ALAHAI MY ROCKER

Assalammualaikum awak . . .
awak anak nombor berapa ek?
sah dan yakin yang saya ni anak nombor satu
anak pertama, anak sulung ,kak long/along
tapi bukan ahlong yg gitu gitu tu ye...
kata orang tiap anak ada karektor
sikap..perangai yg agak berbeza
untuk kesahihannya ,saya cari 3 ketegori anak
dilaman facebook saya tu dan hasilnya ..jeng3x

Insan pertama ni , dia seorang anak sulung ,bang long la kiranyakan...emm dia diduga oleh Allah dengan membesar tanpa belaian kasih seorang ayah disisi.maka hanya ibunya saja tempat dia mengadu tiap permasalahan yg mendatang. bersama kasih sayang adik-adiknya juga.susah senang kehidupan mereka sekeluarga ketika tu,hanya dia , ibu dan adik-adiknya je yg tahu.. seorang ibu hendak menjaga 4 orang putera yg usianya hampir sebaya..ish2..bukan satu kerja yg mudah ok. tapi mereka berjaya jadi orang !haha ..awak mesti tahu maksud saya ni..kalau tak tahu..pm tau heeee ~

 apa yg saya dapati dia kini adalah sorang perantau yg hidup jauh dari ibu dan adik-adiknya. namun apa yg saya respect kat dia ialah dia seorang yg begitu berdikari. termasukan didapur. awak cakap je apa jenis masakan ,makanan yg awak tau...dia pasti tau punya haaa.mengalahkan orang perempuan..*ini bukan membodek eaa*.. bytheway walaupun dia balik kerja jam 1pagi pun,jika dia lapar,dia akan masak jugak untuk perutnya ..sambil masak dia boleh cuci baju-baju  kerjanya..dia boleh massage dengan teman-temannya.. boleh itu ..boleh ini.. ahha hebat tak beliau ?

haaaa dan utk satu istilah kepercayaan... dia pernah 'mengpostkan' photo dia sedang mengoreng ayam di jam 130 am tu kepada saya..dan waktu tu mata saya pun dah berbintang-bintang sebab mengantuk .. maka photo kiriman dia saya dapat tengok selepas saya buka mata keesokkan harinya.kesian dia susah2 upload photo utk saya tapi saya tak sempat tengok masa photo tu panas2 lagi heee.. sorry ye awak... :)


tapi apa yg saya respect gila kat dia tu..dia takde kenal jemu untuk mencari rezeki..walaupun dia dah ada kerja tetap dia masih rajin untuk kerja-kerja partime bagi menambahkan pendapatannya.. hebat tak ?? ye..anak sulung sememangnya  hebat dan saya bangga dapat kenal sorang insan seperti dia. dan saya harap apa yg dia hajatkan akan kekal jadi milik dia satu  hari nanti  dan saya sebagai insan yang sentiasa hurmat dengan tindakan dia ,akan selalu mendoakan yg terbaik hanya untuk dia dan hidupnya ..aaaminnn....

pasal teman hidup nya ..dia taklah memilih sangat katanya..janji awek tu bukan seorang pemalas..ada kerjaya dan sweet..eh..boleh pulak gitu ..ni saya je yg menambahnya hehehe...sorry tuan tanah kedaung..tapi..aaa..ada tapinya walau apa pun terjadi..jiwa dia still rock bebeh !!! dimana-mana rock beb !yea yeahhh... hehehe... tabik spring sir !!! dan akhir sekali saya masih ingat kata-katanya 'siapa kata rocker tak boleh jadi imam' ..ok.. saya nak tengok ~

ini baru kisah anak sulung ok..saya tak nak awak juling biji mata membacanya so kisah si anak tengah dan si bungsu tu esok2 je lah..line slow la kat sini..qouta wifi saya dah habis ni..lahai.. zalim tol line ni hah...


Comments

Anonymous said…
Lalalaa.. B)
Lyenda said…
werkkkk... heee~