Skip to main content

ENTAH PAPE

haip haip...senyum dulu baru baca ...
ahha.. kan awak dah bersedekah tu hee
kenapa... hairan?
betul lah senyum tu kan sedekah
so awak sudah pun bersedekah kejap tadi
eleh...senyum lagi lew tu hehehe cubit kang...
ok ok ..senyum laaa...tak rugi apa-apa pun..
awet muda lagi ada la
tapi jangan pulak awak senyum tak bertempat
ada kang dichop ...manusia kurang ingatan lak nanti...
a.k.a...orang gilak!!  haha
harini my mood pun on off.. tak stabil!
tak tau nak share pape kat sini
cuma ada beberapa isu yg mencuit di lubuk hati
macam nak kongsi macam tak nak
tapi kena luahkan gak kat sini
kalau tak meletup pulak dalam dada ni kang
tak pasal-pasal terbaboo lak nanti
hee...
sebagai awek manja yg cute...
hallamak!! perasan suda..
ye memang manja pe..tapi cute tu tak mau lah mengaku
nanti orang kata syok dengan muka sendiri pulak  hee..
malu lak rasa :)
ye si manja ni...ehem...
memang manja
memang sensitif
memang kuat membebel
memang emo
memang senang hangin
memang senang merajuk
tapi sebenarnya si manja ni
bukan sengaja nak buat semua tu
cuma....
ada masa kepala tengah serabut
otak tengah bercelaru
jiwa tengah kacaw
...please la...jangan bagi tambah lagi masalah...
memang la tambah-tambah lagi serabutnya
tak pasal-pasal orang lain buat silap
orang lain yg kena maki...
kalau awak dah kenal si manja ni
maybe awak boleh paham perangai buruk dia...
hehehe
tapi kalau awak belum kenal
memang la awak  akan tersentap!!
kecik ati.. menyampah... meluat..mencik!!
eh!! ada pekataan gedik kat situ la..
mecik ! mecik !!
hahahaha.. tampa kang!!
sebut lah benci betul-betul...hahaha
awak...
kalau ada silap mana-mana sudut
maafkan saya ok
saya manusia biasa yg bukan sempurna sangat.
dan saya bukan manusia yg dijadikan untuk membenci orang lain...
walaupun saya kecik hati kat awak...
saya tetap sayang awak...
hurm....angin frust belum hilang di jiwa ....

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx