yea..maybe memang kamu patut bising
tapi bro..
jangan lah macam tu ..
agak kurang ajar aku tengok..
suara ibu kamu yg semakin sayu
aku terdengar ke…

KENANGAN TERINDAH

sayu...
hati ini tambah sayu...
teringat semua kenangan di kampung...
indahnya...damai...tenang...
ah makin sayu..
namun kehadiran insan tersayang telah mengubat hati ku ini..
seharian disisi..terasa singkatnya masa berlari..
gelak tawa bagai azimat
yg tak akan hilang dalam ingatan..
korang...
aku rindu semua...
aku rindu saat indah itu...



seronoknya saat kau petik gitar dan aku berlagu riang...
firstime tapi enjoy..heee~

MALAM INI

kesilapan..
bila bercerita pasal kesilapan...
manusia dan kesilapan memang tak dapat dielakkan
kesilapan sering datang dan pergi dalam hidup ini....
sejauh mana pun kita berlari
sejauh mana pun kita mengelak
kesilapan tetap terjadi.
melakukan kesilapan bukan lah kehendak hati
adakala kesilapan datang tiba-tiba ..
kalau kita tahu itu  adalah kesilapan
mana mungkin kita buat..ye tak?
selalunya kesilapan adalah tidak disengajakan
ianya datang secara langsung
dan adalah diharapkan agar kesilapan tiada siaran ulangan
cukuplah sekali dilakukan...
sering kali pelaku kesilapan adalah mangsa keadaan
niat yg baik pun jika sudah menjadi kesilapan
maka ianya menjadi satu kesalahan
sedih apabila diri jadi pesalah pada satu kesilapan
jiwa meronta-ronta minta dimaafkan
namun tiada siapa yg peduli..
hati merintih sedih
tapi tiada siapa yg simpati...
teruk sangat kah kesilapan  kali ni?
wahai insan yg baik budi...
berilah peluang sekali lagi....
maafkan lah insan yg bersalah ini...
malam ni...
disaat …

BISIKAN PERAWAN SEPI

suara angin yg berlagu amat sayu....
angin petang ni aku rasa bagai nafas seorang perawan
yg berhembus nan lemah... manja  .... namun  hangat
sebentar lagi senja kan melabuhkan tirainya
sebentar  lagi suara azan pun akan beralun gemersik keudara
tapi .....
aku masih lagi disini..
ditepi tasik yg tenang dan sepi...
merenung jauh kearah mega nan merah
merenung pada kejadian Pencipta yg maha agung
menyaksikan keindahan dikala senja
menikmati indahnya anugerah Illahi
subhanaALLAH...maha suci ALLAH
yg telah menganugerahkan nikmat ini
untuk mahlukNya
untuk alam ini
untuk semua kejadian
dan untuk aku...
terima kasih ALLAH
kerana beri aku peluang menyaksikan alam Mu...
memberi ku tempuh masa bagi menikmati nikmat-nikmatMu
Tuhanku...
ku himpunkan doa ...
agar aku kan terus diberi peluang
peluang untuk menikmati keindahan alam ini lagi disini
aku sayang pada tiap yg aku miliki sekarang ini ya ALLAH
kalau boleh....
biarlah aku bersama dengan semuanya selama-lamanya....
walaupun..mungkin ini perm…

SALAM RINDU

Assalamuaikum.....


hari ini di Mekah ... semua umat islam sedang sibok mengerjakan amal ibadah masing-masing kerana hari ni adalah hari-hari terakhir mereka di sana alhamdulillah...
semuga semua umat islam mendapat haji yg sempurna dan diterima oleh Allah s.w.t


hari ini disini.. semua umat islam sedang sibuk ber'shopping' membeli bahan-bahan untuk masakan untuk hari raya nanti ...walaupun kemeriahannya tidak terasa sangat namun semua pasar dan pasaraya sangat sibuk..betulkan wahai orang yg pergi pasar tadi tu?? hahaha  :p


hari ini.. disini di facebook ini
ramai dah mula mengeluh sebab tak dapat cuti balik kampung ..ramai yg memberi ucapan sempena hari raya aidil adha ...ramai dah mula offline sebab dah kena tolong ibu didapur ...ramai dah mula bosan sebab takde member nak ajak sembang ...heheheh


hari ini...disini jugak
aku dah mula gelisah bahan mentah untuk dimasak semua dah tersedia ..sedang aku masih lagi diblog kesayangan aku ni layan mood..layan perasaan adeh... sebelum aku …

KEK BUAT BOSS

kek yg cute ni untuk sifu yg telah banyak membantu aku dalam dunia blog ni.disebabkan dia jauh disinun..hahaha so aku tak dapat nak bagi face to face..cukuplah bagi gambar sahaja..lalala... boss... dah naik pening ni boss hahaha..pape pun tabik spring untuk boss!! wallah~

TESTING TESTING . . .

ini adalah percubaan
harap menjadi...heee ~
thanks to mr yg dah ajar saya semua ni..
korang kalau pelik...
cuba korang letakkan corsur korang kat logo superman tu huhu

HADIAH DARI DIA

saya masih ingat lagi
hari tu dia bagi saya hadiah
pada mulanya saya bimbang untuk terima hadiah tu
tapi kenapa dan mengapa saya kena bimbang?
mari kita tengok dialong saya dengan dia pada hari tu...
saksikan lah!

dia : awak saya dah tengok blog awak tadi
saya: owh ye ke..tengs awak...
dia : hurm..
dia : awak...
saya: ye ada ape?
dia: nak burung tak?
saya: what???? burung ape ni!!!!
dia: burung la..hadiah dari saya..just untuk awak...
saya : ....( bengang ft keliru )
dia : awak..nak tak??
saya : nanti lah..saya tak pernah terfikir utk semua ni
dia: ala..amek je la..saya iklas ni..ni burung saya ..
     .. untuk awak...
saya : hurm....ok aaa...
        (dalam ati dah naik risau) dup dap dup dap..
dia : orite....ni ada code nya..pastu awak letak kat layout
saya: code?suspen!! ( sambil tengok kt code tu )
saya: awak!! heeee..thank u so much!!
        owh burung twitter ea..hehehe
       (dalam hati malunya aku..... )
dia : awak ada akaun twitter tak?
saya : tak ada...malas nak guna ...
d…

SECEBIS KELUHAN

pagi ni tanpamu ku sepi yup sepi sangat sangat tanpamu ku rindu ofcos.. rindu sangat sangat lumrah alam.. bila ada depan mata gaduh bila dah jauh rindu lah sepi lah mengade!! kenapa ek?  ek ialah penyedap soalan bagi orang johor ek? ek? haha tapi sekarang orang kay ell pon dah tau sebut ek.. orang pahang orang melaka orang kelantan senang kata semua orang  yg sewaktu dengannya lah  aip..aip...back to the start... awak... ( mood serius semula ) :p saya pun tak tahu perasaan saya ni peritnya hari hari saya tanpa awak menemani sakitnya jiwa saya tanpa awak disisi rindu yg membuak buak  sepi yg teramat sangat saya selalu berangan kalau lah saya ada sayap memang saya terbang cari awak nun disana tu nak duduk sebelah awak nak sembang sembang dengan awak cerita pasal kenangan cerita pasal masa depan pasal kawan kawan yg kita sayang pasal hidup yg selalu diduga pasal cinta kita yg tak kesampaian hmm tapi tu lah.. awak jauh sangat jauh dari saya sangat sangat sangat jauh dan saya memang tak mam…

YANG PELIK TU KENAPALAH BOLEH LUPA

assalamualaikum
mari kita jelaskan peringatan ini
tapi ianya mengikut pemahaman aku la
pada korang maybe lain kot...
ehem-ehem..lets start!!

Bila mendongak kelangit
jangan lupa bumi yg dipijak..pesanan tu!
lainlah korang jenis manusia yg terapung-apung
macam dok atas bulan ...melayang layang
tu bukan salah sesiapa,tu sebab takde tarikan graviti je hee...

Jangan macam kacang lupakan kulit... aaa ni amaran ni!!
kacang memang sedap
tak kira kacang goreng
atau pon kacang rebus...semua sedap...
gila ke apa kulit kacang pun ko nak makan?
memang la kena dibuang kan?
yg orang marah tu korang buang kulit sesepah
tu sebab kena bising...
but aku sangat suka kacang tumbuk
mak ai..sedap wooo...heee thumb up!!

Bagai melepaskan anjing tersepit...
laa dah terang-terang menatang tu anjing
yg pegi gatal lepaskan tu buat apa..
kenapa korang tak panggilkan ah hong ke..
achai ke..leong ke suruh tolong anjing tu
kan dah lah kena gigit!!
pastu tak memasal kena samak lagi
tak ke buang masa namanya..adeh....

HASIL DARI MEMBER

salam... harini nak kongsi sesuatu yg istemewa iaitu hasil idea dan kreativiti kawan faceboook aku aku dok mengecek ( mintak la) dari dia untuk semua ni hehehe muka tak malukan tapi dari dia simpan je dalam album meh aku interframe kat blog jiwa aku ni kalau korang suka aku pun suka bythe way ni hasil yg memang aku minat ia sangat orignal.. i liked~ heee the owner of this photos...













pesanan untuk bro akie..
bro thank so much!
saya tak bole tunjuk banyak sebab yg ni pun bro tak tau tapi saya dah belasah tunjuk hahaha
apa pun..good luck utk semua hasil kerja
jangan putus asa untuk tiap cubaan yg datang
tiada siapa yg mampu mengubah nasib kita
kalau bukan diri kita sendiri
heee... cayok ..cayok...
wa caya lu....

TERIMA KASIH

cintaku adalah jiwaku yea... tulah aku cinta yg merangkul hati milik semua yg aku sayang milik keluarga milik teman-teman milik dia milik kamu dan paling utama milik Penciptaku mengikut kehendak yg tersayang bukan sesuatu kerja yg mudah sebenarnya kadang-kadang naluri mereka tak sama dengan aku mereka kata hitam sedang aku suka yg putih mereka kata tinggi aku pulak mahu yg rendah haruskah aku membantah? sedangkan mereka semua yg aku sayang orang kata kalau sayang ikutkan je , turutkan je walaupun hati terluka? walaupun kita langsung tak minat benda tu? kena suka jugak??? kenapa mereka tak pernah memahami kehendak aku kenapa mereka sengaja tak mahu mendengar keluhan aku hina sangat kah permintaan aku ni buruk sangatkah pilihan aku ni hurm...  menjadi orang yg selalu mengalah sangat makan hati memang mengalah tak bererti aku kalah tapi mengalah ini buat hati aku tambah parah.. mereka tak tahu sebenarnya... ye dalam riak senyuman ini aku kian parah... terima kasih sayang sebab aku  masih…

ON THE WAY

KAWAN OH KAWAN

Seronok kan kalau ramai kawan
pergi sana orang kenal
pergi sini orang tegur
femes...memang femes
aku lak kalau kat  laman sosial ni
kawan memang ramai
padahal bukan kenal sangat pun
tapi dok sifat ramah dan mesra alam ni
seluruh pelusuk malaysia rasanya macam aku dah pernah pergi.
huhu memang seronok!!!
pst..pst.. jangan percaya la..hehehe
mana aku ada banyak duit nak menjelajah seluruh malaysia tu
benda paling seronok masa aku dilaman sosial ni ialah lepak kat group
hahaha
punya lah banyak group yg diaorang sumbat aku ni
hehehe
punya baiknya kawan-kawan aku kan
beb.. aku bangga ada korang tau tak!
korang bawak aku join dengan member korang dalam group tu
aku memang teruja...
tapi ada ketika aku jadi seram jugak
sebab dalam group-group tu bukan semua friendlist aku pun
so aku kadang-kadang memang kena hati-hati
ye la.. mana tau kot salah komen
tak pasal-pasal orang lain sakit hati dengan aku
lain lah member aku sendiri yg dah paham perangai sewel aku ni
hehehe
cakap pasal group dilama…

HUJAN YANG SEPI...

hujan turun lagi
gadis masih lagi dimuka pintu
membiarkan angin  membelai wajah dan susuk tubuhnya kedinginan
mata gadis merenung titis hujan yg berlagu rancak
tapi dimata gadis
hujan itu sepi...
hujan itu mendendangkan senandung rindu tanpa henti
gadis rindu mama
gadis rindu ayah
gadis rindu adik-adik
gadis rindu dia....
air mata gadis rebah ke pipi
kenapa jalan hidup aku macam ni...
gadis mengeluh perlahan dalam hati
selalu saat hujan camni
kami sekeluarga akan berkumpul bersama diruang tamu
sambil masing-masing sibuk melayan perasaan
mama dan ayah menuntun tv
adik kecil bermain games di handset
manakala aku dan adik yg besar akan melayari bersama-sama
hurm...
hari ni masuk minggu yg kedua gadis tinggalkan rumah
tinggal dikampung bersama nenek
mama.... orang rindu mama
mama... orang nak balik....
rayu gadis dalam hati..air mata turun laju
dada gadis beku...nafas jadi kencang
sekencang angin yg bertiup diluar sana
rambut gadis di tiup beralun lembut
namun gadis tak rasa semua tu
rind…

ADA KETIKANYA

ye..ada ketika kita kena jadi penanggung yg sepi
kerana hidup ini  bukan hanya untuk kita
kerana hati nya bukan hanya milik kita
kerana kasih sayang dia bukan semata-mata buat kita
harap korang paham maksod aku ...
biarlah rindu
biarlah pilu
namun melihat dia bahagia
hati ini pasti akan bahagia juga
ah!!
sesungguhnya bahagia memang milik semua
jangan tamak
jangan riak
jujur pada satu kesetiaan
itu sudah memadai
jangan jemu
jangan keliru
pasti akan datang satu keindahan
jika itu izin Tuhan...
aku memang telah diasuh mama
pesan mama :
sentiasa menghurmati perasaan orang lain
biar terluka
biar parah
kalau kita sayang dia
bagi lah bahagia kekal miliknya
mengalah tak bererti kamu kalah...
orite mama...i follow u..heee

BRO YG AWESOME!

assalamualaikum ...
semalam jumpa sorang bro kat kedai minum
bro ni dulu satu taman dgn aku
umur kami beza cuma 3 tahun...
dalam sembang kosong semalam
aku lak gatal-gatal nak tanya dia ayat ni...
hee...
dah kawin ke lom ni?
dah tie.....
elok la tu
jadilah suami yg penyayang
suami yg soleh
ayah yg bertanggungjawab
isteri berapa?
laaa..satu lah!
mana boleh ramai-ramai
abang tak mampu la tie......
heee..terbaik~
abang memang terbaik...
jangan nak peningkan kepala kan bang...
yup...yg satu ni pun abang dah naik botak kepala ni tie...
hahahaha
ape pasal abang cakap camtu
hari-hari dia cukur kepala abang ke? - bodo punya soalan!!
hahahaha
yew...guna parang panjang lak tu tie...
hahahaha
gelak lagi...
tak lah...bukan camtu la tie
dia tu anak orang kaya
abang ni orang yg biasa-biasa je
kerja macam abang ni mana lah mampu nak layan karenah dia sangat
kaki tangan awam jek tie..bukan abang bisnes minyak pon
lainlah abang tokeh petrol ke...
hahahaha
abang mengumpat bini ni bang ...
hahahaha dia …

ENTAH PAPE

haip haip...senyum dulu baru baca ...
ahha.. kan awak dah bersedekah tu hee
kenapa... hairan?
betul lah senyum tu kan sedekah
so awak sudah pun bersedekah kejap tadi
eleh...senyum lagi lew tu hehehe cubit kang...
ok ok ..senyum laaa...tak rugi apa-apa pun..
awet muda lagi ada la
tapi jangan pulak awak senyum tak bertempat
ada kang dichop ...manusia kurang ingatan lak nanti...
a.k.a...orang gilak!!  haha
harini my mood pun on off.. tak stabil!
tak tau nak share pape kat sini
cuma ada beberapa isu yg mencuit di lubuk hati
macam nak kongsi macam tak nak
tapi kena luahkan gak kat sini
kalau tak meletup pulak dalam dada ni kang
tak pasal-pasal terbaboo lak nanti
hee...
sebagai awek manja yg cute...
hallamak!! perasan suda..
ye memang manja pe..tapi cute tu tak mau lah mengaku
nanti orang kata syok dengan muka sendiri pulak  hee..
malu lak rasa :)
ye si manja ni...ehem...
memang manja
memang sensitif
memang kuat membebel
memang emo
memang senang hangin
memang senang merajuk
tapi sebenarnya …

DIA DAH MARAH-MARAH

baru semalam saya buat post pasal adik-adik
tapi arini saya dah kena warning
hehehe
biasa lah
cakap pun adik-adik lah kan
akak-akak kena lah sabar
heee...
saya tak kesah
orang nak marah ke
orang nak komen ke
saya cuma boleh senyum
senyum dan senyum sampai telinga
sebabnya
tanggungjawab saya dah tertunai
menasihati pada yg perlu
memberitahu pada yg lupa..
awak nak tengok tak massage dari dia?
heee...
baca lah post yg bertarikh 17 oktober tu
tajuknya : wei!! wa marah ni..
heee
awesome!!
dia memang betul-betul marah kat saya kan?
its ok sayang
akak tau marah tu sifat yg semula jadi
so akak memang tak ambik ati pon...
gelak guling-guling ada lah ..
hahahaha...
kamu memang nakal la wei....
muachx utk budak nakal tu hee.~

WEI! WA MARAH NI ..

kata jek kawan baik
kata je teman yang memahami
tapi macam tak pernah nak faham isi hati  wa  ni..
hurm...
dah sedia maklum yg wa memang happy go lucky orangnya
mudah mesra
mudah gelak
senang berkawan dangan sesiapa
tapi lu sengaja je kan
sengaja bagi wa malu!
sengaja bagi  wa marah!
sound  wa elok jek depan member lain!
seronok lew tu!!
ini ke kawan...
sedih tau tak!!
pape pun ambek la cara yg sihat sikit beb..
bukan main rembat time tu gak!
ingat wa tak de perasaan ke ?
pilu seyh...
lu ingat wa sengaja nak gedik kat situ
sengal la lu ni...
wa marah ni .. aaa.. wa marah ni...
ish..nasib lu jauh la time tu...
kalau lu dekat dah lama wa rembat lu !
ngekkk toi aa..
paisey wa yg semalam belom ok lagi taw..
tah tahun bila boleh padam ni...
aaaah.. wa marah ni... wa marah ni
ooo maybe sebab wa kecik dari lu
so  sesedap lu bahan wa ni ek?
ish..kalau tak sebab lu kawan baik wa...
dah lama wa.......
hurmmmm
waaaaaa
tengaaaaaaah
maaaraaaahhhh
niiiii  beeeeeeeeeb!!!
lu taaaaaau taaaaaaakkkkk...…

JOM MEMBEBEL JAP

hai adik adikku....
siapa kah?
korang lah yg umur kurang dari 21 tahun ni
kena lah panggil adik
takkan nak panggil atuk lakkan..hurmm...
anda seorang pelajar?
ofcos...
yes!!
good..good... hee~
usia semuda korang ni
sedang elok belajar..
sedang elok menimba ilmu
sedang elok menerima macam-macam pelajaran
otak korang tengah fresh
tapikan apa yg akak dok heran lah kan
kenapa bazirkan usia remaja ni dengan cinta ek?
adeh...
kalau kat face book akak tu lah kan
kecik-kecik lagi dah putus cinta
gaduh dengan kekasihlah
nak bunuh dirilah
nak terjun gaung lah
mengamok bagai nak rak!
frust menonggeng
bila tengah happy pulak...
ayat jiwang dok memuji kekasih mengalah sang pujangga!!
kau lah bulan
kaulah bidadari
kaulah permata hidupku..
tapi tak pernah nak puji mak bapak pulak macam tu!
say no to cinta monyet la woi!!
ish pelajaran dik..pelajaran ..its number one!!
ingat la sayang oi...
orang yg dah tua masih boleh lagi bercinta
tapi orang dah tua dah tak mampu nak ingat formula dan teori yg diaj…

LETS START WITH BISMILLAH..

hari yg dilalui sebenarnya
perjalanan yg indah bagi semua insan
bertemu
bercinta
berpisah
dan kecewa
semua tu dah jadi makanan rasmi manusia
dari kutub utara sampailah ke kutub selatan
korang tanya lah siapa yg tak pernah bercinta
tak pernah kecewa
tak pernah bersedih
menipu sangat kalau tak de kan
jangan kan di dunia
kat malaysia je ni..
korang pergilah dari sempadan thailand sampai ke selat tebrau
cuba tanya sapa yg tak pernah kecewa?
tau ke selat tebrau tu kat mana?
dah- dah  pegi cari kat map google sana!!
haishh... dulu cikgu geo mengajar ang dok asik tetido je...ape tak nya  ..
malam-malam online fb memanjang macam burung hantu
adeh...
ok k back from the start ok!
kalau nak kata pasal mood kecewa
air mata dah naik kering dah
mata dah hampir-hampir nak kelabu asap warnanya ni
semua dok sebak
semua dok touching
ketawa pun boleh nangis
senyum pun boleh keluar air mata
kalau ditadah tu
maybe dah boleh buat siram pokok bunga mama
yg satu laman tu hahaha
macam air mata puteri gunung …

JERAT PERCINTAAN

KELUHAN NALURI

tiap kali aku kecap bahagia pasti akan datang derita menyusuli... tiap kali aku cuba menyelamatkan keadaan aku jadi kian lemah.. lemah  dan makin lemah.... naluri aku memberontak  aku mahukan secebis bahagia dalam hidup ini.. namun kesudahannya airmata juga teman setia... kau yg jauh disana dapatkah kau mengerti isi hati ku .... aku derita disini.... merana.... aduhai insan yg pengasih simpati akan hati ku  kasihanilah jiwa ku  jangan kau bagi lagi beban derita dalam hidup ku aku tak mampu ...hmmm.... aku lemah... saat ni bersujud pada Pencipta saje yg aku mampu  merintih dgn linangan airmata  mohon diperkenankan permintaan mohon diberi secebis kebahagian walaupun cuma sebentar... mohon beriku kekuatan dalam semua halangan ni.. agar aku tidak tewas dengan semangat ku yg makin hancur.. hidup tanpa yg membahagiakan disisi...

PENING

serabut.....
kepala jadi makin pening
atas apa yg berlaku
aku semakin gabra
semua kerja makin tak berhasil!!
semalam..
tetiba  dunia aku jadi kelabu
bagai  tsunami melanda...
ter sentap jiwa bila hak sendiri di perlekehkan
wahai kamu mahlok tuhan yg sering tak berhati perut
mengapa kau bikin hati aku semakin sedih...
ceria ku hilang sekelip mata!!
semua angkara kamu!
ah!! semua ini kebetulan barang kali...
aku cuba pujuk hati ku  sendiri..
namun jauh disudut hati  pedih masih terasa
sahabat..
kejamnya engkau!!
namun sekarang aku bangkit
ingin ku tebus kekalahan semalam
ingin ku lakar sebuah semangat yg mana
sekali aku tersungkur
tak bermakna aku jatuh selamanya!!
aku bertekad sekarang...
susah senang ku tanggung sendiri
apa pun yg terjadi,
aku akan tetap teguh disini
ya ROBBI... beri ku kekuatan untuk bangkit semula.....

MISTERI GADIS BERTUDUNG HITAM

pagi tu gadis demam
dari malam tadi suhu badannya tak pun turun-turun
sedangkan mama dah bagi semua ubat demam yg di simpan
seperti biasa awal-awal pagi lagi
walaupun demam
gadis dah mula aktif dengan tanggungjawab nya
rutin hidupnya
selepas solat subuh gadis akan mengemas rumah
lepas sarapan gadis akan pergi ke taman asuhan ( taska )
bergurau dengan kanak-kanak disitu
melayan semua karenah mereka
yup..sebab itu lah semua kanak-kanak disitu sangat manja dengan gadis.
tengahari tu
panas gadis makin menjadi-jadi
tubuh gadis makin lemah
hingga kan untuk bergerak ke ruang dapur taska tu pun gadis tak mampu.
kepala gadis pusing
ketika tu mama tiada di taska
atas urusan menghantar adik-adik ke sekolah agama.
dhummm!!!
gadis jatuh ..
dia pengsan
pandangan nya gelap gelita
pekerja memberitahu mama yg gadis pengsan lagi...
mama tergesa-gesa pulang ke taska
sedang gadis masih tak jugak sedar.
mama memanggil nama gadis berkali-kali
mama menangis..
namun gadis tetap membisu..
tanpa berlengah
mama…

NOTA BUAT SHE

she..
thank you so much
thank for everythings...
awak dah buat saya makin lemah disini she...
sorry for the mistake
you will miss all this when i'm gone dear...
please trust me ..
hidup mati kerja Tuhan
mungkin saya dulu yg jumpaNya...
maafkan semua silap saya ....
she....saya sayang awak....

BLOG HETTY WAJAH BARU

tadda....
blog hetty dah berwajah baru
konsep naturel..
alam semula jadi tuu!!
muach!!
LaLaLa...
kenapa tukar background...
aaa mesti ada yg kata camtukan?
hurm....suke ati aku lah nak tukar ke apa !
hakhakhak
tak lah...sorry..sorry...ampun...
gurau jekk  ok
sebenarnya aku tukar ni
sebab aku nak tukar mood
kembali ke laptop!!
aikk....sengal...hekhekhek
aku memang minat alam maya yg indah ni
dah bosan lepak dibintang-bintang tu
kali ni aku nak lepak dalam hutan pulak!
hee...
sapa nak ikot hetty masuk hutan ni ?!!
mari lew...
tapi jangan lupa bawak krim anti serangga tau!
sebab dalam hutan tu banyak nyamuk
hehehehe...
apa pun harap korang senang hati dengan perubahan kali ini ok..
kalau rajin letak lew komen
baru gerekkk....beb....
NaNaNa....heee..muach !!


***hetty nak senyum je dalam hutan ni...a.k.a....orang gile mai dah hekhek....

PERJUANG BANGSA

Disini
berbagai jenis manusia telah aku temui
yg datang dari seluruh pelusuk dunia
mungkin kerana sikap aku yg peramah ni
aku sering ditemani dengan berbagai keletah dan perangai mereka
apa yg menarik perhatian ku
dalam ramai kawan aku disitu
aku rupanya telah menerima satu ' friend request '
dari seorang mat bangla
lalala.. hahaha
rupa parasnya boleh la
dia ada iras-iras pelakon dibawah ni..tarra...





tapi sorry la ye
minat aku cuma untuk mamat yg sorang ni
huhuhu



aduh mata dia yg layu tuuuu...
lemah badan aku siakkkk
hehehehe
eh! apa aku dah merepek ni?
berbalik pada mat bangla tadi ok
pelajar lepasan universiti
yg berijazah!
tapi oleh kerana ekonomi yg makin mencabar ni
dia masih tidak bekerja lagi
just lepak dirumah
layan keluarganya
layan facebook
layan perasaan
layan aweknya hehehe
aku pernah bertanya
pernah ke dia ke Malaysia?
dia kata sekali pun tak pernah
tapi ramai kawan-kawannya telah pergi ke Malaysia ni.
ada satu ayat dia luahkan kat aku
yg membuatkan aku begitu ter…

HANYA 3 DIA

salam sayangs... jika korang nak tahu dalam dunia ni aku ada 3 dia


dia yg pertama,  dia yg selalu disisi aku selama beberapa tahun ni. menemani aku tiap saat aku memerlukannya.. dia yg sangat mengambil berat dia sangat manja dia sangat menyayangi aku bila aku menangis dia akan pujuk aku dengan sabar sampai satu masa dia pun turut sama menangis dengan aku tapi sayangnya dia sangat jauh  hanya suaranya yg menenemai  disini hurm.... rindu...


dia yang kedua dia yg agak lama jugak aku kenal  tapi baru kini aku rapat dengannya dia memang teman yg sempurna bagi aku celotehnya gelaknya semangatnya keiklasannya kemesraannya kadang-kadang buat aku selalu rindu dia namun dia paham status antara kami apa hubungan kami ada masa dia ingin jauhkan dirinya dari aku argh!! mana boleh nanti hari-hari aku jadi sepi sebab dia lah penyeri hidup aku kini disaat jiwa ku dilambung tsunami yg sangat dasyat ini... satu pekara yg buat aku sayang dia ni dia seakan memahami naluri peribadi aku ... hebat kan!!


dia ya…

DIA DAN AKU

Sebenarnya....
kami memang rapat
kami memang satu kepala
apa taknya...

bila dia kata dia rindu
aku kata aku  pun

bila dia kata dia sayang
aku kata sama lah

bila dia kata dia bosan
aku kata rilex lah

bila dia kata dia sedih
aku kata sabar lah

bila dia kata letih
aku kata rehatlah

bila dia kata dia nak....
aku kata nak ape?
penampo boleh lah!!!
hahaha...



dia kata dia hampa...
aku tak kata apa-apa....terus diam
dan ZzZzZ... NITE!!

JAWAPANNYA....

Menjawap persoalan yg ada di laman muka buku aku
baca ni
sekarang ni aku nak jawap apakah yg hilang disitu?
sebenarnya banyak yg hilang disitu tanpa di sedari...
tahukah korang...
ada harga diri yg hilang disitu...
kekasih melupakan buahati
suami mencurangi isteri
isteri menduakan suami
anak menghina orang tuanya
maruah tercemar manakala akhlak kian rosak
semuanya hilang pertimbangan dalam menilai sesuatu
hilang akal dalam menyampaikan apa yg tersirat diminda!
maki hamun
kutuk mengutuk
mengkritik
menghina
ye semua tu ada ketika hilang punca arahnya...
hilang keyakinan yg tak bertempat
hilang masa yg bernilai dan harapan yg makin kecundang
hilang pegangan tentang cinta dan kasih sayang sejati..
kepercayaan sang kekasih terus hilang
kesetiaan si suami makin hilang
kawan- kawan yg nakal sedikit demi sedikit  pun hilang
kerana mereka lah aku semakin jadi  hilang kawalan.
ada kala aku hilang kawan baik
kadang-kadang aku sampai hilang ingatan
ada ketika aku hilang tumpuan
ah!
memang banyak y…

TUHAN JAGAKAN DIA

Hanya dirimu yang ku cinta
Takkan membuat aku jatuh cinta lagi
Aku merasa kau yang terbaik untuk diriku Walau ku tahu kau tak sempurna
Takkan membuat aku jauh darimu
Apa adanya ku kan tetap setia kepadamu

Tuhan jagakan dia
Dia kekasihku kan tetap milikku
Aku sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku Walau ku tahu kau tak sempurna
Takkan membuat aku jauh darimu
Apa adanya ku kan tetap setia kepadamu
Tuhan jagakan dia
Dia kekasihku kan tetap milikku
Aku sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku
Tuhan jagakan dia
Dia kekasihku kan tetap milikku
Aku sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku
Tuhan jagakan dia

TERJERAT DALAM MINDA

salam...
awak...
kehendak awak dah saya turuti
kenapa awak nak semua ni saya pon tak tau
tapi demi awak...saya buat jugak heee~
bila beberapa kali saya hayati
bagai ada yg tak kena ...
awak...
ada yg awak sembunyikan dari saya kan
semua tu macam ingin awak sampaikan tapi apakah?
saya masih tercari- cari apa dan mengapa
ianya agak rumit
namun
andai satu hari awak dah ada kekuatan untuk semua tu
luahkan kat saya ok
tiada paksaan disini..
semua serah kat awak
apa pun hanya satu saya pinta...
cari saya jika perlu...
saya setia disini menemani awak
saat suka
mahu pun duka....



AKAK ADA AWEK?

Suasana dalam nursery

aku paling suka layan adik adik dalam nursery ni waktu mereka makan.
sambil makan ada jek pertanyaan yg keluar dari mulut mereka


aku : jom baca doa dulu ok..
adik-adik : ok ..bismillahirrahmannirrahim
Allah humma bariklana fimaa rozakanna wakinna azabbannar... aaminnnn
amboi meriah
ada yg baca kuat
ada yg baca pelahan
ada yg tak baca langsong hehehe
aku : ok... makan pelahan ok,nanti tercekik  kang..
adik 1 : akak..kenapa kena baca doa sebelom makan?
aku : sebab kita bersyukur atas nikmat Allah dah masuk kedalam mulut kita ni
adik 2 : umm... sambil angguk-angguk kepala
adik 1 : akak kalau isap rokok kena baca doa tak?
sebab isap rokok kan nikmat jugak,masuk dalam mulut gak..
aku : senyum jek..tah.. tak tau lak akak...
adik 2 : mana ada nikmatnya wak.... telan asap jek...
adik 1 : ish..tol la wak...abang kita suka isap rokok taw,
pastu dia kata biar putus cinta jangan putus rokok
adik 2 :ye ke?????abang awak ade awek tak?
adik 1 : ramai wakk....
adik 2 : kalau cam…

WHAT HE SAY ABOUT THEIR GIRLFRIEND

apa korang ingat dak lelaki ni tak reti bergossip eah?
hello..they all tu kalau mengumpat mengalah perempuan taw
hahaha wa cakap lu....
nak tau tak mana gaya sang lelaki ni bergosip- gosip
eheheh..layan...




MUS-bukan nama sebenar-
abang ni dah ramai jumpa perempuan,tapi gf abang yg sorang ni pelik sikit la.bila abang call dia tak angkat
bila abang sms dia tak balas bila abang tak contact 3-4 hari ..dia cakap abang ada yg lain !!adoi..pening kepala abang ni tau..tapikan...bila abang ajak pergi shopping,10minit dia cakap ..i dah siap ni sayang...alahai..cepat le pulak..
HETTY ZULAIKA : abang mus...kalau abang nak kekal lama dengan dia,abang kena banyak sabar dan
nasihat saya jugak,abang kena banyak duit hehehe,bukan apa girl macam ni dia ada batu pengasah  yg boleh menajamkan pisau-pisau cukurnya itu hehehe...girl mcm ni ada satu prinsip yg extrem tau bang...iaitu...ada duit abang sayang,tak de duit abang melayang lalala....^^,







ALEY - bukan aleycat ok...
bro,wa dah lebih setahun kapel denga…