Skip to main content

NALURI PEREMPUAN


assalammualaikum
duduk dalam bilik yg sunyi sepi ni
ada ketikanya memang indah
ada ketikanya memang perit
mengintai facebook dah menjadi rutin
bila tak intai macam tak puas hidup hari tu
lahai..macam ada something special pulakkan
maybe kot. . . Allah je yg tau...
ye kadang kala bila difikirkan
masok je arena muka buku tu
dan macam jumpa sanak saudara pun ye gak
ada adik-adik
ada abang-abang
ada kakak-kakak
nasib friendlist saya tak de warga emas
kalau tak sah-sah saya ada ibu dan ayah disitu gak
kadang-kadang
bila duk bersembang dengan mereka
dah macam mereka tu ada dalam bilik ni bersama dengan saya
cumanya saya tak perlu lah buatkan mereka air
yelah kan sebagai melayan tetamu ...
apa yang seronok
bila part berkomen tu la
lain status yg dibuat
lain pulak ayat diruang komen yg diberikan
dan akhirnya ...jadilah macam-macam trajide hee..syok gile!!
awak...hari saya akan sepi tanpa text awak
entah kenapa saya rasa macam tu tah..
saya sendiri pun tak tahu
tapi apa yg saya tau bila online
dan line pulak ok
orang yg pertama saya send text ialah awak lah
sebenarnya saya nak minta maaf kat awak
entah masa tu awak busy ke
awak tengah marah-marah ke
awak tengah bersedih ke
suka suki saya send text kan
hmmm . .  sorry la ye sebab mengganggu awak yg sedang bertugas
sebab tu ayat saya guna ialah
awak kalau awak busy,abaikan je text saya ni
nanti free awak balas la ye...lahai shahdu je ayat saya kan heee
*macam nak nangis pun ada ni tau* sob..sob.sob
tapi...aaa..ada jugak tetapi nya tu !!
bila saya berkomen dengan abang-abang di facebook tu
apa yg saya risau ialah :
~isteri mereka
~tunang mereka
~girlfriend mereka
~ex-gf mereka
~skandal mereka
~secret admire mereka
ye itulah yg paling saya geruni
saya takut semua orang yg dalam senarai diatas tu
pandang serong kat saya ..serious awak..saya sungguh seram !!
payah jgak nak jaga hati perempuan nikan
lagi-lagi jiwa orang yang sedang tengah syok sayang menyayangi,
dan..dalam pengalaman saya berfacebook
bukan sekali saya di sergah... berkali-kali dah..
tapi saya buat cool jek sebab saya tahu
lelaki idaman mereka tu bukannya ada apa-apa pun dengan saya
so....apa saya nak takut !!!
lainlah kalau boyfriend saya yg mengatal...
aaaaaaa.....sah-sah saya block je terus facebook dia (bf saya tu)
ergh..kejam tak saya ???

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx