Skip to main content

AKU HANYA PELAKUNNYA

malam sepi tanpa bintang
bagai hati ku yg hilang
memikir kan kau seorang
waaah...lagu kak melah tu!!
hmmm..malam-malam camni
layan pulak lagu kak melah mendayu-dayu suara dia
berdiri bulu mata aku ni hah...hahaha
adeh....macamana nama kak melah boleh
masuk dalam entri aku malam ni
entah le..padahal bukan nak story pasal dia pun
sebab blog ni bukan blog gossip pun hanya blog jiwe-jiwe
hahaha apeku pedulik!!! sorry kak melah ye...
malam ni malam ku  yg sangat sunyi
kat langit pun bintang tak 'ramai'
mungkin sebab cuaca mendung
mungkin sebab awan yg kelabu
mungkin sebab ..ahh malam memang lah gelap :p
tapi bila dah solo camni
malam-malam macam ni memamg lah sunyi
tak macam malam-malam masa couple dulu
bila sunyi send massage..
bila rindu call..
bila gaduh off phone
hahaha tu lah perangai orang bercinta
tapi tu dulu..tu beberapa tahun yg lalu
bukan malam ni
kalau tengok member bercinta
rasa sebak dijiwa..macam le aku ni tak laku
tapi bila dah rasa peritnya dugaan bercinta
terasa serik utk bercinta lagi
hmmm..tapi sampai bila kan entah le~
masa tahun baru aku punya azam lagi gila..
malas dah nak fikir pasal cinta
lepas ni fokus pada cari harta
aku nak jadi anak dara terkaya di malaysia!
perghh..gila takgila tu
tah tahun bila la kan boleh jadi kaya raya hahaha
bukan cakap kosong je pastu boleh jadi
kena banyak usaha
kena banyak  bersabar
kena berani
kena banyak makan hati kot..entah la...
aku cuba belajar hidup sendiri
sikit demi sedikit pengalaman aku cari
dalam kehidupan yg kian mencabar ni
adakala aku lemah sendiri
nasib ada teman-teman yg selalu menabur nasihat
syukur alhamdulillah...
kalau tak aku tak tahu ke mana arah aku saat ni
terima kasih Allah kerana memberi aku sahabat
yg selalu menemani saat aku susah mau pun saat aku senang
hanya Kau yg mampu mengetahuinya ya Tuhanku
sama ada perjalanan ini bakal menukan keindahan atau sebaliknya...
aku hanya pelakun dipentasMU . . .~




Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx