Skip to main content

SUNDAY IS FOR WHAT ?

welcome sunday
miss u ,dah seminggu tak jumpa mr sunday
yelahkan lepas aku jumpa last week
pastu aku jumpa pula mr monday,tuesday ,
wednesday ,thursday ,friday and mr saturday
aaa...ni barulah jumpa lagi ..tadda !!!
miss u like crazy ...*bohong je ni *
sunday ni aku dah plan nak santai-santai dalam rumah
bukan malas nak aktif kat luar sana
tapi maklumlah kan dah musim pilihan raya ni
nak keluar pun naik bosan
diluar sana dah tak nampak benda lain dah
asik-asik dacing,bulan,rocket,mata yg biru merah
kalau dulu permandangan sangat indah
tapi sekarang ni...sabo ajeelah, *nasib bukan lama *
kenapa aku tak bermuka buku on sunday
emmm.. malam tadi aku dah tidur pukul 4 am
pagi tadi lepas subuh aku sambung tidur
eheheh..boleh pulak sambung tu
nasib mimpi dah tukar tajuk..
kalau tak mau macam film bollywood jadinya mimpi aku tu
berjam-jam tanpa henti...* rindu kat salman khan la pulak*
pada aku hari minggu adalah hari aku rehatkan minda
rehatkan tubuh badan aku ni,
yang dah puas kehulu kehilir masa hari berkerja tu
so,hari minggu lah aku perlu kan rest yang panjang
kalau aku bermuka buku nanti
aku mesti berstatus serta berkomen macam selalu
tu dah tak bermakna aku sedang restkan minda
malahan makin letih adalah kot!
eh..katanya nanti ada orang rindu kalau aku tak online ?
ye ke? ke rindu nak buli aku?he3
aa, baik cakap betul-betul
sebab aku ni kalau online
kompem kena buli dengan kawan-kawan je kerjanya
tapi ,tu pun salah aku jugak
suka sangat mengusik orang :p
aaaah..apa ku pedulik! ha3
sunday is a holiday
sunday is a restday
sunday is for jiwang day
tapi jangan lupa jugak
sunday is for tahan rindu day
eh..ada pulak kan camtu...
awak.... XOXO !!:)

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx