DIA MEROYAN LAGI

hai awak
semalam kan hari minggu
lepak dengan adik-adik adalah sesuatu yang paling menyeronokan,
lepas makan sahur dan kami solat subuh berjemaah
kami sempat lagi lepak-lepak di katil sambil berborak kosong
ye untuk pengetahuan awak
adik saya adalah perempuan
walaupun begitu
perangai dia sangat lasak
dan dia pernah di ketogerikan oleh mama
sebagai perempuan yg tak menjadi !!
hehehe ..kejam nya mama saya tu kan...
dah perangai dia serupa lelaki nak buat macamane kan?
tapi dia adalah perempuan yg normal
zahir dan batin..i told u ok !!!
hehehe..tapi semalam saya cuba menyelam naluri dia
saya tanya dia :

LELAKI MACAMANE YG BEST BUAT COUPLE EKK

dan jawapan yg saya dapati ialah  :

~ cari yg betul-betul beriman baru bahgia dan diredhai oleh Allah sepanjang bercintaan

~cari yg ada kerjaya yg menarik,bukan kaya raya ,bukan gaji besar
   tapi cukup untuk satu kehidupan yg sederhana

~cari yg hurmat orang tua ,dia kena sayang parent kita macam dia sayang kat kita jugak

~cari yg sederhana tarapnya kalau tak nak dia pasang ramai girlfriend .

~ cari yg pandai memasak supaya bila kita sakit nanti dia boleh masakan untuk kita

~ cari yg tak sedang-sedang je ,tak payah yg handsome sangat,
    cukuplah dapat yg kemas dan manis

~ cari yg tak suka tunjuk  panas baran tapi cari pulak kita selalu cari pasal..kompem la dia panasss..

~ cari yg berumur sikit dari kita biar dia mudah paham bahasa kita
   kalau yg muda dari kita tu sengal sikit pahamannya..bahaya !

~cari yg tak reti putus asa
  sebab dia akan tetap setia kat kita walaupun kita buat apa pun kat dia ,tapi ade ke yg macam ni??? huh!

hehehe awak ..oo awak..awak nak tau tak
adik saya tu bukannya ada boyfriend pun
tapi ayat dia tu macam lah dia tu otai percintaan !!
heee..ok.la akan di cari.. ..tu kata saya kat dia
akak akan carikan abang ipar special untuk lu ok?
aik?? adik saya terkejut?? boleh ke? dia tanya saya lagi..
whay not? kan lelaki ramai didunia ni
kalau tak jumpa dimalaysia ??
akak cari di luar negara ...
kalau tak ada diluar negara??
akak akan cari di syurga ..insha Allah. . . siapa tahu kan ??
ok...ok.. akak memang pandai menjawap eaa..
dia gelak sambil tumbuk bahu saya
adoii..sakitlaaaa.. saya merengek ..tahan sakit
ye... tumbukan dia memang buat bahu saya rasa pedih pagi tu
hmmm.. majuk la camni...
saya ambil bantal dan terus tutup muka dengan mood merajuk!
sengaja nak merajuk dengan adik sendiri ,takpe kan awak?
nak merajuk kat awak nanti awak tak perasan pulak...
eh...boleh pulak gitu tu haaaa....


Comments

Lyenda said…
heee... hai gurl sepi ^_^
Anonymous said…
Hye nenek sihir .. :p
Yenda Ixati said…
hai meow getek :p