BACA ISIHATI TAPAK TANGAN

Assalammualaikum awak ...
saya ada info menarik tentang tapak tangan ni
nak taip malas ,so saya copy paste jek lah..
apa yg penting niat saya ialah untuk berkongsi info . .
mulanya nak share di wall facebook saya tu , tapi . .
nanti susah pulak nak mencarinya jika ada keperluan
so,dengan mood kemalasan yg membara ni
saya pun mengopy paste disini heee..maaf ye awak . . .


RAHSIA TANDA2 PENYAKIT

Jari telunjuk : Usus
Jari tengah : Jantung
Jari Manis : Imuniti
Jari kelingking : Rahim/Tulang Belakang

* Cuba anda lihat pada ruas jari-jari anda...

*Kalau ruas jari kehitaman tu maknanya badan kita ni penuh dengan racun dan toksik. Perkara tersebut boleh menyebabkan badan kita dijangkiti sembelit.

* Cuba periksa tapak tangan masing-masing..

*kalau tapak tangan berbintik* maknanya ada masalah angin. Yang suka marah2 tu mungkin banyak angin dalam badan. Sebab itulah selalu rasa nak marah dan naik angin aje.

* *Masalah tapak tangan berpeluh atau lembab*??? itu tandanya badan kita mudah diserang sel-sel kanser.

* *Jika perut ibu jari berwarna biru kehijauan* maknanya seseorang itu mengalami masalah resdung, alergi, dan penyakit paru-paru. Sekiranya, perut ibu jari ada urat hijau kebiruan maknanya anda seorang pengidap gastrik.

* *Urat biru/hijau pada pergelangan tangan, tapak tangan, sepanjang jari dan betis kaki* maknanya seseorang itu mengidapi stress atau tekanan dalam kehidupan sehariannya..

* Bagi seorang wanita, cara untuk mengetahui sistem dalaman perempuan anda ialah dengan melihat pada jari kelingking anda.*Kalau jari kelingking anda meruncing atau bengkok*, maknanya haid tak teratur, keputihan, senggugut, dan berkemungkinan rahim anda jatuh.

* Cuba pulak tengok pada kuku setiap jari anda..*Jika terdapat bulan sabit berwarna putih *di setiap jari anda bermaknaanda mengalami hormon yang tidak seimbang. 

* *Sekiranya anda mempunyai bulan sabit yang berwarna putih itu hanya pada kuku ibu jari* sahaja, itu menandakan anda seorang yang sihat..insya allah...

Jika ada tanda-tanda seperti diatas berjumpalah doktor dengan kadar segera untuk kepastian.Usah biarkan diri anda diselubungi keresahan..nanti penyakit lain pulak yang datang. Wallahua'lam

sekadar perkongsian

Comments