Skip to main content

JUMAAT : DULU DAN SEKARANG

wink2.!!!.... main mata kejap lah ;)
sempoi girl mengoda kamu tu hehehe
hmm..dah tiba jumaat lagi
kejap kan masa berjalan
pejam celik pejam celik aku dah besar dan makin cun
eh...salah taip lah...hehehe
pejam celik..pejam celik dah sampai hujung minggu
lepas jumaat , sabtu then ahad ...cuti tuuu ..syokknya
kalau dulu masa aku duduk dengan my parent
jumaat adalah hari terindah aku
sebabnya aku akan hantar ayah ke masjid
baikkan aku ni?
ahha..baik bersebab beb :p
masa aku hantar ..aku akan jumpa pak lebai
pak imam, pak bilal..dan anak-anak mereka
masa tu aku boleh la interframe kesolehan aku ni
werkkkk... poyo je ( sah2 ni ayat korang kan )
hahaha wei ...
aku memang suka tunjuk ke poyoan aku ni kat mereka
sebab mama kata...
kalau kita selalu lepak shopping kompleks..
nanti dapat bf kaki lepak kompleks
kalau suka lepak panggung wayang
nanti bf pun dapat mamat2 kaki panggung
so...aku take time lepak masjid..sebab????
alahaii.. tau pulak kan korang apa jawapannya
hehehehe..aku tak cakap ape2 pon lagi kan
korang dah tau apa yg aku nak dimasjid tu...
tapikan... harapan aku semakin hari semakin hampa
sebabnya ....emmm... yang datang masjid pada jumaat tu
kebanyakkan para bapa yang veteran jek...
anak lelaki mereka semua uzur *period*
hahahahaha....eh...salah ea.. :P
mohon ampun penjaga gua ..peace~
so hampir 3 tahun aku lepak masjid
sambil buat amal jariah menghantar ayah..
hajat aku tak pernah sampai...
hampa beb hampa sangat-sangat
kalau ada pun , ramai  adik-adik yg masih belum baligh
mereka dok mengushya aku...
peewitt... hai akak..nak join kami ke?
heeee..aku tersengih2 dalam kereta...
'akak lom baligh lagi dik..tak wajib solat jumaat'..
hehehehe* ayat coverline *
tapi semua tu kenangan dulu-dulu
masa aku duduk dengan keluarga
sekarang ni..tak lagi...
kalau tiba hari jumaat..
aku lebih suka layan mood di blog
layan perasaan aku  yg perasan ni...
atau pun on9 fb ..tu pun kalau tak kerja...
kalau kerja..
memang kompem mengadap wajah madam
madam tu boss aku lah merangkap bakal madu tak jadi
hahahaha..gila ko kalau aku nak rembat suami orang !!!
amet amet ..hehehehe...ok lari jap sambung kerja
malam nanti lepak lagi.. tata titi tutu
mambang2 tu jgn lupa pergi masjid la ye..
nanti tak hero  namanya ..
assalammualaikum sayang . . .



Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx