HATI-HATI PADA HATI

assalammualaikum ...
amboi harini macam nak bersopan gitu
dari takdapat apa-apa
dapat pahala sunat pun bebaloi jugakkan
pagini lepas off fb
aku masih lagi terkebil-kebil 
tak mampu nak bermimpi
padahal dah janji kat member
logout nak tido
tapi hampeh hehehe
jangan cakap kat diaorang tau :p
ada benda yg aku nak share sikit pagini
mengenai hati dan perasaan
kalau cerita pasal hati.sampai kiamat pun tak settle
kalau cakap pasal perasaan pun, 
sampai koma pun tetap ada perasaan ..
apa yg aku nak katakan
kalau korang cuba nak kongsikan hati dan perasaan korang tu
dengan member atau sesiapa saja
korang tengok dulu mood mereka bhaii
jangan la main redah je
entah-entah masa tu dia tengah bad mood
korang pulak masok terus meroyan
memang confirm kena balik tempias kat korang
aku cakap pasal aku pun pernah mengalaminya
bukan aku tak suka mendengar ,
tapi ketika aku tengah badmood...
jangan korang nak mengedik ok
jawapnya memang kena ka korang bahananya nanti...
tu lah perangai buruk aku...dah marah melarat
sebab tu aku akan ambil keputusan mengdeaktifkan profile
bila masa aku tak dapat tahan mood yg bergelora
kerana aku tak mahu membabitkan insan-insan yg tidak berdosa
menjadi mangsa amarah aku ni..*take the note k sayang?
lagi satu ..jangan banyak soal aku time aku tengah hangen
mau makan penampo kalau korang ada depan aku time tu...
ganas tak aku ni? hehehehe... well.. i'm the older daughter ok
so.. banyak pengalaman yg mendidik aku menjadi seorang pemimpin
pemimpin yg tegas dan penyayang... cehh keriakan terpancar di ayat ini ...
so..insan sekeliling
cubalah korang memikirkan bicara hati insan lain
jangan asik nak mementingkan diri sendiri 
jangan asik nak orang dengar cakap awak sorang jek
ingatlah...
hanya sebaris ayat korang katakan
ianya bakal menjadikan sekeping hati itu hancur
dan meninggalkan kamu sekelip mata sahaja...
renung- renungkan lah . . . .


Comments

✿A I N A A✿ said…
sama lah kita sis, kalau bad mood jgn la kacau.. tapi ada juga manusia yg tak memahami ni.. dok maki2 kita balik.. eee memang kena la
tHe SeMpOi GiRL said…
ena ..hehehe emo nampak.. :p
ye syg... sebenarnya kita ni sering dduga dgn berbagai mood,
so kalau tak manusia yg memahami manusia ..siapa lagi kan....
thanks for the commnets sweety ^_^