IMBAS KEMBALI

Hi...
hari ni aku stalk profile insan yang pernah aku cinta ..
yeah..dia lah tu,mana ada orang lain lagi dah
aku ni jenis manusia  yang sukar untuk menyinta tapi
kalau dah sayang,sampai mati pun aku tetap sayang
yes.. dia masih gunakan DP yang aku minat dulu-dulu
aku suka style mamat kat gambar tu, memang stylo !
dan... bila terpandang DP kesukaan aku tu,
adeh...dada jadi beku,air mata bergenang di kelopak mata ni hah..
sebakkk... emmm ntah dia ingat kat aku lagi ke tak ekk...
aaah..biarkan lah..
yang penting sekarang ni aku takkan benci dia sampai aku mati ..
ramai kawan dok tanya..
wei makcik..kalau lu sayang gila kat ex lu tu,pe pasal lu break doe!!
ahha!! aku senang je jawap...korang budak kecik ..
mana tau masalah orang tua ...hahaha
*padan muka sapa suruh dok menyebuk tanya*
sebenarnya kalau cakap pasal sayang,cakap pasal cinta ni,
aku dah awal-awal lagi dah set my mind..
menyintai tak bermakna memiliki..
ikatan yang bertahun-tahun terbina atas dasar kasih sayang tu
memang aku nak selamatkan *pada asalnya*
aku nak hidup bahagia dengan dia
aku nak dia bahagia disisi aku
aku nak kami sama-sama teruskan fantasia cinta kami
hingga ke hujung nyawa!
sapa tak sayang pakwe dia kan?
tapi... aku ada family, aku ada orang tua
aku tak dilahirkan sendirian didunia ini...
korang bayang kan,kalau aku ikut kata hati aku
aku ajak dia kawin lari atau kami kawin tak lari !
*ada pulak istilah kawin tak lari kan* hee
maksud aku kawin yang didepan wali laa ...(ayah aku sendiri)
kemudian dia jadi suami aku
sedangkan aku tau family aku tak suka dia?
tak ke merana hidup dia nanti.??
family sayang sangat-sangat kat aku
tapi family aku tak boleh terima dia !
macamana kami nak bahagia??
masa aku buat keputusan perpisahan dulu,
otak aku memang serabut gila!
aku tau keputusan aku tu akan membunuh hati dan jiwa dia,
padahal dia lah insan yang aku paling sayang ketika itu !!
dan sekarang ni pun aku masih sayang dia,
walaupun dia sedang cuba membenci aku..
harap dia berjaya membenci aku ,aku pasrah ...
kenapa dia mesti membenci aku ? sebabnya ,
aku dah lukakan hati dan perasaannya !
aku dah permainkan hatinya yang dah bertahun disimpan untuk aku!
aku dah membohonginya!
aku dah memalukannya!
aku dah membuatkan dia seorang yg pemarah!
aku..ye semua salahnya dari aku,
dan aku sedar...
tapi kenapa aku buat supaya dia benci aku?
sebab aku sayang sangat kat dia
sebab kau tak mahu keluarga aku membenci dia
sebab aku tak mahu keluarga aku menghina dia
sebab aku tak  mahu masa depannya jadi makin derita
hanya kerana mencintai aku !! aku tak sanggup . . .
sebab aku nak dia jalani kehidupan baru
walaupun bukan bersama aku,
aku sedar bahawa aku bukan insan yang baik untuknya....
akuselalu berdoa dalam tiap solat ku,
agar dia akan bertemu insan yang lebih sempurna dari aku ini..
kini biar lah dia dengan kehidupannya
dan aku biarkan lah aku masih kekal disini ,
menjadi penanggung sepi ~

harapan dari  i ~mohon hidup u  bahagia disana bie . . .

Comments