Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2013

GET THE FEELINGS MORE

izinkan aku mencari damai disini .... layan lagu shahdu ni... beralun bagai ombak menghempas malas di tepian batu bertiup bayu laut ke wajahku tanpa jemu.... rindu ..itu yg berlagu... hanya satu mahu ku ucapakan disini.... u become the meanning of my life ~ sayangku ...

CITA RASA BARU HAMBA

ok fine !!
this is mine ...
mr chicharito  and MU !
hehehe
inilah dunia baru aku
layan bola mcm orang lelaki
ah..persetan ape org nak kata
yg penting aku happy bila chicharito kasi masok gol utk MU !! GGMU forever ...










PAHAMILAH AKU SAYANG

morning dunia ku ....
malam yg indah sudah pun berlalu...
so hari ini adalah yg terbaik utk melupakan kenangan semalam
but..bagi aku semalam adalah punca segalanya
hmmm ye....aku terperangkap lagi...
antara teman dan kasih ..kini aku terkeliru
mungkin agak sukar utk aku katakan disini
tapi .. semuanya bakal  dan akan terjadi
ingin saja aku laungkan disini
bahawa aku memang belum bersedia utk menjadi kekasihnya orang !!!!
Tuhan ..bantu aku utk semua ini
kerana aku makin keliru dengan perasaan aku sendiri
awak... tolong lah paham keadaan saya ni
sayang tak bermakna menyinta
dan rindu tak bermakna suka ....
please la paham  .....

REDHO JE

waw!!fantastik bila dah kembali solo ni
banyak pulak yg dok meng'offer' nak jadi teman pengganti
tapi aku terpaksa menolaknya ...
awak.... saya tak sombong pun awak...
cuma apa yg nak dikatakan disini..
saya memang belum bersedia..
hati yg dulu pernah menyintai,
kini entah lesap kemana
naluri ini memang inginkan teman disisi
namun jiwa ni belum boleh menerima sesiapa lagi . . .maafkan saya
ye... cukup lah sekali aku menempuh gelora kisah cinta silam tu
rasanya aku tak layak lagi untuk memilikinya kembali
rindu,sendu dah menjadi hantu yg menakutkan
tiap saat aku berjaga-jaga agar tidak untuk jatuh cinta
sakit awak bila kecewa...saya tak sanggup...
itu alasan aku bila tiap kali ada insan yg berhati mulia datang menghampiri
dan bersembang soal perasaan dan cinta..
logik tak alasan aku ni???? entahlah....
yg realitinya...
aku bukan sombong
aku bukan memilih
aku bukan poyo
tapi aku sudah serik ... serius!
cukup lah sekali aku jadi orang mereng
hidup diulit derita dan sengsara
hidu…

WHEN THEY STORY ABOUT THE HANDSOME

listen , listen, listen
hahahan read , read , read laaa ... jemu dah dgn listen ,listen, listen ni
kalau korang nak tau
minggu lepas aku lepak dengan budak2 group awek2 cun semalaya
untuk pertama kalinya aku berjumpa dgn mereka semua tu
seronok,happenning and i 'm so excited..
pada hari tersebut kami ada persoalkan tentang lelaki 'handsome'
waw! memang berbaloi2 jawapan mereka
antara sedar atau tidak  akukena kongsikannya disini
harap tiada yg makan hati la ye hahaha








hahaha
agak nakal jugak budak2 group awek cun semalaya ni la kan
itu antara komen2 yg aku ambil  masa perjumpaan tu
so korang nilaikan lah mana satu pilihan korang ok
sama ada korang nak pilih yg handsome atau tidak
pada aku pulak.. handsome ke tak ..
cinta aku tetap kekal hingga kehujung nyawa
hehehehe macam tajuk novel le pulak kan..
p/s ..gambar2 yg diatas tu sekadar hiasan je tau :p











SENYUM ..KERANA INILAH KENYATAANNYA

awak...awak tau tak
sebelum ni dia kata dia tak percaya cinta
yg..seluruh malaysia, atau maybe seluruh asia dia cakap dia tak percaya cinta
dan ramai yg telah mempercayai  kata-katanya tu
ye lah kan kalau dah hari2 dia cakap
'hey..aku tak percaya cinta
aku tak percaya cinta C.I.N.T.A ....'
hahaha siapekah? kejap lagi aku tungukkan gambarnya
tapi dengar2 khabar dalam tak percaya pada cintanya itu
rupanya dia akan menamat kan zaman bujangnya tak lama lagi dah ni
ummm ramai lah yg frust lepas ni
ingatkan ada chance nak takel
rupanya dah nak jadi isteri orang dah pun
hehehe korang doakan je lah dia dan pasangannya
akan bahagia selamanya dalam kehidupannya yg baru lepas ni..aaminnnn

siapakah dia?

tadda....






korang kenal siapa dia tu kan..huhuhu
aku takkan beri tahu siapa kah dia ok..
apa yg aku nak sama2lah kita
mohon dia bahagia selalu hendaknya .....aaminnnn

MUNGKIN SECARA KEBETULAN

minggu ni tiap malam aku melepak di facebook
dari jam 10 malam hingga jam 3 pagi
kadang-kadang berlarutan sehingga jam 4 pagi
sah2 pukul 6pagi aku memang dah kena bangun..
huhuhu kelat ft perit mata aku dibuatnya...
bersembang dgn kawan-kawan disitu
gelak, gurau adalah mainan di ruang komen sungguh meriah
bila usik mengusik sesama kami...
hmmm...tapi  apa yg tambah menariknya
kawan kawan aku tu semua nya sedang dalam mood  yg lebih kurang serupa
ye awk.... status mereka hampir serupa rupa2nya
yg sorang ditinggalkan kekasih
yg sorang terpaksa meninggalkan kekasih
yg sorang memang tak pernah menikmati indahnya berkasih
yg sorang ada kekasih tapi kekasih macam tak lagi kasih
hehehehe senang kata semua yg berkumpul malam tu adalah mangsa percintaan
tapi kena jugak meneruskan kehidupan ini dengan ceria dan penuh bermakna
walau hati  sedang berperang dengan perasaan kecewa..
aku ni insan yg sudi menjadi  pendengar masalah teman2 aku
aku akan terus menjadi pendengar yg setia disisi mereka.
a…

DAH TAKDE KERJA LAH TU

Bila bosan datang lagi ..apakah yg sempoi girl buat? kalau blogwalking tu jangan cakap lah memang dah semput dah ni kalau berfacebook pun dah lenguh dah jari jemari ni kalau meroyan jangan cakap lah dah kering idea ku ini harini aku dapat aktibiti  baru utk lepaskan bosan  macam manusia yg berada dizaman kuno betapa hebatnya aku disitu ..hahaha kuno la sangat :p benda alah tu tak laen tak bukan ialah... mengedit gambar aku lah..syok jugak kerja ni boleh jugak hilang bosan...siap boleh berlagak lagi tu hahaha korang nak tengok? ok..jum2 . . .

















korang nak buat ke? bagilah  aku gambar korang tu nanti aku buatkan hehehe ianya adalah percuma dan nanti aku boleh la mengisi masa lapang dgn benda alah ni bila bosan .. pic korang letak kan di inbox facebook aku ok..nanti aku buatkan ... trust me... ok lah mau teruskan kerja ...salam . . .

AKU DAN SIBER

harini macam hari2 yg selalu
awal pagi aku dah bangun
lepak bilik kejap kemudian mulakan aktibiti harian macam biasa
tetiba mata terpandang pada broadband dan lippy . . .
ye dah dua hari aku tak online kat FACEBOOK
dah dua hari aku tak  masuk ask.fm
dah hampir sebulan jugak aku tak lepak kat otai.my
dah beberapa bulan tak masuk twitter
dan dah beberapa tahun tak masuk MOKO MOBILE
yup..tempat aku jumpa kawan- kawan siber sedunia
tapi kali ni aku memang malas nak online semuanya
ntah.... mood down gile minggu ni
maybe asik makan potato chip tu tak...hahaha ape pun cannot
sayang...
aku bukan membenci kamu
tapi aku perlukan waktu untuk menenangkan mindaku yg kian serabut tahap dewa ni
alahai . . . give me time ok..
what??? sayang? siapakah sayang itu???
persoalan tak mungkin terjawap disini
sebab..sayang tu yg sedang baca entri aku ni lah.....hahaha ..kan dah kena!!
peace no perasan...~ hee


PANDAINYA DIA MENCURI HATIKU

serius mood ...baru balik dari shopping
takde  memborong apa pun , ceh..cakap jawa tu..:p
hanya  sekadar beli barang-barang kering buat stock makan sebulan nanti
something yg nak dikongsikan kat sini
bukanlah nak tunjuk barang-barang dapur aku tapi...tadda . . .
jangan jeles









ahha..
bukan nak tunjuk yg aku kuat makan snack ni ok...
kalau nak kira sedap, sedap lagi kerepek ubi pedas bersira tu..hahaha
ce korang  tengok betul2....nampak tak diakhir  photo2 tu?
yeah..MU tu..dan tak lain tak bukan my hero..CHICHARITO
omennn . . . . sebab chicha lah aku beli benda ala ni hahaha
sebab chicha jugak lah aku kena baham semua kerepek2 kentang ni
adeh... mau muka aku ala2 kentang jugak akhirnya
bijak sungguh mr potato menawan hatiku
nasib harga boleh dibeli oleh semua golongan hahaha
ape2  pun .. . loveyou Chicharito....
love from the far..far girl
hehehethis is  the sempoi girl  jiwangnya jiwa  heee...   <3 ...

MALAS NAK KATA APA

kalau cakap bosan dlm hidup
memang tanda nya tak tau reti nak bersyukur lah tu
kalau selalu bersungut  pulak
tu tandanya tak reti nak tahan sabar
tapi dah kata pun manusia
mana boleh tahan sabar lama-lama
paling lama pun tenguk kes lah kan..
kalau kes ringan maybe tahan la 1 bulan
tapi kalau kes berat memang tahan cuma 1 hari je kot..
hehehe
dalam kes aku kali ni
ianya agak  sukar ft sulit
nak kena sabar lebih ke tidak
tapi aku rasa aku sudah cukup baik punya sabar dah ni
atleast penyabar jugak aku ni kan
adeh...terperasan pule hambe. . .
aku ada sorang teman tapi mesra dari oversea
mulanya kami hanya kawan
dan bila hari2 dah dok mengecet jek di penjuru chat box
maka akhirnya.... ( jeng3x )
ape daaa aku pun tak tau
dan aku tak yakin ini adalah chenta
kerana aku dah serik utk terjerumus kelembah itu
bhahaha ...tak berbaloi tau
cuma apa yg aku nak 'menggongsikan' kat semua *ayat coveline*
yang dia sudah buat kejutan maut di wall bermuka-muka buku aku itu
adeh..mana mau letak muk…

KISAH PEREMPUAN

MASUKKAN AKAL

sampaikan salam cintaku padanya
walaupun terluka namunku masih sayang
ishh ..adira tu ...huhu
kalau dato david punya lagu aku dah kena sambong...''terima kaseeh '' hahahah
untungkan kalau ada insan macam lagu yg diatas
walaupun terluka namun dia tetap sayang
haishh... tapi biasanya dalam realitinya hidup kita ni
belum terluka pun orang dah tak sayang dah
hahaha ape la punya sengal... inaye orang namanya tu
sekarang memang zaman menginaya orang  agaknya la
aku tengok ape ke tidaknya hari2 ada je cerita orang kena inaya
kena bunuh
kena ragut
kena rompak
kena belasah
kena rogNroll *tak kuasa ku nak cerita
kena tipu duit simpanan
kena tipu dlm percintaan
kena maki
kena bahan
kena santau si nenek sihir
ah..macam-macam kenanya lah
kalau aku tak tau maybe korang lebih tau kot
yg penting semua yg diatas adalah yg aku betul betul tau
kenapa manusia menginaya manusia sendiri?
hanya satu sebab iaitu.. nafsu..
kerana nafsu manusia hilang pertimbangan
manusia lupa mana yg buruk ma…

YES THIS IS TRUE !

GERIMIS MENGUNDANG

aduiai tajuk tak boleh blah
apeku pedulik! hehehe
memang diluar rumah sedang gerimis pun
maklum lah memang dah musim hujan
utara hujan  selatan hujan
dibukit hujan  dilaut pun hujan
tadi ditv..indonesia dilanda banjir
jakarta timur paling teruk...
mohon penduduk disana berbanyak lah bersabar ya..
semua ini dugaan . . yea kita harus redho
semua ini ketentuan yg Maha Kuasa..
tapi bagi dikamar sepi aku ni
gerimis hadirnya dari dalam jiwa
gerimis ini tak bisa dilihat
namun mampu di rasa oleh insan jiwang seperti aku hahaha
* still boleh gelak lak tu  ..
nak buat camana memang suka gelak
kalau dalam entri...hahaha
ape aku pedulik! :p
sempoi girl diundang gerimis di jiwa?
eh! macam pelik aje...
yeah . . . memangnya pelik sangat..
aku ditinggalkan teman baik...
hmmm . . . sangat trajis
sebab kenapa ..tak perlu lah dikongsikan disini
kerana aku tak suka bergossip ...hehehe..
pada aku biar ditinggal bas sekolah
boleh la kita dianggap ponteng kelas
tapi jangan ditinggalkan teman baik...
nanti k…

KELIRU

haish....
sangat sangat keliru
dah kawen tapi mengaku bujang
perit utk aku percaya
tapi itu lah kenyataan
hmmm....
nak buat camane lagi kan
itulah the truth...
so kena lah  diabaikan
mana ada orang suka dikongsi
dan rasanya tak ada gadis mau merampas kekasih kaum sejenisnya
** jika dia betul2 waras la kan.... :)
bercinta macam nak mati pun macam tak berbaloi
sayang macam nak gila pun hanya mengundang  kecewa
dan semuanya membuang masa
hahaha..dunia..dunia kejam sungguh
hanya sebab nafsu dunia jadi kejam
hanya sebab nafsu  manusia jadi lupa
memang Nabi mengamalkan poligami
tapi baginda adalah Nabi
zaman ni tak ade insan seperti Nabi lagi...
memang tak ade....
apa yg perlu ....
hati-hati bila kita berada di ambang ini
agar kelak tak merana seluruh hidupmu
supaya nanti tak kecewa sepanjang usiamu
hanya sebab ape???
sebab cinta mu terbahagia dua....
hmmmm . . ..

YOU CAN'T YOU KNOW !

HAISH... TAH PAPE TAH...

yuhuu
gedik jek nak guna background 'english style 'gitu
hahahaha ..bytheway ni blog wa..ape pun wa nak guna wa ape pedulik
tapi macam 'sentimentel' pulak bila awek sempoi guna background ini kan
haha tah brapa lama lah ku mampu bertahan
sebab blog ni selalunya guna background yg nuteral gitu huhu
wa cinta alam maya yg indah ni beb
wa cinta keindahan tuhan
wa pencinta alam yg iklas...
tapi disebabkan mood arini sangat mengedik nak guna background ni
tibaikan je lah huhu
ok lah saje nak meroyan
esok kalau panjang umur ubah lagi background ni
haishh tu je lah kerjaku bila bosan...huhu
ape yg penting??
dalam bosan2 ni jiwa wa yg jiwang ni jadi rocker pulak..hadoiii...heee..peace~
selamat malam shintaku~ eh!! adelak shinta2 ni kan haha..
ape pun cannot laa..hahaha tataaa.....

PERJALANAN

pagi -pagi buta dah mengadap lippy
lepas solat subuh mata dah tak mau pejam..
padahal suasana pagi ni sejuk sangat-sangat
maklum malam tadi hujan memang lebat..
bila dah mengadap lippy ni .. port sini paling ngam lepak
ye situlah selalunya port aku..
lepak dengan friendlist, bff , teman tapi mesra dan . . .
haha macam - macam ada tu...
tapi yg dan tu siapa ek ?
ishh biarlah jadi rahsia hamba ...huhu
tersenyum lebar bila member aku yg sorang ni buat status ' yessss'
aku dapat teka yg aktibitinya yg semalam tu
menghasilkan kejayaan * maybe*
kalau tak berjaya kenapa dia ucap yess kan?
disini aku tunggu dia hampir 24jam utk mengetahui keadaan yg sebenarnya
namun dia tak bagi pun khabar berita..
padahal sebelum dia masuk interview
dia dah janji apa2 keputusan dia akan beritahu kat aku . . .
ok aku paham yg dia sedang sibuk barangkali...
ah biarlah dia dengan kejayaannya
yg penting aku tahu dia tengah bahagia
dan aku hanya memandang dia dan kebahagiaannya hanya dari jauh ...
tak sa…

AKU HANYA PELAKUNNYA

malam sepi tanpa bintang
bagai hati ku yg hilang
memikir kan kau seorang
waaah...lagu kak melah tu!!
hmmm..malam-malam camni
layan pulak lagu kak melah mendayu-dayu suara dia
berdiri bulu mata aku ni hah...hahaha
adeh....macamana nama kak melah boleh
masuk dalam entri aku malam ni
entah le..padahal bukan nak story pasal dia pun
sebab blog ni bukan blog gossip pun hanya blog jiwe-jiwe
hahaha apeku pedulik!!! sorry kak melah ye...
malam ni malam ku  yg sangat sunyi
kat langit pun bintang tak 'ramai'
mungkin sebab cuaca mendung
mungkin sebab awan yg kelabu
mungkin sebab ..ahh malam memang lah gelap :p
tapi bila dah solo camni
malam-malam macam ni memamg lah sunyi
tak macam malam-malam masa couple dulu
bila sunyi send massage..
bila rindu call..
bila gaduh off phone
hahaha tu lah perangai orang bercinta
tapi tu dulu..tu beberapa tahun yg lalu
bukan malam ni
kalau tengok member bercinta
rasa sebak dijiwa..macam le aku ni tak laku
tapi bila dah rasa peritnya dugaan bercinta
terasa s…

SUAMI ISTERI

al-kisah
suami dan isteri couple sudah lama
hampir 3 tahun 10 bulan
percintaan itu berakhir dengan cinta halal
bila suami telah menikahi isteri....
disebabkab terlalu sayang kan suami
isteri ambil keputusan berhenti kerja
menumpukan sepenuh perhatian pd suami.
masuk tahun pertama isteri disahkan hamil
suami dan isteri sangat gembira,
sebab akan hadir tanda cinta
yup cinta mereka berdua...
selepas hampir 10bulan
hadirlah insan yg dinantikan
'cahaya mata'....
bermakna bertambah lagi tanggungjawab isteri dirumah
urus suami , anak , rumahtangga...
isteri tetap akur..
ye..ini amanah detik hatinya..
setahun kemudian
isteri disahkan hamil buat kali kedua!
rezki...kata isteri
tapi suami membantah
gugurkan saja!!!!
isteri merayu...
ini anak kita sayangg...
kenapa u tak boleh terima?
i tak mampu u tau tak!!
bentak suami keras...
isteri menangis...
u..biar i handle semua ni
i sayang anak2 kita....
suami diam dengan wajah ketatnya.
ahh suka hati kau lah!!!
suami berdengus keras!...
suami …

TEMPAT LEPAK BARU

tahun baru dah masuk minggu ke dua
aku dah mula mengatur langkah baru
dan semangat yg memang baru
ye sesungguhnya semua sudah bertukar baru
tapi ada satu benda lama yg aku belum tukar
iaitu...menjiwang...ahha part tu
aku tak boleh tukar dengan ape-ape
sebab dah jadi darah daging
aku menjiwang dari umur aku 12 tahun
tapi masa tu kecil lagi
lagi pun masa tu
kemudahan cara berblog belum lagi pemes
kalau korang nak tau
habis buku latihan aku guna untuk menulis jiwang
maklom la kan idea ni datang bukan bagi salam
tetiba masuk kepala otak terus layan je la
aku suka meluahkan perasaan
sebabnya aku tak suka dianggap perasan
atau kata orang sekarang 'syok sendiri'
maka jalan yg terbaik dengan meluahkannya
jalan yg termudah pelagi - meroyan la beb -
hehehe.... jangan jeles ~
apa yg lebih menarik sekarang ni
disebabkan perangai aku yg meroyan
walaupun dimana-mana tu...
ada sorang insan yg sangat memahami aku
kata dia ....
''awak nak meroyan,
meroyanlah puas-puas kat situ''…

DAN ROMANTISNYA KITA

saat jiwa dilayan perasaan
lagu jiwang pulak dimainkan
awalnya ingin saja aku pendamkan
tapi kali ini terpaksa aku ucapkan
bahawa aku terlalu cintakan kamu..namun...
setelah peristiwa tempuhari
ianya buatku terasa sakitnya hingga kini
saat aku mula merindu kan kamu
ramai pula seakan mencabar kewibawaan aku
terutama teman-teman wanita disekelilingmu
saat aku mula hampir mengenali hati nuranimu
seorang insan pula mengaku
yg kamu pernah menjadi miliknya
dan dia masih menyintaimu hingga saat ini
masa itu tahu kah kamu
hatiku jadi retak seribu
bagai kaca terhempas kelantai
semua harapan aku musnah
semua impian aku terpadam
ye..aku akui
kita sudah menjalani berbagai dugaan
saat suka mau pun duka
disuatu ketika dulu
aku rasa kau lah teman pengganti
untuk jiwa ku yg pernah  rapuh
aah..
apa guna mengharap kekasihnya orang
ku pujuk hati ini
sememangnya aku tak layak mendekati
mahupun menyintaimu...
sangat pedih pengakuan ini
kini..aku cuba untuk menjauhkan diri
setiap hari ku bayangkan
alangkah…

AKHIRNYA

alahai..akhirnya berhasil
semua ni hasil kerja orang tersayang
hmm...tengs so much sayang . ..
malam tadi sampai pening
dok mengadjust shoutmix
nak letak kat tepi
nak hide kan lah kununnya..
nak nampak wall blog ni kecil
tapi tulah maybe dah terlalu letih
satu bende pun tak menjadi
but pagini
DIA dah tolong aku
gumbirenye rase dijiwa ~ . . .
tengs buat si DIA...
DIA??siapakah dia tu?
kena lah rahsia dulu..
boleh kan hehhee...
tapi memang dia yg sering ku cari
bila ada masalah macam sekarang ni
ceh!!! so suspen gitu ...
lalalalaaaa ..ape ku pedulik  :p
ala dari korang tertanya-tanya
biarlah aku tunjukan orang nye
inilah . . si DIA tarra . . .
awak...
nak saya belanja makan ke ape ni?
jangan  mintak motor atau kereta sudah la ye
heee ~ lebiu forever lah !!

NOTA SEMPOI

assalamualaikum blogger ku sayang
adeh... sulit ft sempit dah ni
nak cari shoutmix yg boleh dihide
mengadjust..mengedit dari pukol 9mlm sampai pukol 4 pagi
tapi tak boleh adjust yg sesuai..adoiyai...
siapa boleh tolong saya.... please . .

THIS IS ME ...

PENGAKUAN IKHLAS YG SEMPOI

awak . . . saya tak tahu
apa yg bermain diminda awak sekarang saya tak arif untuk menilaikannya namun bila saya dalam keadaan
yg meruncing sekarang ni awak mula menjauhkan diri dari saya maka secara automatik
dapat saya tapsirkan bahawa  ada yg tak kena antara kita . . .  awak tak seperti dulu :'( memang secara jujurnya kehadiran awak  dalam hidup saya kali ini amat bermakna lebih-lebih lagi setelah saya kecundang
dalam percubaan saya yg pertama... awak yg banyak membantu
memulihkan semangat saya awak yg menceriakan suasana suram saya awak saja..ye awak saja yg mampu namun . ..setelah awak luahkan isi hati awak
pada saya tempuh hari persahabatan kita jadi lain.. antara sedar atau tidak
saya dapat rasa perubahannya... memang awak hanya meluahkannya ianya bukan bermaksud
awak memaksa saya ye saya paham . . .
sangat sangat paham tapi kalini
kehidupan kita dah berubah awak... saya yg sedang kusut
menjadi tambah serabut jiwa saya makin tersiksa bukan saya tak mahu
menerima kenyataan i…

KU RAWAT LUKAKU SENDIRI

pepagi jumaat dah mula bosan
duduk tepi tingkap
tengok budak pergi sekolah
lepas sorang ..sorang yg berlalu
namun aku masih termenung
walaupun aku tak tahu
apakah yg aku menungkan
dikala terdengar lagu
she's gone by steelheart ni
terus minda aku terbang melayang jauh
ye.. lagu ni yg buat aku
dan bie menangis bersama
dan sudah dua bulan
aku hidup tanpa bie . .
satu perjalanan
yg sangat perit sangat sakit
sangat..sangat..
sangat susah nak aku gambarkan disini
kalau sebelum ni
bie lah tempat aku bermanja
bie jugak tempat aku melepas rindu
bie jugak tempat aku mengadu
tapi kini tak lagi
bie dah jauh
aku pun jauh
kehidupan kami 100% berubah
bie hilang dari rutin harian aku
bie dah tak aku hubungi
bie dah buang kenangan
bersama aku dan dia . .
aah!! kemungkin sekali . .
perpisahan ini bukan dari pergaduhan
perpisahan yg berakhir
dengan baik- baik sahaja
namun cukup buat
aku begitu menderita sehingga kini.
bie..kalau u tau
1cm pun kenangan antara kita dulu
i tak boleh padam
1 detik pun m…

CHICHARITO OH CHICHARITO

petang tadi lepas aku online muka buku ..
mata aku berat sesangat
tah bila aku leh terlelap terus .  .
tiba2 terasa ada nafas hangat
dihembus ketelingaku
ermm . . aku menepis telinga .  .
orang nak tido aa . . mmm
aku bersuara malas
muahhh . . di ciumnya pipi aku . .
hmmm . . .nak pe lagi  niiii . . .
aku bersuara malas lagi
tanpa membuka mata pun
rambut ku dibelai manja . . .
hmmmm nape lak niii . .  .
aku memusingkan tubuh kearahnya
aah???...aku terkejut!!!
is it u????  chicharito???
yes dear . . dia bersuara perlahan
yes i'm here for u . .miss u honey  ..
tapi . .  .adeh . . . aku mula blurr
how can  u come in my bedroom?
please dont ask me like that dear..
come .  .miss u rite now...
arghh aku digoda!!!
but . . erghhh..kusut..kusut
tol ke mamat ni??
but how?how can u come in ?
honey...dia mula merapatkan tubuhnya kesisi aku
aku pulak mengesut pantas ke tepi katil
sambil kepala otak yg  makin serabut
come to me...dia merayu kat aku . .
ergh!!! please laaa ..aku merayu
dont do l…

THE TRUTH

sebenarnya ...
bila melihat kamu gembira
aku pun turut gembira
bila lihat kamu bahagia
aku turut sama rasa kebahagiaannya
kamu bahagia
disampaing teman-temanmu
kamu gembira
disampaing sahabat karibmu
dan kamu tenang ceria
disamping ex-gf mu  . . .
aku mahu gelak tawa selalu disisimu
aku mahu keceriaan
sentiasa mendakap mu
sesungguhnya kehadiran ku
utk melihat kamu bahagia
bukan untuk memberi kamu derita
mengertilah sayang . ..
aku lebih rela derita
dari melihat kamu merana . .
cuma ada ketika ..
aku tak mampu memberi
sepenuh kebahagiaan buat kamu . . .
maafkan aku . . .
kerana aku hanya mampu bahagiakan kamu
hanya dari jauh
kehidupan ini
sangat menduga aku disini . . .

APE DAH JADIK??

meroyan jap sebab bosan dah melanda
awek sempoi macam aku ni
kalau bosan memang ni lah kerjanya
layan lagu ..layan gitar ..sambil layan perasaan :p
kalau selalu aku layan lagu-lagu jiwang
malam ni korang jgn pulak terkejut
bila awek jiwang dah layan lagu hebat camni
malam yg sangat membosankan
namun aku tetap enjoy disini puas kot meroyan berbagai di wall facebook
satu pe pun tak dapat ha3nak usha mamat kat  fb
semua orang punya  ..adeh . . apa  punya  rugi  lah on9 malam ni
last choice layan lagu... layan perasaan lagi baik .
dapat gak lepas bosan sambil merepek-repek he3
bytheway  hebat gak kumpulan muse ni goreng lagu plug me baby ...
terangkat abis ha3
ok la esok dah mula nak mengajar mari lah kita bersama-sama masuk tidur
..rindu suasana sekolah sebab dah hampir 7 minggu lepak rumah
rindu kat anak-anak murid ha3..apekah??? biarlah rahsie hamba . . .
rindu dengar suara murid menyebut '' selamat pagi cikgu  ''




ANTARA CINTA DAN BENCI

Bagaimana cara membuatmu bahagia
nyaris ku menyerah jalani semua
tlah berbagai kata ku ungkap percuma
agar kau percaya cintaku berharga
tak kuat ku menahanmu,  mempertahankan cintaku
namun kau begitu saja,  tak pernah merindu
sungguh aku tak bisa,  sampai kapanpun tak bisa
membenci dirimu,  sesungguhnya aku tak mampu
sulit untuk ku bisa,  sangat sulit ku tak bisa
memisahkan segala cinta dan benci yang ku rasa
apa kau mengerti ku sedih sendiri
tanpa ada kamu ku merasa sepi
telah lama ku menantimu,  diam sendiri menunggu
setengah hati mencinta,  ku sakit karenamu
ooh ku sakit karenamu
sungguh aku tak bisa,  sampai kapanpun tak bisa
membenci dirimu,  sesungguhnya aku tak mampu
sulit untuk ku bisa,  sangat sulit ku tak bisa
memisahkan segala cinta dan benci

....