KENAPA CINTA IBARAT RERAMA

yeah... akhirnya muncul lagi entri terkini by lyenda ixati
rindu ea..a'ah kan rindu laa
ishh.. nasib la rindu tak kena bayar ,kalau tak bankrup dan aku ni
hehehe ... sengal je ekk ..??
korang lah sengal ,aku mentain je camni *sikit mereng*
letih doe semalam asik merayap
hari ni dah macam asoh mati laki dah
poyo gila time buat kerja
nasib boss perempuan
kalau lah boss lelaki
dah sah-sah dia muntah darah harini
sebab tengok muka poyo aku ni
lahai... zalimnya heheheh
eh...haritu ada orang tu tanya aku
entah kenapa tah rajin sangat dia tu nak menyoal aku
katanya :

ngekk kenapa rerama kecil? kenapa tak lain


aku tau apa maksud dia ..
aku guna kan nick rerama kecil di Face-book Aku
aku guna gambar rama-rama sebagai DP difacebook
aku guna lagu sastera kupu-kupu diblog dan
kejap lagi background ini pun akan aku tukar ke...aaa..korang lihat la nanti ok
ye..rerama @kupu-kupu
sejenis haiwan yang sangat simbolik
korang tu bukan nya insan seni mana lah korang faham kan
hahaha...yang korang tau rerama isap madu
ulat bulu jadi rerama
ulat bulu kalau terkena kulit jadi gatal
ulat gongok naik daun..eh..merepek-repek sudah haha

ok..kalau korang nak tau
kehidupan seekor rerama
yang asalnya adalah seekor ulat beluncas yang sangat lemah
hidup didalam kepompongnya
ya hanya dikepompongnya  di bergantung
dikala ingin menjadi rerama
dia sangat berkerja kuat
dia sendirian
dia lemah tanpa makanan
dia kehausan sendirian
dia berusaha dan terus berusaha tanpa jemu
sehinggakan sampai detiknya
dia mampu keluar dari kepompongnya
dan terbang kan sayapnya
dengan warna -warnanya yang sangat indah
masyaALLAH....
dan apabila rerama indah yang segar berterbangan di taman
korang bayangkan ianya sama seperti liku-luki kehidupanku
perjalananku
kesulitanku
kesukaranku
aah..ianya hampir serupa !
dan bila korang bicara soal cinta dengan aku . . . .
inilah jawapan aku ....


Comments