JUMAAT : DULU DAN SEKARANG

wink2.!!!.... main mata kejap lah ;)
sempoi girl mengoda kamu tu hehehe
hmm..dah tiba jumaat lagi
kejap kan masa berjalan
pejam celik pejam celik aku dah besar dan makin cun
eh...salah taip lah...hehehe
pejam celik..pejam celik dah sampai hujung minggu
lepas jumaat , sabtu then ahad ...cuti tuuu ..syokknya
kalau dulu masa aku duduk dengan my parent
jumaat adalah hari terindah aku
sebabnya aku akan hantar ayah ke masjid
baikkan aku ni?
ahha..baik bersebab beb :p
masa aku hantar ..aku akan jumpa pak lebai
pak imam, pak bilal..dan anak-anak mereka
masa tu aku boleh la interframe kesolehan aku ni
werkkkk... poyo je ( sah2 ni ayat korang kan )
hahaha wei ...
aku memang suka tunjuk ke poyoan aku ni kat mereka
sebab mama kata...
kalau kita selalu lepak shopping kompleks..
nanti dapat bf kaki lepak kompleks
kalau suka lepak panggung wayang
nanti bf pun dapat mamat2 kaki panggung
so...aku take time lepak masjid..sebab????
alahaii.. tau pulak kan korang apa jawapannya
hehehehe..aku tak cakap ape2 pon lagi kan
korang dah tau apa yg aku nak dimasjid tu...
tapikan... harapan aku semakin hari semakin hampa
sebabnya ....emmm... yang datang masjid pada jumaat tu
kebanyakkan para bapa yang veteran jek...
anak lelaki mereka semua uzur *period*
hahahahaha....eh...salah ea.. :P
mohon ampun penjaga gua ..peace~
so hampir 3 tahun aku lepak masjid
sambil buat amal jariah menghantar ayah..
hajat aku tak pernah sampai...
hampa beb hampa sangat-sangat
kalau ada pun , ramai  adik-adik yg masih belum baligh
mereka dok mengushya aku...
peewitt... hai akak..nak join kami ke?
heeee..aku tersengih2 dalam kereta...
'akak lom baligh lagi dik..tak wajib solat jumaat'..
hehehehe* ayat coverline *
tapi semua tu kenangan dulu-dulu
masa aku duduk dengan keluarga
sekarang ni..tak lagi...
kalau tiba hari jumaat..
aku lebih suka layan mood di blog
layan perasaan aku  yg perasan ni...
atau pun on9 fb ..tu pun kalau tak kerja...
kalau kerja..
memang kompem mengadap wajah madam
madam tu boss aku lah merangkap bakal madu tak jadi
hahahaha..gila ko kalau aku nak rembat suami orang !!!
amet amet ..hehehehe...ok lari jap sambung kerja
malam nanti lepak lagi.. tata titi tutu
mambang2 tu jgn lupa pergi masjid la ye..
nanti tak hero  namanya ..
assalammualaikum sayang . . .



Comments

Anonymous said…
:p
Anonymous said…
asl x solat jumaat trus? hantar ayh je?
tHe SeMpOi GiRL said…
sy solat zohor dirumah :)