Posts

Showing posts from February, 2013

HAISH .. TUKAR LAGI ?

hahaha
baru nak feel lagu slow
dah ada orang komplen
wei..lagu ni macam ada orang mati jek
heee  . . .
adeh..tukar lagu lah macam ni
dalam senarai lagu di fullmusik tu
memang banyak lagu yg perlu dipilih
walaupun ada lagu yg tak aktif lagi ...
its ok la kan dari takda langsung
hmm.. pilih punya pilih
last teringat kat someone
dia pernah kata..
suara aku ni seiras suara katty perry
wow!! awesome . .
and hanya dia orang yg pernah dengar suara aku
maksud aku..teman-teman dari laman sosial ini
dan sesungguhnya dia ialah 'bie'
yeah... legend of Bie. . . .
so.. keputusan muktamad
katty perry adalah penyanyi utama utk blog Bila Rocker Ber Jiwang kali ini
hehehe..so...?
kita enjoy!!!!

POST YG BIKIN HATI TAK KERUAN

Image
hahahaha
lom pape dah gelak macam orang kena sampok
bukan gila tau tapi tak leh tahan dah nak tahan gelak ni
korang dah tau kan,
aku kalau buat status
atau post gambar diwall facebook aku tu memang kaw2 gila!
hahahaha
aritu punya lah aku sengal
aku post beberapa keping gambar yg agak AWESOME
tapi menarik gak la mata memandangnya
gambar yg aku maksodkan ialah ...



yang menariknya tu ramai member inbox aku
dok bertanya apakah kerja aku
ada yg kata aku main saham
ada yg kata aku bisnes online
mcm yg selalu org buat di fb tu..
ada yg kata aku ni jual dadah la
ada yg kata aku macam jual d*d* la
ada yg kata aku seludup senjata la
dan ada yg kata .....
hahahaha tak boleh nak aku katakan disini ..
sorry to say ...sebenarnya...
aku pun gila jugak tengok duit melambak macam tu
gila kalau tak gila ...tidur atas duit tu bhaiii... hehehe
ishh..semua sangkaan itu salah sebenarnya
aku hanya pembantu boss je a.k.a setiausaha laaa
for your infomation , my boss is a woman ok
so i can feel free...
and...…

MY HOT PAGE

Image
hey you! just wanna to share something here
aku ada page yg nak dikongsikan dengan korang semua
dulu page tu nama dia lain
but sekarang ni aku dah tukar
walaupun maknanya serupa je dengan yg lama tu
tapi... macam ada feel sikit utk title page tu kali ni..
tujuan aku buat page tu
saja nak kongsi kan apa yg perlu aku kongsikan
aku promote entri aku yg terbaru diblog ini
selain tu ada fakta
ada masalah kehidupan masyarakat
ada terselit lawak menyindir
dan alaaa..macam-macam ada  senang cakap
admin yg menguruskan page aku tu ada 3 orang termasuk aku
kalau yg gila-gila tu ~ admin Damia a.k.a mama mia
kalau yg sempoi tu ~ admin izza
kalau yg jiwang tu ~ admin hetty
hehehe...ada kala serabut wall jadinya
bila admin melayan geng-geng yg berkomen disitu
ish3x... sabar je la derrr ..:p
ok la cakap banyak pun tak guna
mari aku tunjuk kan page kesayangan aku tu
kalau korang belom like , rajin-rajinkan lah menglike ok ...
heee ~ peace ~



inilah page aku  sila klik..... Aku Sayang Kamu ..Manja

by th…

LAGU KU UTK MU

Image
adeh...bise..bise...
bila lagu sedih jadi background blog ni
nak menangis ada
nak tidur ada
nak loye pun ada
hahahaha ..eh...gelak macam takde feel pulakkan
sengaja letak lagu meroyan tahap menggigil ni kat sini
sebab pada aku
sesekali memang kena tenang kan minda dengan muzik sebegini
kerana kalau saat sepi camni
pastu layan irama mengantuk camni
aaa.. confirm air mata turun punya lah adoi...
pastu fikiran bagi melayang jauh sikit...
ingat family ke..
ingat kekawan ke ..
ingat buah hati ke ..
ingat EX..ke :p
eh!... sengaje cari pasal ni ...heee ~
hehehe..apa yg penting
ingatan itu tulus iklas kaw-kaw punya
bukan main-main nak ingat
harini mungkin aku nampak ceria
pada luaran memey laa...
tapi pada dalamannya aku je yg tau
apa yg mampu aku kongsikan disini...
hari ni aku dah menguris hati seorang teman sendiri..
niat asal aku yg jujur lagi murni telah disalah anggap...
bukan aku sengaja nak menyakiti dia
tapi..pada aku kejujuran itu biarlah sakit
dari sebuah penipuan yg awalnya bahag…

IZINKAN TENANG ITU MENJADI MILIKKU

Pagi selasa yg cukup indah
bila settle semua kerja ,
aku pun melayari macam biasa
namun niat yg sebelum ni berkobar-kobar utk bermuka buku
tiba -tiba terpadam terus
entah kenapa mood ceria jadi suram
sebaris ayat itu cukup buat aku cukup terasa...
kata-kata itu cukup buat hati aku terasa pedih
sakit yg amat sangat
tergamak sungguh ...
saat ni jantung aku terasa membeku
aku tahan sebak yg bakal mencurahkan air mata
aku tahan kan gelora yg seganas tsunami
ayat itu cukup buat dunia ku gelap
ayat itu cukup buat hati aku berdarah kembali
pengorbanan ku sia-sia
harapan aku hancur musnah
wahai sang penulis ayat
sanggupkah kamu melepaskan satu janji?
jika itu pinta mu
terpaksa aku turuti
izinkan aku pergi dari kemelut yg melanda
antara engkau,aku dan dia ....

awak... profile saya dah deaktif ...maafkan saya  . . . . .

HATI-HATI PADA HATI

assalammualaikum ... amboi harini macam nak bersopan gitu dari takdapat apa-apa dapat pahala sunat pun bebaloi jugakkan pagini lepas off fb aku masih lagi terkebil-kebil  tak mampu nak bermimpi padahal dah janji kat member logout nak tido tapi hampeh hehehe jangan cakap kat diaorang tau :p ada benda yg aku nak share sikit pagini mengenai hati dan perasaan kalau cerita pasal hati.sampai kiamat pun tak settle kalau cakap pasal perasaan pun,  sampai koma pun tetap ada perasaan .. apa yg aku nak katakan kalau korang cuba nak kongsikan hati dan perasaan korang tu dengan member atau sesiapa saja korang tengok dulu mood mereka bhaii jangan la main redah je entah-entah masa tu dia tengah bad mood korang pulak masok terus meroyan memang confirm kena balik tempias kat korang aku cakap pasal aku pun pernah mengalaminya bukan aku tak suka mendengar , tapi ketika aku tengah badmood... jangan korang nak mengedik ok jawapnya memang kena ka korang bahananya nanti... tu lah perangai buruk aku...dah ma…

AWAK

hai awak...
kenapa saya buat entri pasal awak pulak harini sebab saya nak laa.. heee... awak... awak tau tak sebelum saya kenal awak hidup saya ni tak pernah setenang ini kalau sebelum ni saya asik meroyan pasal jiwa yg kacau asik melayan perasaan yg serabut leka dengan deruan air mata tapi. . . . kehadiran awak kali ini telah menjadikan saya seorang orang yg kuat! saya dah lama tak menangis tau ..heee tapi..time kupas bawang memang confirm la menangis hmm... senyum adalah make-up diwajah saya kini.. sekarang ni saya dah tak perlukan bedak asas,pemerah pipi atau lip-glos  perisa cerry tu lagi sebab saya dah ada semua tu dalam senyum saya hehehe..eh! ye ke? entah la... hahaha awak... hadirnya awak dalam rutin harian saya sebenarnya adalah sebagai pemankin untuk hidup saya yg mendatang saya tak boleh mengharapkan apa-apa tapi saya selalu mendoakan yg terbaik utk masa depan kita.. eh...merepek-repek lagi hahaha awak... saya tak kesah kalau diluar sana awak ada seseorang yg special kerana…

SEMPOI GIRL SAID ABOUT SMILE

Image

INI BUKAN LAGI DUSTA

menang - kalah adat bermain
rindu - sayang adat orang bercinta
dosa - pahala pulak utk ganjaran perbuatan...
apekah ini? ahahaha.. merepek-repek lagi
hari minggu lepak kampung memang seronok
jumpa mak ngah ,pak ngah , nenek , sepupu
bahagia sangat - sangat. . .
penat memandu bukan halangan
utk melepas rindu kat orang tersayang ...
disini dapat aku rasakan...
ketenangan sang bayu membelai pipi
lambaian pohon kelapa yg mengamit rindu
desiran lalang yg  manja lagi mesra
kicauan si kelicap  semakin menyerikan lagi suasana
aaah....alangkah indahnya ...
seribu ketenangan disini...
i liked. . .  heee~
namun jauh didasar jiwa...
terpahat rindu pada mu...
aah..ini bukan lagi dusta
walaupun kata-kata ini tak bisa mengubahkan keadaan
namun percayalah...rindu ini bukan dipaksa....
andai esok diizinkan bertemu
akan ku luangkan sepenuh masaku untuk mu
mendengar keluh resahmu
mendengar rintihan  manjamu
mendengar kebahagiaan yg telah menjadi milikmu ..
sayang...
nanti kan kehadiranku disana
jika ada…

NOTHING GONNA CHANGE

Ahha..
ape daaa..lagu jiwang lagi di blog girl harini
bukak la lagu yg hot sikit ptriotik  ke
rock ke, nyashid ke..paling hot dangdut ke kan...
asik-asik jiwang..jiwang..jiwang.... huaaappp...zZzZz...
sorry kay... ni blog wa,suka wa lah nak letak lagu apa pun hehehehe
lu nak lagu tu ..lu buat kat blog lu lah ..orite...
awal pagi jumaat ni
aku dah berblog sakan
lepas semua kerja settle
jarini gatal pulak nak menaip perasaan
dengan lagu yg berirama slow gila ni
mood gila meroyan aku pun datang pulak...
dengan tajuk..nothing gonna change ..
yeah..as u know ...
its about the love...
adehh.speaking london pulak
heee..sorry kay...
bila cerita pasal cinta ni memang tak habis,
sampai kiamat pun masih dok cerita
cinta monyet
cinta memory daun pisang
cinta one night stand
cinta mu mekar dihati
eh..ni dah tajuk lagu dah ni heheheh
pada aku cinta paling syok ialah bila cinta tak lagi bermakna...
laaa..lirik lagu pulakkk...hahaha
ok2..serius....
hmmm.. cinta yang paling syok...
ialah mencintai MU

LU SUMBER ILHAM KU

Image

NASIHAT ITU PERLU UNTUK KU

pagi ni mood aku stabil
heee ...
resah takde
risau pun takde
tenang dan sempoi...yeah..so great..Alhamdulillah
semua ini terjadi selepas aku baca kata-kata dari seseorang
yang semakin hari semakin rajin menasihati aku ..:)
pesan dia...
teruskan kehidupan ini dengan memikirkan masa depan
jangan fikir yang bukan-bukan
kerana aku kuat utk itu
kesedihan bukan penyelamat
usaha untuk hidup sangat perlu
sibukan diri dengan kerja
kerana itu saja cara aku dapat melupakan semua masalah....
dan biar orang hormat kita dengan hasil kerja kita
bukan sebab kecantikkan wajah kita...
ok... nasihat awak saya terima...thanks so much awak....:)
tapi diakhir pesanannya.....
mungkin disebabkan setelah letih memesan..
dia rindu kat aku pulak heeheehee...
nasib la kan rindu itu tak kena bayar....:p
kalau tak aku 'charge' dia kaw-kaw punya ^_^ heee..gurau laaaa....
awak...
sebab itu saya selalu cakap..
menyayangi itu wajib
manakala menyinta itu tidak beberapa perlu
nampak tak permainannya  disini?? ..…

AWAK MAKIN JAUH 'SHE'

sepi pagi mencengkam jiwa
rintik gerimis seakan menyuramkan lagi
jiwa  aku yang baru nak ceria  ini...
aku masih leka dimejaku yg sunyi dan dingin
ku tarik nafas resah
ku pejam mata erat-erat
lantas ku sandarkan tubuh ke kerusi empuk ku...
hmm... mengeluh kecil terus kedengaran tanpa disedari..
fikiran aku bukan di ofis ini  lagi
makin lama ..semakin jauh...jauh dan jauh
ye...sejauh mungkin...
kalau dulu fikiran aku ni hanya dikawasan yg berhampiran ni sahaje..
tapi sekarang tak lagi..kenapa makin jauh pulakkan..
aku pun tak pasti...kekalutan ini biar jadi tanda tanya....
SHE....
satu nama yg dulu pernah menjelma dalam kehidupan harian aku
keakraban yg bermula semenjak pertengahan tahun 2012
telah menjadi makin rapat bila
kami sama-sama meminati aktiviti yg serupa iaitu ..berblog...
she banyak memberi aku ideanya
banyak memberi tunjuk ajar
banyak menegur pada tiap  kesilapan aku yg kecil atau yg besar
yg aku tak sengaja atau sengaja aku lakukan
she jugak yg menenangkan jiwa aku disaat…

BARU MULA...

awak....
entah macamane saya boleh rapat dengan awak kan
asal nya saya rasa macam hanya suka-suka
tapi bila dah lama macam ni
bukan je ada rasa suka
tapi bila awak tak de ..
saya dah pandai rindu
hahaha..gila..ye sangat2 gila...
kalau sebelum ni
saya hanya balas komen kat status awak
saya hanya like status2 awak...
tapi sekarang ni...
hampir tiap masa bila saya bermuka buku,
saya akan buka inbox awak...
tengok wall awak ....
baca semua komen -komen awak...
balas semua massage- massage awak..
tunggu awak balas pm macam tunggu duit gaji bulanan saya
hehehe..amat mendebarkan :p
nasihat awak...
gurau awak...
teguran awak...
aaah...semuanya buat saya rindu tau tak?
adoiiyai....apekah ini???macam poyo je kan..
tapi tu lah kenyataannya awak...hmmm...
tapi..apa pun semua ni masih lagi terlalu awal kan awak.?
lagi pun saya dah selesa dengan cara kita yg sekarang ni
so... jangan di abaikan semua yang kita ada  ni ok..
sebab pada saya ..kita semua ada hak untuk bahagia
walaupun kita tak tahu bah…

YUNK..IZINKAN ABANG

Izinkan apa kah itu ?perbualan yg tak habis
sebenarnya ayatnya ialah..yunk..izinkan abang bernikah satu lagi..
adeh... ayat maut buat semua insan yg bergelar isteri
walaupun bakal mendapat madu ( yg pada rupanya manis )
tetapi pada ayat ini, madu itu adalah pahit
sebenarnya sengaja aku buat enrti pasal tambah isteri ni
bukan apa , sebenarnya aku nak kongsikan pada semua tentang
jawapan si isteri tentang soalan permintaan suaminya itu tadi..
tapi kali ini kita memandang jawapannya dari sudut sifat peribadi si isteri itu ok!

jawapan dari isteri yg soleha :
abang ..kalau itu niat abang, kalau itu jodoh abang , saya redho..saya berdoa agar bakal madu saya akan dapat kebahagiaan yg selama ni kita kecapi hanya berdua sahaja...semuga keluarga kita akan mendapat kebahagiaan yg berganda dengan kehadiran dia dalam keluarga kita ini serta akan mendapat anak-anak yg soleh dan solehah dan kebahagiaan itu bakal kekal hingga ke jannah ye abang...?..in sha ALLAH....
*** alahai... confirm dapat payung e…

SAYANG

SaYaNg !!
yea..lagu  ini utk kamu sayang
siapa kah sayang tu?
biar aku je yg tahu
jangan nak jaga tepi blog orang ok... (^_^)  <~ poyo
ala.. sesekali poyo pe salahnya kan  hehehe ....
hmm ... aku memang poyo gak kadang2 ni
lagi2 time mood entah apa2 tah ni
tapi..untuk insan yg aku panggil sayang tu,
aku tak poyo ok..aku nak serius la ...
tapi untuk meluahkannya agak sulit
sebab..tiap kali aku nak lakukan,
aku akan teringat sejarah silam yg menghantui minda....
kesiannya aku ni kan.... so......... nothing to say    :(

SEMPOI GIRL AND HER MOOD ....

Image

KENAPA STILL KOSONG

bunga dah mekar
taman makin indah
rimbunan dedaun makin segar
suara burung berkicau makin meriah
jauh di sudut taman
gadis sempoi melepaskan lelah berjoggingnya dibangku batu
sambil memerhati air dipancuran taman
fikiran gadis melayang jauh . . .
kenapa aku sendiri sekarang ni?hati gadis berbisik
jahat sangat ke aku ni?ada kekasih pun hilang tah kemana . .
kalau kawan2 aku boleh la kata keliling pinggang
kawan lelaki..kawan perempuan
tapi kenapa bukan kekasih sendiri?
aku cuba menjadi penghibur
aku cuba jadi penyeri
aku cuba menjadi pelupa masalah
aku cuba menjadi mentari yg bersinar kesemua alam
namun hati aku masih kosong!! hmm . . . .
gadis mengeluh lemah
kehilangan bukan kehendak
pemergian atas permintaan
meredhokan satu kehilangan amat sakit
menikmati satu pemergian memang perit
gadis akur pada takdir
gadis ingat pesan ustaz
kata ustaz...
kehilangan itu sebenarnya Allah nak bagi yg lebih baik buat kita so bersyukur lah...
hmmm.. thanks so much ustaz :)


AKU DI 14-2-2013

hai awak..
assalammualaikum
minggu cuti tak abis lagi ni
masih boleh melepak dalam bilik
santai-santai atas tilam
sambil online sambil bergurau sambil pelok bantal
pastu tertidur...hahaha ape pun cannot je kan
hari ni pepagi buta dah online facebook
bukan selalu dapat online lepas solat subuh macamni
nanti dah mula kerja semua dah jadi ribut dipagi hari
terkejar sana terkejar sini ..adeh....

hari ni
aku tak banyak nak share
cuma pagi2 my futsal member yg handsome tu
bagi info pasal bola..semestinya manchaster united yg kami sokong..awesome!!
then lepak kat wall member
haish... macam-macam status dia orang buat pagi ni
sampai naik keras perut aku dok stock gelak
tu la kawan2 aku
dalam hati gundah gulana pun masih boleh layan gelak
dalam jiwa serabut pun masih mampu gila2
dalam hati yg kusut pun masih boleh buat orang terhibur
sebab tu aku kata ..

lebih baik aku menjadi kawan dari aku menjadi kekasih

kerana jika ada ikatan kasih disini
mungkin aku dan kawan2 akutak akan serapat sekaran…

MY FUTURE SON ????

Image
walaupun masih berputing , jiwa dia  tetap rock
hehehehe ..aku dah mula berangan siakkkk ....my future son..lebiu ..yeayeahhhh \m/

AKU ...DAN SETIANYA AKU...

menjadi teman setia memang seronok
lebih lebih lagi bila kita ada masalah yg kena luahkan kat seseorang
menjadi pendengar yg setia lagi seronok
macam macam cerita kita dapat dengar
cuma yg wajibnya sila rahsiakan semua rahsia
yea..itu yg aku buat selamani
kerana sayang kan member..
aku lah pendengar yg setia
aku jugak peneman yg setia
aku jugak yg korbankan airmataku  bila aku rasa terharu
aku jugak yg teringat2 kisah mereka yg seram dan yg geram  itu...
hmmm... ye aku lah segalanya utk teman teman aku
saat dia org susah
saat dia orang senang
saat dia orang happy
saat dia orang sedih . . .
tapi. . .  sapakah yg memahami saat2 aku pula?
pasrah pada yg Pencipta ..


CUTI DAN RINDU

Image
Peh...rindu siakkk ....
hehehe cuti2 ni semua tak boleh dah
rindu menjadi -jadi hehehe
dan kalau dah rindu datang
layan la lagu2 jiwang mawang ni
sorry la ok kalau kali ni aku guna lagu dari seberang utk mendodoikan telinga korang
apepun terima lah aku
cintailah aku apa adanya ....
layan je ngekk....hahahak



CUTI OH CUTI

cuti ..cuti dah mula lalala ...
eh happy doe lepak rumah cuti-cuti
cuti2 camni tak perlulah rushing pepagi nak buat kerja
kalau selalu pagi2 buta dah sebok didapur..
settlekan pakaian  utk pergi kerja
settlekan rumah utk ditinggalkan sehari suntuk
tapi harini tak lagi ..alahai rilex abis
kalau hari2 camni confirm makin tembam badan aku ni...hehehe
tapi belum tibanya cuti aku dah ada plan nak makan angin
pergi sorang2 je pun
kalau ada kekasih boleh la ajak sama ..
aip2..mana boleh keluar sesama kan
bukan muhrim tu... kang cinta jadi dosa pulak  hehehe
tapi makan angin kali ni memang atas urusan yg berbagai
so sorang pun sorang la..janji aku boleh tenangkan fikiran yg sememangnya sedia serabut ni
tapi..nanti kat sana tu adalah orang yg boleh aku jumpa
yg boleh buat aku happy cuti2 ni..family aku laaa...
korang jangan la bayangkan sesiapa pulak ok!
yg best tu....sebelum aku pergi bercuti ni
ada insan yg dah pesan baik punya buat aku...
jaga diri
happy selalu
kalau rindu tahan jek ^_^
yg …

KEBETULAN KAH INI

adeh....
kena ke tak kena ni
hehehe ..persoalannya ..apakah?
soalnya hati .... mcm tajuk filem kan
yg ada erra fazira dgn afdlin shauki tu :p
tapi serius ini memang soalnya hati
setelah mengenepikan soalnya hati aku
ye..selepas kecewa tempuhari aku dah abaikan semua kehendak hati aku ni
aku lebih fokus pada kebahagiaan orang lain
aku bimbang orang yg disekeliling aku tak dapat kecap bahagia
seperti aku yg kehilangan bahagia aku sedikit masa dulu
melihat mereka tersenyum... aku pun boleh tersenyum
melihat mereka ceria...aku pun turut merasa keceriaannya
aku fobia bila orang disisi aku kecewa...
menitis kan air mata
fikiran melayang entah kemana
perasaan tak menentu..aahh...perit...
ye..sangat aku terasa...
kerana aku dah alaminya detik detik itu
dan..ye..ianya sangat sakit untuk di katakan disini
hari ni...setelah ianya berlalu pergi
yg tinggal cuma parut luka yg dalam....
hati ku terusik kembali...
tapi mampu kah aku menghadapi detik detik bahagia ku semula??
aku lemah disitu ..
terma…

KU ADA MU

Tuhanku...
dalam alunan kalam suci yg gemersik aku yg makin lena diambang resah makin jauh tersasar diperjalanan indah ini terasa hinanya aku wahai Penciptaku kala Kau berikan semua nikmatMu aku hanyut dalam menikmatinya aku leka ya Tuhan  aku makin lemas digelombang naluriku sendiri Tuhanku... kini aku bersujud mengadap Mu bantulah aku yg makin karam ini ya Tuhan berilah petunjukMu lemparkan hidayahMu kedalam kamar hatiku ini kerana hanya padaMu  tempatku mengadu hanya Kau yg menyempurnakan  kebahagiaanku ,  kehidupanku  dan kejayaan naluriku ya Tuhan.. bantukah aku kerana sememangnya kini ku sedari  aku hanya ada Mu wahai yg Esa...

BAKAL PENGGANTI KAH ITU?

duhai mata ...
kenapalah malam ni kamu nakal sangat  kan..
dah pukul 4.00 pagi tapi masih lagi segar bugar
entah lah .. malas aku nak fikir kan lagi puncanya
namun apa yg membuat aku terasa sedih . . . .
malam ini jiwaku kosong
walau mata masih menemani aku dikala ini...
hadirku hanya sia2 disitu...
mimpiku hilang entah kemana
resahku melebarkan sayapnya ditirai malam yg berlabuh agak sepi.
kesimpulan yg makin meruncing bila satu persatu jadi tetamu di jiwa
mengapakah?
dugaan kah ini?
atau haruskan ku biarkan ianya menjadi tetamu yg tak diundang
ku biar terlantar ditepian pantai asmara yg sulit
haruskah aku jadikan semuanya  satu memori ?
kenangan yg membakar satu persatu lembaran duka lara cinta ku yg lama...
membiarkan abu berterbangan ditiup bayu  kecewa??
ahh bahagiaku....
dimanakah kamu?
hilang bersama malam yg sepi lagi sunyi ini . . . .
aku terjerat dalam rindu semalam .....



'KONTROVERSI'

Image
harini kepala aku sakit
sakit bukan main2..ini betul2 punya sakit
so harini aku tak dapat buat kerja
lepak rumah..rest kan kepala yg menyengal dari semalam
tiba2 datang apek( jiran rumah aku yg hanya sebelah pintu )
tersenyum simpul mendekati aku...
hai yunx... dia menegur aku
hai you.. ku jawap mesra walau kepala ku macam nak pecah aku rasa
namun aku lemparkan senyuman buat apek aku tu.
mau buah? apek mengajukan soalan
tak nak banyak2 lah..nak 2 biji jek...balas aku sambil senyum ..wink2 hee
hmmm..ok2..apek keluarkan buahnya yg dua biji tu
waaah..aku tersenyum lebar
jom layan..apek pelawa aku
jom... sambil masukan buah  kemulut
hmm masamlah you......sunggut ku
apek terkedu....sedih...belari  balik kerumah sambil menangis
mummy .......@#$%^&*!!!!!
ahh bahasa cinanya aku belum paham lagi
mummy apek keluar...*&^%$#@** mummy bersunggut ...lagi aku tak paham
Yenyen kata buah apek masam...suara apek tersekat2 keluar...
mummy memandangku sambil berkerut dahi
aku balas dengan senyum…