Skip to main content

HADIAH DARI DIA

saya masih ingat lagi
hari tu dia bagi saya hadiah
pada mulanya saya bimbang untuk terima hadiah tu
tapi kenapa dan mengapa saya kena bimbang?
mari kita tengok dialong saya dengan dia pada hari tu...
saksikan lah!

dia : awak saya dah tengok blog awak tadi
saya: owh ye ke..tengs awak...
dia : hurm..
dia : awak...
saya: ye ada ape?
dia: nak burung tak?
saya: what???? burung ape ni!!!!
dia: burung la..hadiah dari saya..just untuk awak...
saya : ....( bengang ft keliru )
dia : awak..nak tak??
saya : nanti lah..saya tak pernah terfikir utk semua ni
dia: ala..amek je la..saya iklas ni..ni burung saya ..
     .. untuk awak...
saya : hurm....ok aaa...
        (dalam ati dah naik risau) dup dap dup dap..
dia : orite....ni ada code nya..pastu awak letak kat layout
saya: code?suspen!! ( sambil tengok kt code tu )
saya: awak!! heeee..thank u so much!!
        owh burung twitter ea..hehehe
       (dalam hati malunya aku..... )
dia : awak ada akaun twitter tak?
saya : tak ada...malas nak guna ...
dia : nanti saya setkan pastu awak buatlah k..
saya: ok..k..saya buat nanti hee...
saya: awak...terima kasih ye sebab bagi meriah blog saya ni
dia :...its ok lah..kita kan kawan heee...
saya : ( malu seyh fikir bukan bukan kat member aku yg sorg ni )


hahahah..see!!!
aku seorang yg perasankan
hahahaha..malu siakkkk....
naluri aku ni memang camni lah
susah nak caya kat orang
tah..padahal orang tu bukan ada niat buruk pun kat aku
malah orang nak tolong pun aku ingat orang nak.....
hahahaha hampeh toi!!
ape pun terima kasih buat member aku ni..
terima kasih sangat kat dia....
sebab dia dah bagi burung dia berterbangan
diblog kesayangan aku ni
tengs awak.....ngeee~

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx