Skip to main content

BACA ISIHATI TAPAK TANGAN

Assalammualaikum awak ...
saya ada info menarik tentang tapak tangan ni
nak taip malas ,so saya copy paste jek lah..
apa yg penting niat saya ialah untuk berkongsi info . .
mulanya nak share di wall facebook saya tu , tapi . .
nanti susah pulak nak mencarinya jika ada keperluan
so,dengan mood kemalasan yg membara ni
saya pun mengopy paste disini heee..maaf ye awak . . .


RAHSIA TANDA2 PENYAKIT

Jari telunjuk : Usus
Jari tengah : Jantung
Jari Manis : Imuniti
Jari kelingking : Rahim/Tulang Belakang

* Cuba anda lihat pada ruas jari-jari anda...

*Kalau ruas jari kehitaman tu maknanya badan kita ni penuh dengan racun dan toksik. Perkara tersebut boleh menyebabkan badan kita dijangkiti sembelit.

* Cuba periksa tapak tangan masing-masing..

*kalau tapak tangan berbintik* maknanya ada masalah angin. Yang suka marah2 tu mungkin banyak angin dalam badan. Sebab itulah selalu rasa nak marah dan naik angin aje.

* *Masalah tapak tangan berpeluh atau lembab*??? itu tandanya badan kita mudah diserang sel-sel kanser.

* *Jika perut ibu jari berwarna biru kehijauan* maknanya seseorang itu mengalami masalah resdung, alergi, dan penyakit paru-paru. Sekiranya, perut ibu jari ada urat hijau kebiruan maknanya anda seorang pengidap gastrik.

* *Urat biru/hijau pada pergelangan tangan, tapak tangan, sepanjang jari dan betis kaki* maknanya seseorang itu mengidapi stress atau tekanan dalam kehidupan sehariannya..

* Bagi seorang wanita, cara untuk mengetahui sistem dalaman perempuan anda ialah dengan melihat pada jari kelingking anda.*Kalau jari kelingking anda meruncing atau bengkok*, maknanya haid tak teratur, keputihan, senggugut, dan berkemungkinan rahim anda jatuh.

* Cuba pulak tengok pada kuku setiap jari anda..*Jika terdapat bulan sabit berwarna putih *di setiap jari anda bermaknaanda mengalami hormon yang tidak seimbang. 

* *Sekiranya anda mempunyai bulan sabit yang berwarna putih itu hanya pada kuku ibu jari* sahaja, itu menandakan anda seorang yang sihat..insya allah...

Jika ada tanda-tanda seperti diatas berjumpalah doktor dengan kadar segera untuk kepastian.Usah biarkan diri anda diselubungi keresahan..nanti penyakit lain pulak yang datang. Wallahua'lam

sekadar perkongsian

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx