Skip to main content

HATI-HATI PADA HATI

assalammualaikum ...
amboi harini macam nak bersopan gitu
dari takdapat apa-apa
dapat pahala sunat pun bebaloi jugakkan
pagini lepas off fb
aku masih lagi terkebil-kebil 
tak mampu nak bermimpi
padahal dah janji kat member
logout nak tido
tapi hampeh hehehe
jangan cakap kat diaorang tau :p
ada benda yg aku nak share sikit pagini
mengenai hati dan perasaan
kalau cerita pasal hati.sampai kiamat pun tak settle
kalau cakap pasal perasaan pun, 
sampai koma pun tetap ada perasaan ..
apa yg aku nak katakan
kalau korang cuba nak kongsikan hati dan perasaan korang tu
dengan member atau sesiapa saja
korang tengok dulu mood mereka bhaii
jangan la main redah je
entah-entah masa tu dia tengah bad mood
korang pulak masok terus meroyan
memang confirm kena balik tempias kat korang
aku cakap pasal aku pun pernah mengalaminya
bukan aku tak suka mendengar ,
tapi ketika aku tengah badmood...
jangan korang nak mengedik ok
jawapnya memang kena ka korang bahananya nanti...
tu lah perangai buruk aku...dah marah melarat
sebab tu aku akan ambil keputusan mengdeaktifkan profile
bila masa aku tak dapat tahan mood yg bergelora
kerana aku tak mahu membabitkan insan-insan yg tidak berdosa
menjadi mangsa amarah aku ni..*take the note k sayang?
lagi satu ..jangan banyak soal aku time aku tengah hangen
mau makan penampo kalau korang ada depan aku time tu...
ganas tak aku ni? hehehehe... well.. i'm the older daughter ok
so.. banyak pengalaman yg mendidik aku menjadi seorang pemimpin
pemimpin yg tegas dan penyayang... cehh keriakan terpancar di ayat ini ...
so..insan sekeliling
cubalah korang memikirkan bicara hati insan lain
jangan asik nak mementingkan diri sendiri 
jangan asik nak orang dengar cakap awak sorang jek
ingatlah...
hanya sebaris ayat korang katakan
ianya bakal menjadikan sekeping hati itu hancur
dan meninggalkan kamu sekelip mata sahaja...
renung- renungkan lah . . . .


Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx