Skip to main content

DUIT RAYA ?

 hai dear . .
petang tadi saya tidur punya lah lama
entah apa yg buat saya semengantuk macam tu
mungkin cuaca dan keletihan berpuasa kot ..
tapi bukan harini mula berpuasa
dan masuk 15 hari dah ramadhan berlalu
petang tadi sewaktu nak lepak muka buku
some one pm saya
katanya.... on your handphone now !
alamak !! adakah ini ugutan atau arahan ?
saya pun on lah handphone saya yg comel tu
tiiitt . .  tiiiitt ... message masuk selaju lajunya !
eh .. ada orang bagi saya nombor
yg mana dimulai dengan *111*xxxxxxxxxxxx#
awak mesti tahu code apa yg saya taip diatas tu !
oohmennnn.. ada orang belanja saya kredit la...
aduh duh malunya  saya  . .tapi kenapa saya?
kan saya dah cakap jangan top up kan saya
sebab handphone saya tidak selalu aktif..
tapi katanya duit raya !!
alahai..puasa pun tak habis lagi la sayang oi haha
awak... terimakasih  ye
tapi please ..next time tak mau lah buat macam ni lagi
sebab saya tak perlukan semua ni, apa yg saya mau . . .
semua orang sayang saya seadanya ..cukup lah tu . . .


Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx