Skip to main content

MERAJUK


awak  . .  .
pagi selasa yg mendung ... macam-macam bermain diminda ni . buat baik salah ,buat tak baik lagilah salah . kadang-kadang rasanya macam nak duduk je dalam gua, berkawan dengan ular ,kelawar, dan penunggu gua lagi best kot . . . entah la ...

bila sentuh soal perasaan , kadang-kadang saya selalu terburu-buru dalam membuat keputusan,bukan apa  . . adat la orang tengah marah kan ...apa yg selalu saya buat bila saya marah ialah jangan bermuka buku ,lepas tu ambil bantal ,pasang lagu then tidur . . . everytime saya buat ni  . . .

saya seorang yg tak pandai membebel ,tapi saya hanya membebel di kertas, blog ,dan lukisan . . .yea.. sejujurnya saya memang minat melukis ,walaupun saya tak reti nak melukis ,lagi-lagi lukisan wajah orang lelaki..serious memang tak pandai ,kalau jadi pun lukisan tu ,awak akan nampak lukisan wajah lelaki itu akan iras-iras perempuan jugak . . .  masalah jugak kan . .

sebenarnya semua yg diatas tu bukan tujuan saya buat post harini ,
tapi sebenarnya saya nak beritahu awak yg insan yg rapat dengan saya tu dah buat saya rasa nak bawak hati jauh dari dia saat ni .  . . ye saya sedang merajuk dan akan terus merajuk . . .




Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx