Skip to main content

PERJUANGAN

assalammualaikum hai awak .. rindu la  ^_^
ofcos la rindu sebab dah lama tak meroyan kat sini
dah lama tak usik awak
dah lama tak mengade-ngade kat awak ..
pepagi isnin yg sejuk ni
kat rumah saya ni mendung kelabu
namun saya yakin itu tak bererti hujan  akan turun
kerana segalanya ketentuan yang Maha Pencipta ..
pepagi yg dingin ni
saya telah bagi 'hot' dengan melayan you-tube
lahai..debor-debor kan nak tau cerita apa yg buat i feel hot tu
yarckkk .. tak de makna saya nak tengok cerita bukan-bukan la
sebenarnya bila line clear
saya akan buka video ni  click here !!!
studio ni milik orang yg rapat dengan saya
kami kenal sejak beberapa tahun yg lepas
masa tu masing-masing masih milik orang tersayang . .
tapi kami makin rapat selepas sama-sama 'frust menonggeng' hehehe
atas istilah satu kehancuran jiwa
dia terus tenggelam dalam kehidupan dan cintanya yg hancur
sebagai insan yg rapat dengan dia sebelum ni
walaupun kami tak pernah berjumpa bertentang mata
namun saya rasa tanggung jawap saya ialah ,
melihat dia 'bangkit' dari tidurnya
ye..dengan iklas saya memberi dorongan dan semangat !
tanpa meminta apa-apa balasan pun darinya..iklas ye sangat iklas
apa yang saya nak . .
dia bangkit dan memulakan kehidupannya dengan semangat baru
kalau sebelum ni dia hanya main-main dengan muziknya
kini dia sudah mempunyai sebuah studio yg sangat lengkap
selain jamming dan membuat persembahan di konsert -konsert kecil
dia sekarang sedang berusaha
dengan aktiviti untuk merakamkan lagu !!
ye.. saya nak dia bangun untuk kali kedua !
saya tau dia memang boleh !
kerana semangat dia ada padanya
cuma selamani semangat dia tu tidur akibat kecewa!
awak . . .kehidupan perlu diteruskan
perjalanan ini memang sangat sulit kalau kita lemah
saya tak meminta apa-apa dari awak
apa yg saya nak ,satu hari nanti
keluarga awak akan bangga sebab adanya awak dalam kehidupan mereka
dan masa tu ,awak janganlah lupakan saya ye ..heee...
soal cinta tu . .awak jangan bimbang...
serah je pada takdir
jika takdir mengata kan itu jodoh awak
1000 tahun pun tak mungkin terpisah  . .  insya Allah
semuga maju jaya doa saya buat awak disana
Allah selamat kan kamu . . . .
siapakah dia tu ?
aaa..korang mesti tertanya-tanya yg mana satu orangnya kan?
biarlah  hanya saya yg mengenali dia didalam video tu
apa yg lebih perlu..lebihkan lagi usaha untuk maju !!
cayook !!!

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx