AIR MATA IBU

bahagia..
lepak dalam bilik yg aku rindu ni
layan lagu
rindu suasana bilik aku yg cute ni
macam dah dua tahun aku tinggalkan
padahal baru dua minggu  ..heee~
hmmmm.. aku rindu semuanya disini....
bau pewangi bilik
bau langsir
bau bantal-bantal
bau selimut
ahahaha rindu gila!
pelok bantal..hmmmm miss u..
tu je yg mampu dipeluk!
lelain tak boleh peluk..
nanti jatuh cinta pulak :p
tibe-tibe!!
mak ai.. suara siapa ni terjerit-jerit!
adoiyai potong stim betul laaa..
jengah tingkap bilik,
tak nampak apa-apa pun
turun bilik..jengah halaman rumah
adeh...jiran sebelah rupanya
sedang bergaduh dengan anak bujangnya
bro tu dah berusia 24 tahun!
ye ke tak ni?
macam tak caya pulak
sebab dia seorang yg ehem-ehem dimata aku
adeh...tapi dah kenapa?
mulanya malas nak amek port...
tapi bila dah terang dan jelas terdengar semua butir bicara
barulah aku tau...
yea..maybe memang kamu patut bising
tapi bro..
jangan lah macam tu ..
agak kurang ajar aku tengok..
suara ibu kamu yg semakin sayu
aku terdengar keluhannya
aku dengar tangisannya
aku dengar penyesalanya
bro..
kenapa kau biarkan air matanya turun..
kenapa kau biarkan lidah mu mengeluarkan kata-kata yg menusuk jiwanya
kenapa kau sakiti hatinya dengan rungutan kamu yg sangat pedih itu
kenapa kamu bangkang keras kata-katanya
jika benar kamu dipihak yg betul sekali pun
bukan itu caranya..
kenapa perlu sakiti hatinya
simpatilah dia ...
dia ibu kamu bro..
kamu tau tak ...
disaat suara ibu kamu tu semakin sayu
aku yg rasa sebak...
sumpah !!air mata aku turun saat tu
kejamnya kamu bro
menyakiti hati yg seorang insan yg sangat menyayangi kamu...
membiarkan air mata nya turun begitu...
membiarkan hatinya terluka dan tersiksa oleh tutur kata kamu tu...
dan kamu biarkan aku hilang respect kat kamu bro...hurm...
muga Allah selamatkan kamu ...

Comments