AWAK MAKIN JAUH 'SHE'

sepi pagi mencengkam jiwa
rintik gerimis seakan menyuramkan lagi
jiwa  aku yang baru nak ceria  ini...
aku masih leka dimejaku yg sunyi dan dingin
ku tarik nafas resah
ku pejam mata erat-erat
lantas ku sandarkan tubuh ke kerusi empuk ku...
hmm... mengeluh kecil terus kedengaran tanpa disedari..
fikiran aku bukan di ofis ini  lagi
makin lama ..semakin jauh...jauh dan jauh
ye...sejauh mungkin...
kalau dulu fikiran aku ni hanya dikawasan yg berhampiran ni sahaje..
tapi sekarang tak lagi..kenapa makin jauh pulakkan..
aku pun tak pasti...kekalutan ini biar jadi tanda tanya....
SHE....
satu nama yg dulu pernah menjelma dalam kehidupan harian aku
keakraban yg bermula semenjak pertengahan tahun 2012
telah menjadi makin rapat bila
kami sama-sama meminati aktiviti yg serupa iaitu ..berblog...
she banyak memberi aku ideanya
banyak memberi tunjuk ajar
banyak menegur pada tiap  kesilapan aku yg kecil atau yg besar
yg aku tak sengaja atau sengaja aku lakukan
she jugak yg menenangkan jiwa aku disaat aku kehilangan si kekasih
she kata rasa seronok  saat bersama aku
she kata aku cool tapi tak membosankan
she kata she sayang aku
she selalu kata ' awak..saya rindu kat awak' ...
she la segalanya untuk aku ketika itu...
masalah she ,masalah aku
resah she, resah aku jugak
aku masih ingat lagi..saat she ada interview utk projek terbesar dia
she hampir saja putus asa bila si penemuduga itu mengambil masa yg agak lama utk giliran she..
she cakap..she dah mula bosan menunggu
she cakap.. sebenarnya she terpaksa utk semua tu
she cakap.. she dan letih
she dah mengantuk
she dan jemu nak tunggu lagi....
aah... macam-macam yg she cakap kat aku waktu tu.
semua ayatnya dapat aku bayangkan seperti she dah patah semangat
tapi..atas rasa orang yg rapat dengan she...
aku cakap sabar la..peluang datang bukan selalu
alang-alang she dah sampai ditempat tu so she kena jugak lakukan
aku suruh she tarik nafas untuk tenangkan jiwa nya yg makin resah..
sebelum mengakhirkan perbualan haritu
she minta aku doakan kejayaannya
so..dalam solat aku petang tu ..ye..
dengan ikhlasnya aku mohon
agar Allah beri she kejayaan dalam temuduga nya..aminn....
lepas she interview....she langsung tak hubungi aku lagi...
apa yg aku tau... she hanya mengepostkan kejayaannya di wall fb nya sahaja..
aku tersenyum campur sebak...
dalam hati ku panjatkan syukur Alhamdulillah buat Pencipta
awak memang layak she. . .bisik hati kecil aku....
ye..kali terakhir aku mendapat berita dari she ialah...
ketika di hari lahirnya :)
itu pun ketika aku wish selamat hari lahir  . . .
dan she said..thanks awak . . . . yup..itu sahaja...
isoke she..i know u are so busy rite now...
your work..your life...your atitude..
semua dah berubah kan sayang... awesome...
tapi kenapa kena ubah  persahabatan kita ni jugak ...
saya sungguh terkilan . . .
she..mana awak sayang  . . . .
saya rindu awak tau tak!!!
kejayaan yg awak dapat sekarang ni sangat membanggakan saya..
ye saya sungguh bangga dengan awak...
kehidupan awak dah berubah kan she. . .
syukur lah.. dan harap awak takde lagi bosan
dan pening kepala macam dulu lagi..
she... banyak rahsia antara kitakan...
ye..hanya awak dan saya yg tahu. . .
she... saat saya menaip ni
air mata saya dah menitis...
ianya air mata rindu yg tak boleh saya bendung lagi
awak hilang dalam hidup saya macam angin senja
bertiup malas untuk mengucapkan selamat tinggal pada siang
dan menyambut kehadiran malam yg sunyi dan gelap gelita..
she..awak makin hilang dalam kehidupan saya sekarang ni .. .
mana gelak awak tu . .
mana maki seranah awak utk saya tu . .
mana cerita-cerita awak utk kita kongsikan bersama tu . .
ye saya rindu semua tu sayang . .  serius !
mungkin awak dah ada teman baru...
yea..thinking positif la k...heee...
but ..saya pun teman awak jugak kan
kenapa boleh terpinggir pulak ye..
apa silap saya kan sayang . . .
hmm . . . . sekarang ni..
apa yg tinggal hanya kenangan-kenangan yg awak beri utk saya
sebelum awak pergi meninggalkan saya haritu...
antaranya :
sesuatu yg unik di blog saya ni ..:) biar jadi rahsia ...
lagu-lagu yg awak bagi dulu itu...
no telefone awak tu.
( maaf saya masih belum aktifkan nomborfone saya  )
blog awak ... web awak dan massage- massage awak :'(
she... miss u so much  now....!!
but semua dah berubah disini...
dan disaat ini . . .
awak makin jauh she. . . . . . .


Comments

Anonymous said…
Awk,Sy doakan..semoga awk sentiasa tabah harungi segala dugaan dlm dunia ciptaan Nya..dan mudah-mudahan awk kecapi kebahagiaan yg awk impi kn..
Amin.. :')
tHe SeMpOi GiRL said…
thanks awak . . .aamin...