Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2013

THE RARE GUY

woah . .tengok ayat tu !! the ' rare guy ' tuuu . . .yup...the gurl need the rare guy only .becos he can love the gurl in a thousand ways .yesss. . . .i like that  . . . !!! this is 'pengakuan jujur ' from the real girl. . .
i love to love  the rare guy ~

MANA HIDUP KU

awak . . .
saya takde idea sekarang ni
ini disebabkan suasana fb saya yg macam-macam
mood saya pepagi dah kondem
tapi disebab kan abg jony dip tu dah bagi mood sengal
boleh pulak saya senyum ..
bila dia kata dia terkunci dalam bilik tempat simpan file
then bilik tu tak boleh dibuka sebab pintu besi bilik tu dah berkarat !
nasib ada bantuan ..
mereka buka pintu tu guna 'api' hahaha
saya pelik pada awalnya api apekah..
tapi last saya baru paham
benda tuboleh caerkan besi ...
orite sir ..i know what u mean..hee
tapikan awak . .
bila masuk tengahari
someone dah buat saya menangis
bila dia kata ...saya ni ...ohhh.. sedih...
ok..saya paham..saya salah
saya nakal.. saya itu..saya ini...
dia tak tahu yang dia tu pun nakal...
tapi kenapa nampak nakal saya sorang jek?
2-2 nakal baru fair kan ...
tapi dia pujuk saya semula dengan lagu itu ..
ok..saya senyum semula...
lepas solat zohor saya tidur  . .
petangnya  pulak ..
somebody make me cried again.....
ergh... let me go . . . . !!
saya …

CAKAP TAK SERUPA BIKIN

pagi yg cerah  ..indah . .. damai ...
bunga-bunga mekar mewangi ,
burung-burung dah riuh berterbangan,
saya baru je siap buat kerja-kerja rumah ni ..
dengar lagu-lagu raya buat saya rasa macam dah raya pulak
excited gitu .!!
padahal bukan excited nak raya,
tapi excited nak cari kerja baru .
ye saya dah janji nak cari kerja baru lepas raya nanti .
ah..lantak lah apa nak jadi jadilah...
akhirnya terkeluar ayat itu dari bibir ini
ye ..saya pasrah sekarang ni
dalam perjalanan yg bagai baru bermula ni
dengan kehidupan baru saya
rasanya banyak yg saya kena tempuh untuk jadi insan yg matang !
dan air mata bukan lagi teman setia !!ye..itu janji saya .. .
menangis bukan lah penyelesaian
dah la membazirkan air mata ,
pastu mata pun nampak tak cantik ,
macam mata beruang pun ada..
pastu muka kedut-kedut masa nangis tu pun
boleh mencepatkan proses penuaan ,
lagi-lagi dengan air hidung yg meleleh ,
nampak sangat selekehnya
isshh.. tak nak la nangis lagi..
ingat nak simpan je air mata tu untuk sa…

PRODUK KEGEMARAN BARU

awak..oo..awak ...kalau awak nak tau la kan
dulu - dulu saya suka minum ni  bila online lewat malam
taddaaa. . . !!



tapi sekarang ni tak lagi
sebab saya dah diperkenalkan dengan satu lagi produk
yang lebih  menarik dan memang power !
lepas saya minum benda ni,bukan je boleh tidur lewat malam
malahan saya boleh tak tidur langsung  hehehe...
lepas tu mula lah siangnya nanti saya macam ayam beyak kapor
asik tidurrr aje.. hehehe
eh.awak nak tau ye produknya? jeng3x . .


Tengok !!! 14 dalam 1 ok . . .
hahahaha memang power.. .
terbaik lah !! layan jum . .


hehehe malam ni sah-sah tak tidur !
jum tolong mama saya buat kueh  . . .
offer ni untuk sesiapa yg rajin duduk dapur saja
yg cuma tau masak air boleh abaikan la ye..
tata . . .

WAJAH KESAYANGAN HAMBA

awak . . .kalau awak nak tau bagaimana rupa awek2 yg masih belajar  bila mengenangkan  esok hari sekolah ( biasanya hari isnin la ) ahha.. awak tengok lah wajah - wajah yg diatas tu ye, semua nya sangat menarik ,macam nampak hantu didepan mata ...hahaha ...alaaa...esok kena sekolah laaaa. .oohh noooo !! .  :p

SILAP JANTINA PULAK

selesai sudah masak time
layan blog kejap . . .awak nak tau saya masak ape?
meh tunjuk.. ambil resepi kat sini . . .cuba awak klik !!
ok..sebenarnya nak masak tempoyak
tapi stock tempoyak memang takde...so sila abaikan . . .
awak..oo awak...
petang tadikan sebelum saya memasak ,
saya ada lah luangkan masa dimuka buku kejap,
pastukan awak... *muzik suspen please...*
ade seorang orang perempuan add saya .
bila saya tengok dia seorang orang yg comel lagi manja-manja gitu
saya punn meng'aprove' dah sidia tu ..
oh nya.. dia pm saya.laaa
dia minta intro  ..
dan saya memang dah agak yg dia student sekolah menengah punya
ye 100% saya yakin tau !!
tapi bila saya kata kat dia
maybe u can call me kak yen ...
hah? dia terkejut !
but why .? why kak yen ?
dia gelabah . . .so. . .saya cakap kat dia..
i;m a gurl
23 years old
and my name is lyenda izzati
ahha.. ni kompem adik ingat akak abang-abang kan?
hahaha..dia gelak guling-guling..ofcos laa..
hahaha..kami gelak sesama...
kesian adik tu ,…

KELEBIHAN AYAT KURSI

Jum kita baca sesama  . . . .



dan mari kita perdengarkan alunan bacaannya  . . .. Klik sini untuk menghayati kemerduannya

selamat beramal  . . .

INGAT PESAN GUA NI

nak kata abang johnny deep tapi tak seiras pulaknya...
tapi kalau sebelum ni kita baca pesanan Johnny Deep  . . .
so apa salahnya kali ni kita kasi chance bro ini pulak berpesan- pesan
hahaha..kalau dia tau ..matilah saya . mohon ampun dan maaf ye awak . .kalau tak suka harap maklom

CHOMEL

lahai awak nya pun . . .
mentang-mentang saya dah pandai join budak-budak less dan penk ni,
boleh pulak awak  cadangkan saya tengok video tu ye  . .
mula-mula tu terasa gak naluri sorang perempuan asli macam saya ni
maklumlah dengan mood yg berbagai-bagai . .
tapi  bila dah layan .. memang best budak tu
bakat semula jadi tu . . .  dan tak semua orang dapat ...
oklah awak...untuk pengetahuan awak lah kan . . .
walaupun saya joined budak-budak golongan yang diatas tu
tapi saya masih lagi gadis yg normal dan asli ok...
jom lepak sini ,jom . .  Chomel yang awesome !! terbaikk . . .
buat adik Chomel  ,gud luck
siapa pun kamu,bakat adalah semulajadi
so harapan akak ,jangan abaikannya
kerana tak semua orang sehebat kamu yunx. . . .
Gud luck !!

MERAJUK

awak  . .  .
pagi selasa yg mendung ... macam-macam bermain diminda ni . buat baik salah ,buat tak baik lagilah salah . kadang-kadang rasanya macam nak duduk je dalam gua, berkawan dengan ular ,kelawar, dan penunggu gua lagi best kot . . . entah la ...

bila sentuh soal perasaan , kadang-kadang saya selalu terburu-buru dalam membuat keputusan,bukan apa  . . adat la orang tengah marah kan ...apa yg selalu saya buat bila saya marah ialah jangan bermuka buku ,lepas tu ambil bantal ,pasang lagu then tidur . . . everytime saya buat ni  . . .

saya seorang yg tak pandai membebel ,tapi saya hanya membebel di kertas, blog ,dan lukisan . . .yea.. sejujurnya saya memang minat melukis ,walaupun saya tak reti nak melukis ,lagi-lagi lukisan wajah orang lelaki..serious memang tak pandai ,kalau jadi pun lukisan tu ,awak akan nampak lukisan wajah lelaki itu akan iras-iras perempuan jugak . . .  masalah jugak kan . .

sebenarnya semua yg diatas tu bukan tujuan saya buat post harini ,
tapi sebenarnya say…

NALURI

kan .... siapa suruh masok??
emm ..mengaku  . . . ni silapnya saya buat harini . . .
sekarang ni hati dah bercampur aduk ,
antara kasih dan kasihan ...
awak...
sebenarnya sebelum awak bagi saya password awak tu lagi
saya dah mula merasakan yg ada sesuatu yg berlaku disana
maksud saya ditempat awak ...
dan mulai detik itu
jujur saya akui ...naluri saya amat berbeza
sehinggakan ayat paling bodoh saya keluarkan :

' tak payah nak bercinta ,jangan mengade nak fikir soal kawen mawen ni .! lupakan semua itu !! duduk diam-diam lagi bagus ...kepala tak pening ,jiwa tak kacau . . . biarlah apa orang nak cakap !! lantak laa.. '

aaa..mungkin awak ingat lagi kan?
masa tu awak belum pun bagi password awak tu kat saya
awak kata awak nak tunjuk bukti ...
tapi kenapa ye saya yg dah rasa dulu???
kenapa naluri saya ni terlalu peka dengan semua nya ?
aduh .... mood saya makin down saat ni . .
maaf. . .  terpaksa berhenti disini ,
sebelum keypad saya basah lepas tu rosak sebab terkena si air mata …

BACA ISIHATI TAPAK TANGAN

Assalammualaikum awak ...
saya ada info menarik tentang tapak tangan ni
nak taip malas ,so saya copy paste jek lah..
apa yg penting niat saya ialah untuk berkongsi info . .
mulanya nak share di wall facebook saya tu , tapi . .
nanti susah pulak nak mencarinya jika ada keperluan
so,dengan mood kemalasan yg membara ni
saya pun mengopy paste disini heee..maaf ye awak . . .


RAHSIA TANDA2 PENYAKIT

Jari telunjuk : Usus
Jari tengah : Jantung
Jari Manis : Imuniti
Jari kelingking : Rahim/Tulang Belakang

* Cuba anda lihat pada ruas jari-jari anda...

*Kalau ruas jari kehitaman tu maknanya badan kita ni penuh dengan racun dan toksik. Perkara tersebut boleh menyebabkan badan kita dijangkiti sembelit.

* Cuba periksa tapak tangan masing-masing..

*kalau tapak tangan berbintik* maknanya ada masalah angin. Yang suka marah2 tu mungkin banyak angin dalam badan. Sebab itulah selalu rasa nak marah dan naik angin aje.

* *Masalah tapak tangan berpeluh atau lembab*??? itu tandanya badan kita mudah diserang sel-sel kans…

MENGIGAU

ok fine ..bermula selepas celiknya mata ,sebaris ayat nak dilepaskan disini :

kalau rasa diri ini hanya mengganggu awak disana ,ok maafkan saya

 sekarang ni saya dah letih untuk satu istilah ' bersembang' !!dengan mood yg entah apa-apa ni ,telah membuatkan saya menjadi seorang orang yg entah apa-apa jugak !tahniah untuk diri saya ! nak merajuk? nak terasa? lantak !!!seriously . . mood memang tak stabil harini . . .dari saya teruskan aktiviti yg entah apa -apa  ...baik saya sambung  tido . . . ZzZzZ



MAMA OH MAMAKU

pening . . .
itu keluhan kecil yg keluar dari mulut mama tadi ,
kenapa mama? saya bertanya perlahan ...
mana tak nya mama tak pening ...
bila keluar dengan korang bertiga je,
tak habis 5 keping duit seratus mama ,memang tak sah !!!
hahaha..baru saya  tau punca nya ...


yelah ..anak mama ada tiga
semua perempuan pulak tu
kalau cakap perempuan ni,
adik saya yg kecil tu pun dah tau melaram
padahal umur dia baru 10 tahun
tak ada boy friend lagi !
tapi raya nanti dia punya dressing . . .
saya dah dapat bayangkan dah bagaimana !!
dan tu belum lagi adik perempuan saya yg sekolah menegah tu ...
tu lagi lah ..ala-ala model sambilan pun ada jugak heeee...
dan. . tu belum saya lagi ...opsss sorry ea..
saya dah duit sendiri.. .dan saya jarang ganggu duit mama
melainkan mama yg offer ..rezki jangan ditolak ye kan ?  :)


ala ma. . .  raya bukan selalu , setahun sebulan jek
apa salahnya mama berhabisan sikit untuk puteri-puteri mama ni
emm..ye la ..senang la awak tu cakap..
bayangkan 3 kali keluar sh…

PERJUANGAN

assalammualaikum hai awak .. rindu la  ^_^
ofcos la rindu sebab dah lama tak meroyan kat sini
dah lama tak usik awak
dah lama tak mengade-ngade kat awak ..
pepagi isnin yg sejuk ni
kat rumah saya ni mendung kelabu
namun saya yakin itu tak bererti hujan  akan turun
kerana segalanya ketentuan yang Maha Pencipta ..
pepagi yg dingin ni
saya telah bagi 'hot' dengan melayan you-tube
lahai..debor-debor kan nak tau cerita apa yg buat i feel hot tu
yarckkk .. tak de makna saya nak tengok cerita bukan-bukan la
sebenarnya bila line clear
saya akan buka video ni  click here !!!
studio ni milik orang yg rapat dengan saya
kami kenal sejak beberapa tahun yg lepas
masa tu masing-masing masih milik orang tersayang . .
tapi kami makin rapat selepas sama-sama 'frust menonggeng' hehehe
atas istilah satu kehancuran jiwa
dia terus tenggelam dalam kehidupan dan cintanya yg hancur
sebagai insan yg rapat dengan dia sebelum ni
walaupun kami tak pernah berjumpa bertentang mata
namun saya rasa ta…

SAYANGKU HILANG

pabila kau tiada disisiku
hatiku pun mula terasa sayu
wajahmu selalu terbayang-bayang
difikiranku wahai sayang
tetapi ini semuanya memori  yang akan ku simpan didalam hati
pabila ku keseorangan nanti  akan ku teringat sejarah kembali
mengapa kau meninggalkanku 
apakah kesalahanku
yang ku buat terhadapmu 
sehingga begini jadinya . . .
sayangku . .  kemana kau menghilangkan diri
sungguh payah untuk ku mencarimu
kembalilah kepadaku seperti waktu dahulu

SAYA ANGIN !!

hmm . . .sejuknya angin diluar sana
sesekali ia bertiup manja ke pipi saya ni
dari celah langsir bilik ,ia mengintai saya  hehe
saya dan angin dah  jadi teman baik
bila angin membelai saya
saya hanya mampu tersenyum mesra...
sambil tu saya berbisik lembut ..
tengs awak bagi saya ketenangan ketika ini . . . hmm
sekali sekala ia membelai rambut panjang saya ni...
dan saya masih lagi tersenyum tersipu ..manja hee ~
saya betul kan rambut saya semula..sambil tersenyum lagi ..
namun dia melakukannya kembali ! kali ni lebih rakus !!
sambil tersenyum saya bersuara...
awak..jangan la macam ni . . .
alaaaa.. berselerak dah rambut saya ni
saya nak bermuka buku laaa awak..
please jangan ganggu saya ok. . .
tanpa suara ia masih lagi menerpa kearah saya !
kali ni lebih rakus dan lebih mengganas...
ia bertiup lagi...
kalini bukan saja rambut ,
tapi kertas,majalah,nota2,ballpen,
semuanya jatuh ke lantai bilik saya ..
awak!! nape ni ?????
kan saya kata jangan kacau saya nak bermuka buku!!
emm..taknak …

SAYA TIPU DIA !

assalamualaikum awak
dalam meneruskan kehidupan ini
saya redha je apa yg Allah beri untuk saya .
tapi saya je ni yg degil sebab kadang-kadang tu saya lupa !
saya boleh lupa nak ucap terima kasih kat Allah
padahal saya dah puas menikmati semua pemberianNya...
tengok je harini
saya dan berbohong dengan kawan saya
hahaha ..eh..macam seronok je kerja menipu tu kan
bukan apa ,kata orang tipu nak hidup
so..saya pun menipu laaaa ..
rasa-rasa saya  boleh kot  hehe
tapi apa yg saya tipu tu ??
nak tau jugak ye..jap ea..

Port saya untuk menipu kehkehkeh *klik tau*

so lepas ni encik-encik ,puan-puan
jangan lagi tanya saya soalan yg berunsur peribadi ok
nanti-nanti sah-sah anda semua tertipu !!
hahaha

JEJAKA PERASAN

Mata mula mengantuk
tapi masih banyak tugas yg belum selesai
semenjak dua menjak ni mata saya ni senang pulak mengantuknya
dah la perut ni asik berirama hip hop !
pastu seakan berdanggut pun ada jugak ..ergh..!
mengade jek kan . macam budak kecik !!
kesempatan sebagai blogger yg syok sendiri ni kadang-kadang
berjaya buat jiwa sepi saya jadi tenang
selain berkomen dengan teman-teman di muka buku tu
di wall blog ni ,saya  akan semadikan semua detik indah di fb.
kadang-kadang hilang kejap masalah
bila ayat di taip itu bagai menjeritkan satu bebanan di minda !!
SAYA NAK RAYEEE !!!! aaaa..macam tulah.. jeritannya
tapi ni contoh jek,mana boleh raya bila 16 ramadhan kan
ye..saya kena akur semua tu . .
sebenarnya dalam perjalanan muka buku saya tu
banyak ragam manusia yg saya jumpa
dan kadang-kadang saya rasa sikit pelik !
nak kongsi cerita lah sikit !
tapi ni tak taulah dinamakan gosip ke tak ni
kalau dicharge mengumpat..
sah2 puasa saya harini dah kena potong markahnya .
tapi kalau saya ta…

YANG RESAH

Assalammualaikum awak . . .
hari ni hari jumaat bersamaan 16 ramadhan ,ahha bukan 16 shawal ye .. harini serata dunia menyambut nuzul al~Quran termasuklah ditempat saya ni,namun begitu negeri saya tidak pula mendapat cuti umum sebab harini hari persekolahan buat adik-adik saya . takpelah raya nanti cuti lagi ye tak? dan nampaknya malam ni saya dan family akan kemasjid untuk meraikan sambutan tersebut ...insya Allah . . .

awak . .
bila cakap pasal keagamaan ni,baru lah saya terfikir dan paham. sebenarnya makin kita nak jadi baik,nak jadi hati yg putih bersih ,makin kuat dugaan yg akan kita tempuh ! kadang-kadang tu jiwa kita jadi lemah untuk mengharunginya . maklumlah kan,nama pun manusia ,mana pernah sempurna sifatnya..

awak. .
kata mama ,kalau nak jadi baik,kenalah bercampur dengan orang yg baik-baik,yg rajin membuat amal jariah,yg selalu lepak surau,masjid,sentiasa mengikuti aktiviti kerohanian di masjid dan surau. senang cakap join lah geng surau  ..

awak . .
pengalaman saya sebag…

DUIT RAYA ?

hai dear . .
petang tadi saya tidur punya lah lama
entah apa yg buat saya semengantuk macam tu
mungkin cuaca dan keletihan berpuasa kot ..
tapi bukan harini mula berpuasa
dan masuk 15 hari dah ramadhan berlalu
petang tadi sewaktu nak lepak muka buku
some one pm saya
katanya.... on your handphone now !
alamak !! adakah ini ugutan atau arahan ?
saya pun on lah handphone saya yg comel tu
tiiitt . .  tiiiitt ... message masuk selaju lajunya !
eh .. ada orang bagi saya nombor
yg mana dimulai dengan *111*xxxxxxxxxxxx#
awak mesti tahu code apa yg saya taip diatas tu !
oohmennnn.. ada orang belanja saya kredit la...
aduh duh malunya  saya  . .tapi kenapa saya?
kan saya dah cakap jangan top up kan saya
sebab handphone saya tidak selalu aktif..
tapi katanya duit raya !!
alahai..puasa pun tak habis lagi la sayang oi haha
awak... terimakasih  ye
tapi please ..next time tak mau lah buat macam ni lagi
sebab saya tak perlukan semua ni, apa yg saya mau . . .
semua orang sayang saya seadanya ..cukup…

ADEH !

Assalammualaikum ...awak ...oo..awak
meriahnya malam ni
ada bintang ,ada bulan ,ada burung hantu
tapi tu semuanya diluar rumah saya
didalam rumah pula
ada makanan ,ada mama,ayah ,adik-adik
semua tengah buat hal masing-masing
dan niat saya nak bermuka buku malam ni terhalang
hanya sebab line internet kat rumah ni dan nazak . . .
nasib baik untuk berblog tiada pula halangannya..alhamdulillah
awak..oo awak
kenapa orang susah nak percaya pada saya ek?
hampir semua orang tak percaya saya
pada kata-kata saya ,janji saya ,perlakuan saya
boleh dikatakan hampir sukar untuk saya
mengatakan yg saya ni berkata yg benar !
kalau saya kata itu lah wajah saya . .
kenapa masih ada yg kata ' kenapa tak sama?'
kalau saya kata saya berkerja dan tak boleh dihubungi . .
ada yg kata 'kenapa macam tu ?'
kalau saya kata saya tak suka bergayut or main masage dihandphone
ada yg kata' ye jek' ntah-ntah awak ada banyak no handphone !
oh meeennnnnn . . . sukar campur sulit jiwa saya ni !
ma…

HAJAT

Bisakah kau tempuh ranjau ini
yang pastinya jurang menghalang
sanggupkah engkau
susah payah bersamaku
janganlah pula nanti
kau menyesali... setelah melalui...

Ku sekadar mawar di dalaman
tak bererti budi yang dipandang
rupa adalah... diangankan setiap insan
betapa jauh jarak
kita berdua...
janggal digandingkan

Pernahkah kau terfikir
satu masa nanti sayangku
apakan terjadi
pasti gelora yang akan melanda
kita berdua akan karam...

Oh kasih...
sungguh ku mengerti
tulus benar oh kasihmu
tak ku sangsikan
seputih hatiku
itulah kasihmu
dari dulu dan kini

Oh sayangku
lupakanlah semua
hajat untuk memiliki
diriku ini
tak sanggup rasanya dirimu dicerca
maka retak kasih saudara

Kita saling kasihi
jadikanlah itu memori
sayangku moga engkau tahu
tidak semua cinta bersatu

PEMADAM KU

assalammualaikum awak . . .
bila awak tanya pasal perasaan saya tempohari , memang perit untuk saya luahkan sebab dalam beberapa bulan ni hati saya ,perasaan saya ,seakan-akan dah beku untuk bicara pasal jiwa

betul kata awak kalau sebelum ni bila awak bersembang dengan saya seakan awak sedang bersembang
dengan seorang gadis yg tiada perasaan ye..itu memang saya akui.. itu lah saya selama beberapa bulanni
kalau awak nak tau tulah sembang orang yg jiwanya kosong . hatinya terluka . moodnya hancur jiwanya gelisah tak menentu .. senang kata itu lah seorang yg telah kecewa hidupnya. . . .

tapi tu beberapa bulan yg dulu . . .masa tu saya betul-betul kehilangan .sekarang ni ..bila saya dah jumpa awak,sembang kosong,sembang penuh dengan awak . ada sedihnya..ada cerianya .lama kelamaan semua yg serabut tu hilang ianya hilang macam tu jek ...

awak..oo awak . .sebenarnya awak la pemadan sejarah duka saya  ...dan lepas ni saya nak cari pensil yg lebih menarik lagi matanya supaya saya boleh menuli…

SYUKUR LAH

assalammualaikum awak
sibuk di serata malaya ni
mengatakan isu duit raya yg kerajaan bagi pada kaki tangannya
katanya rm 500 seorang yeke ??? ^_^
syukur alhamdulillah . . .siapa nok bagi ye dok ?
mung dok sokong kerajaang pung mung dapak !
mung sokong pung  mung dapak ! molek..molek ...rezeki tu!
ambe ni yg dok keje kerajaang mana hok dapak semua tuh
rayo ko . .dok rayo ko..sama sokmo !
natang duek gaji jo yg masyuk tapi  tu pung ambe cakak
bersyukur..dan teruslah syukur sebak ambe masih dapak  gaji ..
alhamdulillah pada tiak nikmak . . .
bersyukur lah pada rezki yg dapak tu ..
buleh gok bantu lepas kan bebanang keluarga  ...
dapak gok beli ayang ,ikang , lembu tok rayo nanti
pada yang tok dapak macey  ambe ni
saba mau lebih .. tiak yg belaku ,ado hikmoh nyo  . .
~ngannu kite~



INTRO

PERCAYA PADAKU

WARKAH DARI DINDA

Kehadapan kanda ku yang jauh dimata
bersama alunan muzik berirama buluh perindu ini ,dinda mengaturkan jemari dinda hanya untuk tatapan kanda disinun...sang bayu yang lemah gemalai ni sudah pun sudah membuatkan dinda terasa sangat mengantuk  ,lebih-lebih lagi bila suara burung murai berkicau riang di taman kita tu.. burung ape??? burung murai ... burung ape ??? burung murai.... burung ape ??? ahh.. lantak ko !!! sengal !!

kanda . . .
dinda haus disini. . . bagaimana dengan kanda ? haus tak ? semalam kanda tak makan sahur kan...aaaa... kompem haus le tu ... eh..tengok tu !! ada roti.. ada kaya ... ada air kotak lagi di atas meja dinda ni . . .siapa yg beli ni??? dinda dah 5 hari tak keluar rumah ,apa lagi pergi ke mini mart tu .. yelah semenjak budak bangla tu  kenyit mata kat dinda ,lepas tu baru dinda nak balas ,kanda dah sampai ..adeh..rugi tau..handsome  siot ...macam abang johnny deep ~ ...awww... caer terus ~~~

kanda ooo kanda . .
manakah kanda menghilang ? ni bau asap rokok ke .…

QUTE GAMES

Hai awak . . .
masihkah kau ingat pada hari itu ?
kita berlari-lari mengejar pelangi heeee
bohong sangat kalau boleh kejar pelangi ekk
kejar motor jual roti pun dah tak larat
konon nak kejar pelangi ish3x.. tipu ni..tipu...
tapi saya pernah tau mengejar sesuatu
ianya adalah satu kebetulan jek sebenarnya
tapi dok kerana minat so saya pun teruskan lah . . . .
ketika itu . . . . . * muzik plisss *
ketika itu saya masih di usia remaja trang tang tang
kiranya budak lepasan SPM gitu :)
ada member ajak join satu games di home maxis
namanya Qute ..tak lah qute mane pun
tapi animasi kat situ memang cute gila
kami namakan dia Piyo 
nak tau dimanakah ?
ni logo nya. . .
dan ini link nya Qute ~ Piyo
ianya hanya games dalam handphone jek
so tak dapat awak tengok kalau awak guna pc ~
awak oo awak...
kalau awak nak tau lah kan
ramai kawan-kawan di qute ni menjadi kawan baik saya di facebook ni tau..
kalau nak senaraikan tak muat wall blog saya ni..
tapi akan saya tunjukkan diantaranya la ye..
Dia
Dia
Di…

MR BULAN

Oh encik bulan
indahnya awak malam ni
mengambang penuh sangat berseri
saya yg menyusur malam yang sunyi ni
terasa tenang bila awak menyuluhkan jalan yg saya lalui
ye encik bulan saya sedang sendirian malam ni
tanpa dia ~ penawar rindu saya tu . .
tanpa gelak tawa dia , tanpa gurau senda dia
bukan tiada usaha untuk bersama
tapi saya sengaja untuk memberi dia rehatkan minda
tanpa gangguan dari saya..
awak tahukah encik bulan
kalau hari-hari bersama nanti jadi jemu pula,
kadang-kadang timbul pulak syak wasangka
maka dengan itu saya mengambil keputusan
agar tidak mengganggu beliau pada saat malam begini
agar dia tenang disana dan bergembira bersama dengan temannya
saya berdoa agar dia dapat simpankan sedikit  rindu buat saya
dan saya pun sedang merindui dia tika dan saat ini . . .
heee ~ rindu yg tidak mampu ditapau ~


ULANGTAHUN KE2

hai . . .  *lambai-lambai tangan *
jum lepak sini jum nak ajak sembang ni
maklum tak boleh makan siang-siang
sembang-sembang kejap boleh je kan. . . .
awak . ..  saya nak share something ni
bukan gossip ok ini adalah reality..
bulan ramadhan kali ni kalau awak nak tau lah kan
merupakan ulangtahun ke dua (2 )blog saya ni . .
lahai..tengok saya dah dua tahun meroyan !!
kalau baby lah ni
mama dia dah hantar masuk nursery dah
belajar mengira
belajar campur kawan-kawan
belajar menyanyi
kan awak kan ?
tapi ini adalah blog peribadi so nilah hasilnya...
saya tak boleh la nak tunjuk bagaimana kemampuan saya ni
kerana semua yg disini adalah luahan hati
bukan saya ambil dari mana-mana idea orang lain !
really fresh from my mind ,my heart and my mood ~
lagi pun saya tak berapa aktif untuk promote blog
just blog SYOK SENDIRI je ni huhu
awak..ooo awak...
kalau anak yg berumur 2 tahun tu
dia dah pandai main cinta tak ekkk !!
haaaaa... ayok. . . . bahaya ni
kang dia asik cakap i lebiu kat awak saya t…

NICE BLOG

hai...
buat apa tu sorok-sorok tu
haaaa.. air kotak ada..roti 70 sen pun ada tu
hehehe owh nak simpan buat berbuka petang nanti . .
ok..simpan elok-elok ea,nanti tikus makan pulak !!
naya jek kan . .
saya baru lepas round the world ni
tanpa teman berchatting di sisi
maka lebih adil kiranya saya  masuk blog kawan-kawan
awak suka baca novel ?
sekarang ni awak tak perlu pergi kedai buku
atau pun beli buku novel tu lagi
semua di hujung jari ni hah !! tittt..titt.. dah sampai...
saya nak tunjuk kat awak blog sahabat saya ni
saya panggil blog dia blog novel..tp memang nice blog
jom lepak sana. . klik sini ~ ^.^  ~ BLOG NOVEL YANG NICE ~
nanti kalau awak dah sampai sana
kirim salam kat tuan blog tu tau
cakap kat dia ..jangan la malu-malu
tak semua orang ada bakat macam you dear..
cayookkk  bebeh .. . . . hehehe

NALURI PEREMPUAN

assalammualaikum
duduk dalam bilik yg sunyi sepi ni
ada ketikanya memang indah
ada ketikanya memang perit
mengintai facebook dah menjadi rutin
bila tak intai macam tak puas hidup hari tu
lahai..macam ada something special pulakkan
maybe kot. . . Allah je yg tau...
ye kadang kala bila difikirkan
masok je arena muka buku tu
dan macam jumpa sanak saudara pun ye gak
ada adik-adik
ada abang-abang
ada kakak-kakak
nasib friendlist saya tak de warga emas
kalau tak sah-sah saya ada ibu dan ayah disitu gak
kadang-kadang
bila duk bersembang dengan mereka
dah macam mereka tu ada dalam bilik ni bersama dengan saya
cumanya saya tak perlu lah buatkan mereka air
yelah kan sebagai melayan tetamu ...
apa yang seronok
bila part berkomen tu la
lain status yg dibuat
lain pulak ayat diruang komen yg diberikan
dan akhirnya ...jadilah macam-macam trajide hee..syok gile!!
awak...hari saya akan sepi tanpa text awak
entah kenapa saya rasa macam tu tah..
saya sendiri pun tak tahu
tapi apa yg saya tau bila onlin…

DIA MEROYAN LAGI

hai awak
semalam kan hari minggu
lepak dengan adik-adik adalah sesuatu yang paling menyeronokan,
lepas makan sahur dan kami solat subuh berjemaah
kami sempat lagi lepak-lepak di katil sambil berborak kosong
ye untuk pengetahuan awak
adik saya adalah perempuan
walaupun begitu
perangai dia sangat lasak
dan dia pernah di ketogerikan oleh mama
sebagai perempuan yg tak menjadi !!
hehehe ..kejam nya mama saya tu kan...
dah perangai dia serupa lelaki nak buat macamane kan?
tapi dia adalah perempuan yg normal
zahir dan batin..i told u ok !!!
hehehe..tapi semalam saya cuba menyelam naluri dia
saya tanya dia :

LELAKI MACAMANE YG BEST BUAT COUPLE EKK

dan jawapan yg saya dapati ialah  :

~ cari yg betul-betul beriman baru bahgia dan diredhai oleh Allah sepanjang bercintaan

~cari yg ada kerjaya yg menarik,bukan kaya raya ,bukan gaji besar
   tapi cukup untuk satu kehidupan yg sederhana

~cari yg hurmat orang tua ,dia kena sayang parent kita macam dia sayang kat kita jugak

~cari yg sederhana tarapnya …

DIA CARI PASAL

salam mesra yg ku berikan
harap terima sepenuhnya
oh tangisan kau hentikan
mari menyanyi bersama ..oh adik ku

erkk..pop yeyeh?
a'ah kat radio tu
tapi lagu tu macam perli sayalah
waktu saya tengah sedih-sedih camni
boleh pulak keluar lagu tu harini
ye saya tengah bersedih harini
bila salam saya beri
dibalas dengan ayat pecah hati !
apa salah saya?
mungkin sebab tak on handfone?
bukan kah sudah diberitahu
handfone saya memang tak sentiasa aktif
apa salah saya ekk?
sekarang ni saya makin merasakan
bahawa tiap kata-kata saya
awak tak pernah nak percaya 100%
pasti ada yang menjadi kemuskilan di hati awak tu ..hmmm
saya pun bukannya kaki gayut
atau kaki maen sms
so..apa yg awak nak fikir pasal saya tu
saya redha jek lah sebab tu hak awak
dan hak saya pulak
saya akan balas massage awak bila saya free dari apa2 tugasan saya ..harap maklum ...

PUASA TANPA BIE

Kehadiran ramadhan kali ini penuh bermakna
*itu lirik lagu*
tapi pada saya memang penuh makna
sebab kali ni saya sambut ramadhan tanpa 'BIE'
sebelum ni dari tahun 2009 hingga 2012
kami sama-sama menyambut ramadhan yg mulia ini bersama
ah ... sebak nya.. ..sedih bila mengenangkannya
kalau bie ada
mesti macam-macam lawak dia buat bila bulan puasa ni
terminum air soya lah
pak su goda suruh berbuka lah
badan dah naik kurus lah
wajah dah nak sama dengan aaron aziz lah
hehehe.. padahal semua tu nipu
memang dia yg sendiri ponteng puasa
pastu salah kan orang lain heee...
bila bulan puasa
bie tak bagi saya guna ayat mengade-ngade
bie takut tergoda  katanya hahaha
apa ku pedulik  !!! saya kan memang nakal :p
part paling best ...time tahap jeles bie mendadak !!
habis satu inbox saya kena lanyak!
merajuk kunun hek3
dan saya semestinya tak mengaku
dan  menaiplah saya dengan linangan air mata
pastu bie cakap jangan nangis banyak-banyak
nanti saya kenyang telan air mata dengan hingus !!
habi…

BUSY

hai awak  . . . hujung minggu macam ni , banyak kerja rumah yg perlu saya settlekan. lagi-lagi nak sambut raya ni...aduh hai..dari jam 4 pagi saya belum tidur lagi ni.sekarang dah jam 1 petang. ketika ni masih banyak kerja rumah yg menanti .

pernah saya cuba bayangkan, bagaimana lah rupanya jika saya jadi seorang suri rumah satu hari nanti. mau hari- hari saya menangis kot ...sebab keletihan . maklumlah kan tanggung jawap banyak, bukan je pada rumah tangga, tapi pada suami,anak-anak dan pada masyarakat luar. emmmm . .

eh...!! saya berangan pulak nya  ni...hehehe patut la kerja rumah dari pagi tak siap-siap ..rupanya dok asik berangan jekkk . . haaaa... !!







AKU PUN TAHU

MATAHARIKU

hai matahariku
bertemu semula kita disini
setelah diberi keizinan untuk bernafas kembali
setelah semalaman kita dimatikan
dengan kesyukuran kita  dihidupkan ...

duhai matahariku . .
resah semalam usah difikir lagi
tapi senyuman kamu dihari ini ,
itu lah  yg paling perlu

matahariku . . .
menyusuri lebuhraya kehidupan bukanlah mudah
kenderaan kena sentiasa kuat dengan halangan  yg kejam
angin badai bukan lagi teman ,
tapi ada kala musuh yang melanda
ribut pasir bukan saja buat mata mu itu pedih ,
tapi bisa membuat  hidungmu berdarah
asap jelaga setelah menyakitkan , ia akan menghitamkan
hiruk pikuk yg bingit itu lah irama mu!!

duhai matahariku ...
bersabarlah dalam memberi khidmat
kerana dalam sinarmu selama ini
pasti ada satu yg sangat bernilai bagi insan lain.
kaulah satu wahai matahariku . . ..



HEBATNYA KAU !!

Waktu ni saya sedang tersenyum . . .
* MOOD : sengal jek *
baru lepas on MUKE BUKU
tunggu si dia bangun macam tunggu kapal terbang pergi haji
ingat sampai lambat ..rupanya salah time  . .
ok awak...sambung lah mimpi awak tu ye~
so saya pun balik semula keblog ni untuk hilangkan bosan.
dalam hidup saya ni pekara paling best saya buat
ialah melayan karenah adik- adik .
tak kiralah dia adik saya atau adik orang lain
kalau di friendlist facebook saya tu
ramai yg di bawah paras usia  saya (adik-adik )
tapi bila bersembang . . .
mak ai... macam dia besar sangat !!
lagi-lagi bila berceloteh dengan saya di inbox
kadang-kadang seram jugak nak melayan
tapi bila di peringkat usia macam saya ni
kenalah pandai untuk menangani masalah macam tu .
bukan apa  . . .
melayan orang muda ni kena banyak guna psiko
bila berdepan dengan mereka
barulah mereka ikut pesanan kita!
apa yg menarik yang pernah saya jumpa di fb tu
mereka jadikan perempuan macam saya ni
maksud saya perempuan  yg berkerjaya sebagai
&…

TAK MENYABO EKK

harini ada plan nak pergi shopping raya !!
wow.... awesome ..baru 10hari berpuasa dah nak shopping !!
katanya nak cari kasut so layankan je lah ekk..
nanti tak ikutkan merajuk la pulak si cantik manis tu.
tapi saat ni saya tengah fikirkan kasut bagaimana kah yg sesuai buat si cantik manis saya sorang ni . .
sebab dia ni lasak orang nya ..
emm tapi dihari raya dia nak kelihatan sweet dengan perwatakkan gugurl katanya.. masa ronda2 kat we <3 it tadi . . . dapat pun . . awak nak tengok tak ?




haaaa.. nilah fesyen yg sesuai untuk budak perempuan yg berjiwa rock ,
tapi nak nampak sweet dihari raya. selamat hari raya awak    . . .
Kasut untuk Mia <3 ~

JANGAN MENGADE !

Awak . . .
kenapa ada perasaan cemburu dalam hati ek?
kata orang cemburu tandanya sayang .. .
aaaa..nampak noh menipunya !
cemburu tu sebab ada rasa tamak dalam hati kita
kita tak nak apa yang kita miliki diambil orang
aaaa...ni baru betul...
serious la saya cakap ni
orang tamak memang selalu rasa cemburu
tapi bukan saya ok ,saya tak tamak ..
cuma saya kedekut jek heee ~ kedekut ?yup. . .
saya kedekut kredit untuk call awak kan.betul tak?
saya kedekut untuk memberi lebih lagi maklumat diri saya kat awak
saya kedekut untuk katakan yang saya ni memang kedekut haaa...
mengade jek. . . .

PENGARUH 'SKULL'

Haish...
apa punya tajuk la kan ...tapi mesti awak paham apa maksud saya bila awak tengok photo yang saya muatkan dibawah nanti . semua ni terjadi bila saya semakin rapat dengan ANAK MAK ETON  huhu ayokk. . . . apa yg dia minat ? tadda . . .  saksikan lah . .










katanya gambar atas ni ialah anak mak Eton tu ..Eh..comel gak kan



hah !! terkejut beruk brother ni tengok wajah anak mak Eton saya ..heeee

TAK SAYANG MULUT LA TU

Hai awak . . .  . .
kata orang kerana pulut santan binasa
kerana mulut badan merasa
tapi pada saya  . .
kerana lipstik dan cermin
bibir jadi mangsanya . .
issshhh..tak sayang mulut la tu kan . .
kat bawah ni antara orang yg tak sayang mulut dia heee . . .








gambar yg last tu gambar mulut orang orang yg mintak penampar tu heeee.. . .

INI SUDAH LEBIH NI

haish.... mood raya mari dah !!awak oo awak dapat tak feel raya tu ??emmm.. ni bukan apa  . . . sengaja nak bagi awak layan lagu raya disaat perut tengah kosong tu heee.....pada insan yang merantau tu pastinya mood raya dah makin membuak-buak nak balik kampung kan ?? hek3 ..opsss ..awak..disini saya kan nak memohon maaf zahir dan batin kat awak selama saya bergurau senda dengan awak ye...eh !! ..batin tak lagi laaa ...hmmmmm ..... ~  ni testing jek eahhh hehehe

"puasa baru masuk hari yg ke sepuluh oi  !! Lyenda !!! cepat sidai baju2 tu..asik dengo lagu raye jekk . . .matahari dah tinggi tu oiii !!"

Alamak!! mama laaaa.. tata awak ..

GERIMIS DI HATI

andai dapat saya tunjukkan saat ini
bagai mana sedihnya hati saya
setelah awak perlakukan begitu . . .
awak lihat la hujan yg turun diluar sana
walaupun ianya sepi
seluruh alam jadi dingin
dan gerimis terus mengalir  dicermin  rumah ...
sampainya hati awak buat saya camni . . . . .


MAHAL NYA CINTA DIA

hai alam
saat sejuk yg mencengkam subuh ni
saya masih ada banyak masa untuk melayari
maka tak salah kalau saya membebel seawal mungkin kan?
kalau awak nak tau lepas berbuka malam semalam
rumah saya di kunjungi oleh beberapa orang kawan adik saya
3 orang gadis cantik molek yg menarik
Anak dara siapakah ini~ detik hati saya
cantik,putih , gebu,periang, manja dan sikit nakal...
ye..mereka sungguh sweet dimata saya... heee~
namun malangnya  . . .
dua darinya adalah pengkid dan seorang lagi seorang lessy
aah..malang sungguh hmm...~ hati saya berdetik  lemah
macam biasa , saya akan mendekati budak-budak remaja sebegini
saya cuba untuk mengenali spisis ni dengan lebih dekat.
rupanya mereka ni lebih jauh lebih baik dari yg kita sangkakan
cumanya... naluri mereka ialah pada kaum sejenis
semua ni dah ade bf ke ~ saya buat soalan bodoh kat mereka
ishh.. sorry .kami tak minat kat jantan la sis~ salah sorang menjawab ...rugi doh...~ jawap saya sambil gelak.
rugi apenya sis?,kalau dah ade gf pun masih nak…

UBAT PENENANG

OK...semua tu gambar ubat saya tapi yg saya maksudkan sebagai ubat tu bukannya makanan tu,tapi kalau awak perasankan  tiap gambar jajan tu mesti disebelahnya ada netbook ..yg jelas lagi nyata, bahawa sesungghnya net book saya adalah ubat penenangan saya dikala saya bosan tahap dewa..hee




tapi gambar ini telah buat hati saya jadi makin tak tenang ,walaupun saya dah telan macam2 ubat penenang !
apa pun saya tak mampu komen apa2 kita tunggu dan lihat..mish u there ~

SAYA SUKA BASIKAL DIA !!

THANK YOU

senyum dalam tangisan
itu yg saya rasa malam ni
sambil berchating dengan kawan2
ada beberapa pekara yg berlaku harini
antara sedar atau tidak
saya sudah mengalirkan air mata ini
disaat saya sedang tersenyum
petang tadi lepas masak juadah berbuka
saya masih sempat lagi bermuka buku
diwall saya ,adik Cahaya tags saya status dia
katanya dia rindu saya ..heeee
omennn...tersenyum saya menatap ayat dia tu
mana taknya siap dengan nick Epool jugak?
ye.. Epool memang rapat dengan kami sebelumni
tapi disebabkan atas istilah tanggungjawap
Epool dah jarang bermuka buku dan sukar dikesan...
apa yg saya harapkan
Epool dan Adik Cahaya akan happy dalam menjalani
tanggungjawap masing-masing..insyaAllah...

lepas meroyan dengan adik cahaya
saya lepak pulak kat chat box special
haaaa...dalam tu ada lebih 10 orang
kami sembang kosong
shah,luffy,nafisah,ama nina,modesto,aunty ika dan lain2
macam nak pecah chat box tu kitaorang buat heeee~
but its happenig !
thanks korang sebab invited saya to joined it...

BUKAN SALAH SESIAPA

meroyan time !
perut kosong minda kureng sikit tapi akal dah full !
jum.... awak harini saya nak membebel kejap
semalam saya ada sembang dengan sorang kawan
yeah..kami memang selalu bersembang
macam-macam yg kami bangkitkan
terutama dalam hal-hal kehidupan
tapi semalam dia bangkitkan isu  '' ISTERI YANG CURANG ''
bukan sengaja isu itu terbangkit
tapi disebabkan terlalu banyak kes yg berlaku ditempat dia
maka benda tu pun jadi perbincangan kami
saya kata sebab seorang isteri itu curang mungkin :
~mungkin dia kurang kasih sayang
~mungkin suami dia seorang yg tak reti jaga penampilan


tapi kata kawan saya tu
~ mereka ( isteri ) tu  curang disebabkan ketidak kepuasan nafkah batin dari pihak suami !


eh.. ye ke ni? mungkin hanya segelintir je kot. pengalaman saya dengan masyarakat pulak mengatakan isteri tu curang sebab suami mereka kurang didikkan agama ,so dia ( si suami ) tak dapat membimbing isteri dan keluarganya mengikut ajaran agama yg betul. maka terjadilah isteri yg …

HAK

assalammualaikum
ramadhan kali ni betul-betul memberi kesedaran pada saya ,bahawa tiap yg berlaku itu memang dah tersurat,sejauh mana kita berlari meninggalkan yg kita tak nak,sehampir mana kita kejar yg kita nak ,kalau bukan itu hak kita...maka ianya takkan pernah menjadi milik kita

Emmm... tak jadi hak milik pun takpelah ,yg penting jangan benci saya cukuplah  . . . .

LUAHAN RASA

sayang . . . sejujurnya tak pernah dihati ini ada niat nak sakiti sesiapa pada tiap ayat2 saya  termasuklah hati awak tu sayang . saya pun tak  tau dimana silapnya tapi apa yang saya tau, saya memang sayang awak dan tak nak awak disakiti oleh sesiapa termasuklah diri saya sendiri . . .  ye saya memang sayang awak . . . *sayang *

SUNDAY WITHOUT YOU

Shed a tear cause i'm missin'you
i'm still alright to smile girl i think bout you every day now was a time when i wasn't sure but you set my mind a ease there is no doubt you're in my heart now said woman take it slow it'll work it self out fine all we need is just a little patience said sugar make slow and come together fine all we need is just a little patience patience mmmm..yeah i sit here on the stairs cause i'd rather be alone if i can't have you right now,i'll wait dear sometimes i get to tense but i ca'nt speed up the time but you know love there's one more thing to consider said woman take it slow and things will be just fine said woman you and i'll use a little patience said sugar take the time cause the lights to shining bright you and i've got what it take to make it we won't fake it ,i'll never break it cause i can;t take it little patience mmm yeah mm yeah need a little patience yeah just a little patience yeah …

MAAF YA ALLAH

hai awak
tengahari dah ni
tapi kat sini cuaca sangat sahdu
dalam keadaan perut yg kosong ni
jika ditemani dengan cuaca begini
hasil yg diperolehi semestinya tidur
tapi disebabkan pak bilal belum melaungkan azan zuhur
maka dengan sopan dan santunnya
saya pun berusaha menaip diwall blog kesayangan saya ni.
supaya idea saya tak terpadam kejap lagi... hee
sebenarnya saya baru je pulang dari 'blogwalking' ni
macam dah lama sungguh saya tak merayap ke blog orang lain
banyak juga info menarik diperolehi
so bila dah baca ,yg baik buatlah tauladan
dan yg kurang baik abaikan je sebagai sempadan
Semalam saya agak terkilan dengan sorang manusia ni
kalau sebelum ni dia hadir sebagai kawan siber  buat saya
tapi malam tadi hadir dia adalah sebagai bahan utk di bahan
niat ikhlas saya menjawap 'pm' dia di inbox
telah disalah gunakan olehnya sehinggakan
timbul satu perasaan yg buruk pasal dia dihati saya ni
nasiblah saya bukan spisis
yg suka memaki atau memalukan orang secara depan2
kal…

ADIK KU SAYANG

assalammualaikum awak
jam didinding bilik saya ni
menunjukan angka 6.45 am
hai macam pelik je kan
awal pagi lagi saya dah berblog ni
bukan apa ,saja je bila mood berblog dah sampai
dan masa pun sangat cantik
maka dengan ikhlasnya saya pun menaiplah disini .
kalau awak nak tau saya baru je lepas menuntun
VIDEO HOT MINGGU INI
entah ni yg keberapa kali dah saya tuntun
tapi saya tak ada idea nak jadikan bahan dalam blog saya ni
tapi bila di facebook kebanyakkan pengguna lebih pada mengutuk
maka dengan seadanya saya pun nak mencelah ...
awak taukan cinta itu berkuasa ( power gitu )
sebab tu ada lagu the power of love dicipta
kerana kehebatan cinta tu tak boleh nak di ungkaikan dgn ayat je
malahan dengan lirik lagu jugak !
zaman ni pasangan bercinta dah banyak kemudahan
selain diaorang guna khidmat pesanan ringkas
mereka ada jalur lebar untuk melayari
laman sosial jangan cakap lah ,
melambak dah dipasaran
antara nak dengan tak nak je menggunakannya
dan yang lebih kreatif  ialah penggunaan vi…