MAMA MULA MENGGODA

anak mama dah balik
hati mama jadi lega
si cantik manis didepan mata kini...
eleh...padahal minggu lepas dah balik jugak
minggu ni balik lagi
kalau macamni bajet bulan ni
habis kat minyak kereta
kat tol , dan kat jajan lah kan..
u... duduk dengan kami semula k...
tak payah la balik sana lagi
kami semua hari-hari ingat keselamatan u kat sana
hmm..mama...jangan la merayu i macam ni....
aku renung manja wajah mama
ku belai jari mama yang dulu sering membelai aku
dan yang sering mencubit aku bila aku nakal hehehe..
i bukan merayu
tapi i nak u depan mata i hari-hari
i nak u disisi kami semua dirumah ni hari-hari
i nak u selamat disini
i selalu risau kan u dan keselamatan u disana...
air mata mama berlinang tenang
aku tunduk lesu ..
dah hampir 5 bulan aku merantau
hidup tanpa mama
tanpa adik-adik
tanpa ayah
dan tanpa ...bie juga
ma....
i love to be alone macam ni..
hidup sendirian dalam semua aktiviti
i feel free
i bebas untuk semua pilihan i
i tak sakitkan hati mama dan ayah lagi kan
i tak akan bergaduh dengan adik-adik lagi
memang i selalu rindu u alls
memang hidup i agak sulit
sebab i kena uruskan semua sendiri
tapi i suka ma !!
takde siapa tahu i menangis
takde siapa nampak saat i sedih
takde siapa tau i makan ke tak
i happy ke tak
i sakit ke tak
hanya ALLAH yg maha tahu semua tu
so i memang berserah semua nya pada ALLAH ma..
u tak perlu risau ok.. i m fine..
makin cute lagi adalah kan mama kan hehehe
aku cover apa yang aku pendam selamani
aku tak mahu mama tambah-tambah risau pasal kehidupan aku sekarang
aku tak mahu mama rasa  derita yang aku tanggung sekarang
kerana pada aku mama sudah ada banyak benda yang kena tanggung didalam mindanya
aku dah besar..dah dewasa..dah berakal
so..aku kena berdikari
aku perlu berusaha untuk sebuah cita-cita
ye cita -cita yang aku dah fokus lama
dan aku rela
menjadi  rama-rama ditaman yang sepi....

Comments