Skip to main content

JEJAKA PERASAN

Mata mula mengantuk
tapi masih banyak tugas yg belum selesai
semenjak dua menjak ni mata saya ni senang pulak mengantuknya
dah la perut ni asik berirama hip hop !
pastu seakan berdanggut pun ada jugak ..ergh..!
mengade jek kan . macam budak kecik !!
kesempatan sebagai blogger yg syok sendiri ni kadang-kadang
berjaya buat jiwa sepi saya jadi tenang
selain berkomen dengan teman-teman di muka buku tu
di wall blog ni ,saya  akan semadikan semua detik indah di fb.
kadang-kadang hilang kejap masalah
bila ayat di taip itu bagai menjeritkan satu bebanan di minda !!
SAYA NAK RAYEEE !!!! aaaa..macam tulah.. jeritannya
tapi ni contoh jek,mana boleh raya bila 16 ramadhan kan
ye..saya kena akur semua tu . .
sebenarnya dalam perjalanan muka buku saya tu
banyak ragam manusia yg saya jumpa
dan kadang-kadang saya rasa sikit pelik !
nak kongsi cerita lah sikit !
tapi ni tak taulah dinamakan gosip ke tak ni
kalau dicharge mengumpat..
sah2 puasa saya harini dah kena potong markahnya .
tapi kalau saya tak share ,nanti dia beku dalam jiwa saya,
aaaaaa cane? ..
di fb tu saya ada kenal sorang pemuda harapan negara !
jeng..jeng..jennggggg. . .  *muzik suspen please*
dia pernah bersembang dengan saya di private massage,
dia soal siasat saya bagai kan saya akan berkerja di syarikatnya !
tapi dengan ikhlas ,saya jawap satu persatu.
bila ditanya pasal status ,saya jawap saya single !!
sebab nya sampai saat ni,
saya belum lagi bergelar isteri seseorang
dia pun dengan pantas menjawap..owh ada peluang ni !!
saya pun jawap sambil bergurau...
awak . .. saya belum terbuka hati untuk sesiapa lagi buat masa ni,
awak carilah orang lain , yg jauh lebih baik dari saya....
dan apa jawapan yg saya dapat dari dia?
lyen ... saya akan tunggu awak sampai pintu hati awak terbuka untuk saya, apa yg saya nak awak jangan permainkan perasan saya kat awak , jangan nakal-nakal..awak tu saya yg punya tau !!
what ??
saya macam nak pengsan masa tu jugak!! serious saya cakap,lagi senang saya berchatting dengan mamat  philiphine tu ,dengan mamat mexico tu ,dengan mamat Riau tu  dari saya bersembang pasal semua ni dengan mamat melayu yg sorang ni !!! sumpah saya cakap..lepas tarikh dia pm saya tu,sampai lah sekarang ni, massage dia mamposss saya  tak layannn . . . biarlah dia nak cakap apa pasal saya ! sombong ke ... belagak ke .. itu ke ...  ini ke ..lantak !! kerana apa yg saya cakap ,itu yg akan saya buat  !! tu hak saya ~

buat mamat tu !
bersembang sekali dua ,dan saya balas text awak  itu dengan baik,maka janganlah anggap saya sudah jatuh cinta pada awak ok!! cinta saya mahal !! bukannya cinta kain sarung yg boleh ikut atas ,boleh masuk ikut bawah !! mohon terase ~




Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx