Skip to main content

PENAWAR RINDU OLEH SEMPOI GIRL

Sayang ...
jika awak rindu kan seseorang tu
hanya sebab dia jauh
hanya sebab dia sibuk
hanya sebab kerjanya yg bertimbun-timbun
tak payah nak risau apa-apa pun
awak hanya pejam kan mata awak
dalam hati awak akan lihat dia
walau hati awak tak ada mata untuk melihatnya
ajaib bukan!! hehe
dan satu lagi pesan saya
jika awak benar -benar rindu
bacakan alFatihah buat insan yang dirindui itu
berdoa pada Tuhan agar dia selamat dan sejahtera adanya
dan mohon dia juga rindu kan awak...
dan... jika dan buat kedua-dua yang diatas
tapi masih rindu lagi??
saya cadangkan sebelum awak tidur
sebut namanya 3 kali atau sampai terlelap
saya jamin...
dia akan datang dalam sweet -dreams awak tu
aa... kalau itu pun tak menjadi !!
malam jumaat nanti pergi lah jumpa si nenek  kebayan
suruh nenek buatkan air mandi..
letakan bunga berjenis - jenis
lepas tu..awak mandi bunga lah ...
lagi best time bulan gerhana...eh!! tol ke ni ha3
ye lah...untuk buang semua yang mengganggu
gelora yang melanda dijiwa kacau awak tu
sebab ada orang kata rindu ni bahaya
kerana jika orang rindu kat kita
nanti gugur bulu mata kita sehelai by sehelai
kalau dah hari-hari rindu
mau clear kelopak mata si dia tanpa bulu mata
ish...macam alien jek ha3

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx