Skip to main content

PEREMPUAN

hai awak
assalammualaikum
net book demam
tuannya macam asoh hilang suami
hari ni macam dah ok
padahal tak pergi jumpa pakar lagi pun
godak sana
godeh sini
hidup pulak nya
so dapatlah saya berblog . huhu
emmm harini hari ahad
memang busy sikit
seawal pagi dah siapkan menu untuk sarapan
sambil tu cuci kain baju
sapu , mop lantai
kemas bilik tidur
cuci bilik mandi
hehehe nasib bujang
kalau dah kawin mesti buat kerja sambil jaga anak ! adoi..
anak nak susu
anak nak dukung
anak berak
anak menangis
anak nak makan
nak mandikan anak
tu belum tanggungjawap dengan suami lagi tu
tu belum cerita ada anak 3 tu ...
tu tak cerita bila duduk serumah dengan mak mertua lagi tu !!
aduh duhduh ..alahai... mesti sibukan bila hari minggu macam ni
opssss * berangan saya dah over ni *  cut !!! hehe
lihat je tanggungjawap seorang insan yg dipanggil perempuan
dari dia single sampailah dia married !!
tanggungjawap pada rumah tangganya hampir sama  saja
ianya sungguh menguji tahap kemampuan kudratnya
namun pada saya ... semua ni adalah  biasa-biasa aja
walau semua kerja-kerja yg saya lakukan harini
hanya berlaku dikawal oleh minda saja
tapi jiwa..perasaan saya entah kemana ...emmm



Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx