Posts

Showing posts from November, 2012

MAKIN JAUH

Image
harini
aku makin jauh dari kamu
jarak makin memisahkan kita
aku makin sepi tanpamu disini...
rasanya
tiada apa lagi yg perlu dibangkitkan lagi..
kamu memang 100% dah membenci aku
aku kian paham semua ni adalah kenyataan
aku memang tahu semua ni bakal terjadi
kini tiada lagi gurau senda kita
tiada lagi gelak tawa bersama
selamat tinggal kenangan
selamat tinggal sayangku...
hakikatnya kini kita makin jauhhh....


KEJADIAN SEKARANG

suaramu
kini makin hilang dikamar mindaku
jiwa aku bagai terbelenggu
setiap sudut jadi beku..kaku
tanpamu
tanpa suaramu
tanpa gelak manjamu
setiap keluhan makin sakit
setiap luahan makin perit
kau makin jauh
aku pasti dan sangat pasti...
sedarkah kamu..
didasar jiwa ini...
kau masihku cintai... sungguh.....

ALASANMU...

Image
ye aku kena mengalah dan terus mengalah
kerana alasanmu lebih kukuh dari kenyataanku
cukup lah menjadi insan yg kini makin terluka dan sepi
cukup la segala kata-kata makian dan cacian buat ku selamani
terima kasih untuk penghinaan yg sungguh berharga itu..
kau lah sahabatku selamanya....

APA YG PERLU DALAM HIDUP

Image
kita perlukan ilmu ...




kita jugak perlukan kejujuran....




kita perlukan kenangan....




dan yg pasti kita memang perlukan tempat untuk kita mengadu semua masalah kita... dan apa yg aku selalu buat sekarang, aku lebih kerap mengadu pada Maha Pencipta aku...ALLAH S.W.T... ALHAMDULILLAH keadaan akan tenang kembali.. syukur sekali :)

JANJI YG DAH LEPAS

Image
assalamualaikum pembaca yg budiman

kenangan..pengalaman.. semua tu akan dijumpa oleh tiap insan di duniakan. bila cakap pasal kenangan ramai yg suka ingat kenangan - kenangan manis ..betul tak... sebab tu ramai orang yg bila dah  tua kena sakit kencing manis sebab mereka banyak sangat kenangan manis hehehe ... '' SILA ABAIKAN KENYATAAN ITU'' kadang-kadang ayat aku ni memang tak boleh pakai :p


bila duduk sorang  sorang ,aku lebih suka kenang kenangan pahit dari kenangan yg manis sebab dalam pahit tu mesti ada part yg sweet- sweet gitu ...huhu... lagi satu bila kita kenangkan yg pahit nanti kita dapat satu pengalaman yg sangat berharga dalam hidup .. tu pasal aku suka yg pahit-pahit dikenang..yg manis-manis tu ada jugak aku kenang tapi jarang lah. takut kenangan tu nanti bakal rosakkan gigi aku ni...aik?? hahaha bukan gigi lah tapi rosakkan minda aku ni..hurm.... lagi pun yg manis tu boleh  buat aku tambah touching nanti.  OH NO!!!! aku dah letih bersedih beb...

kau  ada…

GROUP YANG....

Image
Assalamualaikum
good morning awak..awak dan awak..... pepagi lagi aku dah ber muka buku maklomlah malam-malam dah tak lepas nak layan facebook ni ehem-ehem  line tak clear la beb! heee~
aktibiti aku kalau tiap kali bila online fb, aku akan buka inbox dulu. lepastu baru lah tengok 'notifications' tapi aku jarang balas komen-komen kat wall aku dulu ,sebab aku lebih suka ronda-ronda group. aku ada  GROUP SENDIRI  tapi aku lebih gemar jejalan group member aku hahaha..kacau orang lagi best!!

bila cakap pasal group,selain group blogger aku ada banyak group yg diundang antaranya ada lah satu group ni..namanya...adeh....hahaha tapi ada family2 gitu ehehehe kalau korang firstime masuk mungkin korang tak paham perangai mereka dari group leader sampai lah ke admins.dulu aku pernah terfikir.. tah pape lah diaorang ni!!!ehehehe... tapi bila dah lebih 2 bulan join barulah aku tau.. mereka tu betul-betul as like as family la ..kenapa aku cakap mcm tu?hahahaha jap2 aku amek feel nak story :)

PAHALA SELEPAS MATI

Assalamualaikum..
harini macam nak kongsi satu benda dengan korang lah!
iaitu cara nak dapatkan pahala walaupun kita dah mati !!
aikk..boleh ke dah mati tapi nak cari pahala..?
ins sha Allah..boleh...
caranya :

# korang beli kipas (1 pon ok ) pastu pasang kat surau/masjid.tiap kali orang pasang (on) kipas tu untuk bersolat.tiap kali tu lah pahala korang dapat nanti.


#korang derma kerusi roda ke hospital. tiap kali kerusi itu digunakan oleh pesakit,tiap kali itu juga pahala buat korang.

#memberi pakaian yg menutup aurat kepada orang. setiap kali baju itu dipakai,korang pun dapat pahala.

#memberi makan kepada orang, setiap kali makanan itu menjadi darah daging nya,korang dapat pahalanya.

#menyampaikan ilmu yg bermanafaat, selagi orang itu mengamalkannya pahala tetap milik korang.

#berkongsi maklumat ini kepada orang ramai. walaupun 1 saja korang sampaikan,  korang tetap dapat pahala sebab korang dah berdakwah untuk sampaikan ilmu hehe...
ins sha Allah.. apa yg penting keiklasan kerana A…

ADEHH... she

Image
SHE...marah ea? heee ~
tak tau nak kata apa kat SHE
tapi sebab SHE  aku kena cancel niat aku ni dulu ...
sebab jatuh bangun aku dalam aktibiti blog dan aktibiti disiber ni...
hanya SHE tempat aku mengadu..hehehe
walaupun kadang-kadang SHE naik meluat kat aku...aikk??
SHE....adeh..... merajuk jangan lama-lama laaa
nanti  takde kawan  i nak mengadu hmm
pastu takde orang i nak rindu hekhek... sengal!!
SHE...please...


KENAPA SAYA KATA SAYA NAKAL

Image

TERIMA KASIH

Image
sempoi...
suasana memang sempoi saat ni..
layan pulak lagu kat blog  LADY GAGA NI heee
maklum aku kan memang suka layan lagu-lagu slow camni
lagi lagi saat macam ni...sempoi habis :)

harini aku nak ucap terimakasih kat somebody
yg telah berjaya menyedarkan aku yg dah  lama tidur..
aku tidur dalam dunia reality aku
aku tidur dalam arus kehidupan yg keliru
aku tidur ye...dah lama dah rupanya aku tidur....

dia...
atas nama kemanusian telah berjaya mengejutkan aku
dari tidur aku yg panjang.dengan kata-katanya
dengan luahan perasaannya yg singkat
tapi amat bermakna bagi aku tempuhari...

ya Allah....
jauhnya aku hanyut dalam dunia aku sendiri....
jauhnya aku tinggalkan dunia aku...
ye..sangat sangat jauh..
kini aku mula melangkah ke jalan pulang...
akan aku tempuh dengan penuh kesabaran
akan aku redah semua dugaan yg bakal mendatang!

ye kini aku tahu...
walau dia takkan mengejutkan aku lagi selepas ini..
tapi Allah akan sentiasa ada disisi aku menemani aku..
memberikan hidayah dan petunjukN…

KORANG PERASAN TAK?

Assalamualaikum para pemerhati
kalau u alls perasan
blog aku ni memang suka tukar background kan..
kalau korang nak tau tu lah kegemaran aku
bukan saja back ground blog selalu bertukar
kalau korang friendlist facebook aku pasti korang perasaan
tiap hari aku mesti guna gambar profile yg beza kan...
hehehe..aku ni memang suka
yg cantik cantik
yg indah indah
yg cute cute
yg menarik...
ye..semua ciptaan Tuhan itu indah
semua kejadian dimuka bumi ni menarik..
bersyukur kehadrat Penciptanya..
Alhamdulillah  \O/

AKU....

Image

MOHON

Image
AWAK....
SAYA TAK MINTA LEBIH
HANYA MAAFKAN SAYA
DAN MENGERTILAH KEADAAN SAYA
ITU SUDAH CUKUPLAH BAGI SAYA....


KEJUJURAN DALAM PENYESALAN

Image
subhanaALLAH
hijrah bertambah setahun lagi
syukur alhamdulillah
kerana Allah beri kita keizinan untuk bernafas lagi dibumiNya ini
sebagai peminjam yg sementara
aku bersyukur kehadratMu
kerana sampai bila pun
aku mungkin tak akan dapat membalas semua nikmat2 yg Kau beri buat aku yg Robbi
sampai kiamat pun tak akan pernah...
syukur..syukur alhamdulillah....
semalam...
satu malam sebelum malam maal hijrah menjelma
aku diberi satu mimpi yg maha dasyat
yg membuat aku terasa ianya bukan lagi mimpi...
tapi ia bagai kenyataan!
bila aku sedar aku beristigfar berkali-kali
menangis dalam seribu persoalan
mengapa aku diberi mimpi begitu?
kerana aku jarang ditemani mimpi dikala tidur.
apalagi mimpi buruk begitu..
mahukah aku katakan apa mimpi aku itu?
ye...aku memang manusia jujur
aku kongsikan disini apa yg aku alami dalam mimpi aku tu
hanya buat kau yg membaca luahan aku di blog aku ni ..
demi Allah ini adalah benar dan bukan rekaan aku..
dan ketahuilah korang semua..
apa yg disini adalah kenyat…

AKHIRNYA

14.11.12


air mata ni turun lagi
yg mana aku memang dah duga
akan terjadi semua ni satu hari nanti
biarlah airmata ni turun
biarlah hati  ni pedih
yg penting satu kejujuran telah terlaksana
aku dengan kehidupan aku
kamu dengan kehidupan kamu
saat melepaskan kata-kata perpisahan
terasa gelap seluruh alam
lemah seluruh anggota
aku kuatkan jiwa ni
tahan semua sebak didada
tahan air mata
tapi...
air mata memang jahat
tak pernah dengar kata hati
dia turun semahunya
di lepaskan semua melimpah ke pipi
aku makin rebah
menatap sebuah pemergian seorang insan
yg pernah beri aku bahagia sedikit masa dulu
kini akhir nya aku sedar
semua  telah aku laksana kan
berlaku jujur pada insan yg sangat menyayangi aku selama ni
apa yg aku minta padaTuhanku..

Kau bagilah bahagia kekal milik dia ya Allah...
bagilah dia  insan pengganti yg lebih istemewa dariku
berilah dia kehidupan yg lebih sempurna
kerana jauh dalam jiwa aku ni
kasih sayang aku masih ada untuk dia...
B ~ bukan tak sayangkan....

APA YG GIRLS TAK SUKA

Image
maklumlah dia girl ...asik cite pasal girls jek kan
ye la..takkan nak cite pasal boy lak
bukan aku dapat baca isihati diaorangkan..
lainlah alat scanning perasaan aku tu dah siap
aa..pastu baru aku boleh tau !!eceh....berangan je ni heee~

kalau korang nak tau girls ni dia tak suka banyak benda antaranya:


*bila girls send massage or calling tapi orang tu tak reply atau tak angkat fone .kalau sekali maybe girls boleh tahan, tapi kalau berkali-kali hantar tapi orang tu bo layan jugak..jawapnya memang naik hantu!!!  apa yg ada dalam hati girls ialah'' dah mati ke orang tu??''


*bila baru nak siap-siap pakai tudung..touch up...belek-belek muka sikit..tetiba dengar enjin kereta dah start!! memang sakit hati..jantung mula lah dup dap dup dap.. ajak girls keluar tapi bikin jiwa girls tak aman. apalaaa.. tak ikut kang baru tau hurm....


*kalau tiba tempat shopping. baru nak belai-belai baju yg tergantung tu.baru nak raba-raba kain yg depan mata.baru nak tengok harga tup tup..orang…

KENAPA AWEK SUKA NIPU?

amboi tajuk ''hot'' gitu
ramai boy cakap awek dia suka nipu sana , nipu sini
jangan kata couple,yg dah kawin pun ramai kena tipulah bro
kenapa ye awek suka menipu?
apakah sebab kurang kasih sayang?
apakah sebab sikap tamak?
atau apakah sebab memang dah habbit dia?
entah aku pun tak tau sebab apa
btw aku pun pernah jugak menipu
hekhekhek nak hidup memey r....
tapi...aaaa ada tapinya tau aku menipu tu bersebab
sebab aku nak yg terbaik untuk orang yg aku tipu tu
bukan untuk menghancurkannya atau berdendam dengannya
yg penting...Allah tau sebab apa aku menipu
dan apa tujuan utama penipuan itu berlaku
tapi apa pun kata ustaz..tiap penipuan itu adalah berdosa
adeh.... astagfirullahal'azimmmm


kata member aku awek2 ni menipu sebab diaorang perasan diaorang tu comel
bajet hot sbb tu asik nak menipu je kerjanya..
ntah! tak jugak kot
ada yg macam muka hantu pun bijak menipu
eeee..seram mak  nyahhhh~hukhukhuk

ada yg kata awek2 ni menipu sebab tak cukup kasih sayang
bf dah bagi p…

RABAK JGN TAK RABAK...

Image
hahaha korang....
adik aku yg kecik tu suroh pasang lagu ni  pulak!!!
adeh... rabak beb telinge aku
hahahaha






tapi sebab sayang punya pasal...
ikut kan je laaa
layan....Cela by Boneka....
hekhekhek

SILA LUPAKAN AKU

selamat petang
harini online macam slow tak de yg interesting things bagi aku member semua cuma like..like and like lama-lama aku gigit jari yg like tu hehehe tapi thank you so much la kan sebab ada gak yg sudi like status aku yg sengal tu ... dari pada langsung tak like padahal dah baca tu hahahah kang aku tak halalkan diaorang baca baru tau :p hehehe perasan je kan... siapalah aku untuk menghalalkan dan mengharamkan sesuatu kan.. betul ka kawan? betul bha... mak ai cakap slang sabah pulak hehehe sebenarnya harini aku cuba untuk happy lepas beberapa hari mood aku down gila but aku tak gila k.. just down gila!! sebenarnya harini aku rasa aku dah hampir berjaya membuat seseorang tu marah ye..marah kat aku mungkin benci kat aku aku sengaja buat semua ni agar dia rasa aku tak layak lagi buat dia. kenapa aku buat camtu tentu itu soalan  dari korang kan... biarlah... aku rela dia lupakan aku aku memang dah lama nak dia rasa benci kat aku  aku memang nak dia benci aku sangat-sangat sebab ak…

GAMES AND GIRLS

Image

MAAFKAN AKU SAYANG

Image
dia sedang menderita...
itu pandangan dari sudut mata hatiku
bila melihat dia kecewa didepan mata ,
aku rasa berdosa pulak dengan dia
tapi andai dia tahu.. bukan ini pinta ku
aku mahukan yg terbaik untuknya
aku mahu yg terindah bagi nya
aku sanggup derita, asal dia bahagia...
tapi...
hati aku menjadi makin sebak
dikala aku baca semua luahannya didiari peribadinya
mungkin Tuhan nak tunjukan pada aku
entah bagaimana aku boleh terjumpa diari tu.
kalau tak mungkin sampai sekarang aku tak tahu apa yg dia pendamkan
terima kasih Allah...
untuk dia buah hatiku...
kalau itu keputusan kau teruskan lah..
kekecewaan ni bukan bermakna kau harus lemah selamanya
kau jadikan semua ni sebagai pembakar semangat mu yg musnah tu
jangan kau buat dirimu sebagai kaca terhempas
tapi jadikan dirimu sebagai lilin yg menerangi setiap sudut
hangus  terbakar namun bisa memanafaatkan orang lain...
adik ku sayang...
tumpukan hati mu pada yg lebih perlu
abaikan cinta diusia remaja mu ini
sesungguhnya kebahagiaan mu …

TERIMA KASIH UNTUK KENANGAN ITU

harini aku nak share dengan korang
luahan hati seorang insan
yg paling aku sayang seumur hidup aku
seorang insan yg selalu disisi aku
saat aku susah
saat aku sedih
saat aku sengsara..
namun kerana aku tak sanggup melihat kesengsaraannya
aku nak kongsi kat korang
tentang apa yg dia pendamkan beberapa harini...
10.11.12
tarikh yg memberi sebuah kejutan buat aku
kalau korang nak tau..
baca luahan hati dia ni ...


coretan buat kekasih ku yg jauh
salam awak...
mungkin amat perit buat saya untuk menulis kata-kata ini.tapi demi satu penjelasan.biar saya gagahi jari jemari saya untuk menaipnya di netbook kesayangan saya ni.sebenarnya saya tak jiwang macam akak saya.saya tak sentimental macam akak. saya brutal! saya pendiam..saya lasak.. saya happy go lucky dengan member yg saya kenal..saya memang lain.. dan yg pasti akak kata saya emo girl!! memang betul saya kuat emo... apa nak sorok perangai sendiri kan?? ye saya memang kuat..kuat kuat emo...

dulu masa saya mula kenal awak...
beberapa bulan …

MOOD SEKARANG

Image
sayang...
kita layan lagu jiwang ok ...
tah tetibe layan pulak lagu camni arini hekhekhek
gelak malu :p

KERJA GILA

Awak nak tau tak
jam sekarang dah menunjukan pukul 3.30am
saya masih lagi tak ada rasa mangantuk
dan jika awak nak tau...
ni post saya yg ke tiga malam ni
hehehe gila!!
memang gila...
harini jadual tidur saya dah bertukar
lepas mandi saya terus tertidur sampai jam 12 tghmalam
eh!! tepat jam 12 boleh saya terjaga tu
hmm..ingat nak tidur sampai jam 5 am je nanti
tapi mata ni tetibe jek celik!!
so..bila dah terjaga mana boleh nak layan lagi
tengok bantal pun dah tak stim dah hehehehe
awak mungkin dah tidur saat nikan...
untunglah...
acha tu dah berpuluh kali menyanyi..
sampai menutup mata ...
berulang-ulang pulak tu
tapi saya  punya mata masih tak mau tutup-tutup
hehehehe apepuntakboleh...
lantak ko lah acha oi!
ni mata aku bukan mata ko...
adeh..mlm ni mlm jumaat lak tu...
mood mulanya nak bukak facebook 
tapi saya cancel sebab kawan-kawan saya kat fb tu
kalau malam jumaat camni selalu post gambar
awek seksi dan seksa  heeeee.... heeeee...heeeee
tak mau saya terjebak!!
layan blog..layan j…

CURANG

Sering kali terjadi bagi pasangan yg bercinta
kenapa mesti curang?
apakah kebaikan mencurangi?
apakah kesan disebalik curang tu?
pada pendapat aku :


sebab seseorang tu curang 
dia mungkin merasa sangat sunyi waktu tu.
dia mungkin perlu seseorang yg bukan kekasihnya
dia mungkin dah jemu melayan karenah kekasihnya yg poyo :p
mungkin jugak dia nak menikmati satu situasi yg baru!
ianya tertakluk pada terma dan syarat....
hahaha


kebaikan mencurangi
eh!! ada pulak perkataan inikan..
heee... apapun korang mesti paham maksud perkataan tu kan.
adake kebaikan? mungkin ada...
mungkin dia dapat mengenali yg lebih perihatin dari kekasihnya
dia tak lagi rasa bosan dalam saat-saat dia sepi
dia tidak lagi merasa strees yg kritikal
dia bahagia..aaa tu yg penting tu
hehehe



kesan atas kecurangan
apa pun boleh terjadi...
pertama sekali cinta terbahagia dua.
kemudian perasaan bercampur aduk.
keliru antara kasih dan kekasih.
selalu adjust masa agar tidak kantoi!
selalu mengharapkan bahgia yg belum tentu milik…

KENYATAANNYA...

Image
kali ini aku nak kongsi perasaan ni kat korang..
kalau nak tau sulitnya menjadi seorang peminat setia yg rahsia

'SECRET ADMIRE'

ianya bagai menumpang kasih pada seseorang..
mengharapkan sedikit perhatian pada orang yg tah tahu tah tak perasaan kita tu.
selalu mengikuti perkembangan nya walau cuma dari jauh
selalu mengharap dia  mengingati kita
selalu memikir kan saat indah bersama nya
padahal saat tu bukan selalu datang dalam hidup kita..
sebenarnya....
peminat setia ni umpama
menumpang kasih disekeping hati yg tak pasti
peminat setia bukan minta cinta tapi cukuplah layanan yg seminit
tapi bernilai...
ianya sudah cukup buat hati rasa  tenang
namun
adat orang menumpang la kan
 selalu kecewa
adat org merindu dalam diam
selalu pasrah
lantas sekeping hati yg sepi kini menjadi makin sepi
kerana orang yg diminati itu makin lama
makin menjauhkan dirinya...
semuanya sangat trajis namun itulah kenyataan.....

~hetty~




MENDIDIK KEJAP

ish.. arini kita cerita pasal anak remaja jom..
korang remaja ke tak?
hahaha
meh check jap :p
ohohoh..yea..still young
korang tau macamane yg dikata remaja tu?
antara umur 11-20 tahun la yunk...
kalau 21 -60 tu dah dewasa
dan jika 60- hingga ajal datang tu dah warga emas
adehhh...kat mana pun korang..
korang kena baca info ni
macamane cara untuk mendidik anak-anak remaja
ahha!! sejujurnya remaja itu indah youuu...
more info more style...

korang baca ni dengan remaja.kita kena.....
-dampingi mereka
-sayangi mereka
-hormatilah mereka dan tunjuk kasih sayang
-berceritalah dengan mereka
-hargailah mereka
-jangan perkecilkan mereka
-jangan kutuk mereka
-jelaskan antara betul dan salah
-kukuhkan tabiat positif dengan pengaruh positif terarah...

ok!kerja  senangkan..
boleh ke korang buat..maybe bukan sekarang
tapi suatu masa nanti...aku berkata atas pengalaman je ni...
walaupun semua tu adalah dari kata-kata  Dato' Dr.Mohd Fadzilah Kamsah..
 :) sayang kamu !

SESUNGGUHNYA

sunyi malam dah tukar mood saya malam ni
sayang...
sunyi malam ini buat jiwa saya resah...
hati yg pedih ini kini jadi makin lemah
mana awak....
awak makin hilang sayang
jauh dan makin jauh
saya merintih disini
terkulai lesu
merayu tanpa balasan
merana ....ye sayang saya merana disini...
tapi mana awak...
saya sepi disini...malam ni ...
sangat- sangat sepi tanpa awak...
mana awak sayang....
jiwa saya..
ye jiwa saya resah gelisah dimalam begini
teringat kenangan yg kita lalui bersama suatu ketika dulu
disaat-saat begini
sama-sama bersumpah setia  dan janji-janji kita..
kini saya dan kenangan saja yg masih disini
tanpa awak menemani nya lagi...
pada siapa nak saya luahkan semua?
kalau bukan pada awak sayang...
sayang...
dengarlah rintihan sepi saya ni
semakin malam menjelma
makin jiwa saya jadi sunyi..sunyi dan sunyi....
hanya lagu ini peneman malam saya
....ketahuilah...
sesungguhnya saya akan sayang awak sampai saya menutup mata ...sayang.....

PISANG " PERMATA ''

Image
hey you know...
somebody want me to smile all my days...
maybe he dont want my bad face tambah bad lagi  kot... heee~
today nak pantun-pantun utk dia yg nak kan i happy all days tu...


pisang  emas dibawa belayar
masak sebijik diatas peti
hutang emas boleh dibayar
hutang budi dibawa mati

cewah~
haha

bythe way
sebut pasal pisang emas ni
i ada jumpa satu biji pisang yg kalau lah dijual kulitnya confirm kaya raya
seumur hidup inilah pertama kali i jumpa pisang yg sebegini mahal
ianya ialah pisang permata...
pernah jumpa pisang permata?
pernah makan pisang permata?
kalau tak pernah biar i tunjukkan kat u alls menatang tu
hahaha






tarra~



cane?
hanya di tempat i je ada pokok pisang ni
sebab tanah nya memang sesuai
tempat u alls jangan mimpilah nak tumbuh nya dia ni..
hehehe

MOOD 01112012

hi awak...
sukarnya saya nak mulakan hari ini
dengan stuasi baru kita
dengan mood baru kita
semalam...
menjadikan saya seorang yg sangat jujur
menjadikan awak seorang pendengar yg paling setia
menjadikan kita dua insan yg saling memahami..
awak...
sulitnya jiwa saya sekarang
sukarnya kenyataan ini  dibuat
peritnya kejujuran ini diungkapkan
hari ini...disaat ini
minda saya benar-benar kosong
memikirkan hari esok saya
memikirkan dosa-dosa saya
memikirkan hidup saya tanpa awak lagi...
awak...
walau apa pun tanggapan awak pada saya
saya masih seperti dulu
kasih sayang saya tu masih lagi sama
seperti kita baru kenal  dulu...
awak....
maapkan saya atas semua kesulitan yg tidak disengajakan ini ..
kemelut ini kian meruncing diminda saya...
dan jiwa saya semakin lemah disini..
:'(

WHERE LOVE COME FROM

Image

ON MY MIND

Image

KASIH YG ABADI

Image
sukarnya nak ku nyatakan disini melepaskan mu bererti satu penginayaan  bagi jiwa ku perit..sakit..sulit... sehingga terungkai sebuah kejujuran ye..aku perlu berterus terang antara kita masih ada jurang sedangkan kau yg sangat aku sayang kini terpaksa aku tinggalkan... kerana aku sedar aku tidak layak menerima segalanya dari mu cukuplah menyayangi mu dari jauh itu sudah memberi aku satu kebahagiaan yg abadi... kenang daku dalam mimpi mu...


KEJUJURAN DARI HATI

mood :Layan katy perry

masih lagi mood yg entah pape
perasaan bercampur aduk
minda tah kemana
mengeluh orang kata tak elok
tapi hari ni aku dah berkali-kali mengeluh
hmmm..tah lah
kalau hidup ni tak de cubaan kata orang tak rugged!
laa..kata orang lagi..
argh!! tah la... memang selalu ke kena ikut  cakap orang?
tapi sampai bila?
sekarang ni aku dah tak nak lagi dengar cakap orang
aku nak orang pulak ikut cakap aku
tu pun kalau nak ikut
kalau tak nak ..lantak ko!!
aku dah puas makan hati
dah puas pendam perasaan
sekarang ni masa aku luahkan semua yg tersimpan dalam fikiran aku yg kian kusut...