Skip to main content

SILAP JANTINA PULAK

selesai sudah masak time
layan blog kejap . . .awak nak tau saya masak ape?
meh tunjuk.. ambil resepi kat sini . . .cuba awak klik !!
ok..sebenarnya nak masak tempoyak
tapi stock tempoyak memang takde...so sila abaikan . . .
awak..oo awak...
petang tadikan sebelum saya memasak ,
saya ada lah luangkan masa dimuka buku kejap,
pastukan awak... *muzik suspen please...*
ade seorang orang perempuan add saya .
bila saya tengok dia seorang orang yg comel lagi manja-manja gitu
saya punn meng'aprove' dah sidia tu ..
oh nya.. dia pm saya.laaa
dia minta intro  ..
dan saya memang dah agak yg dia student sekolah menengah punya
ye 100% saya yakin tau !!
tapi bila saya kata kat dia
maybe u can call me kak yen ...
hah? dia terkejut !
but why .? why kak yen ?
dia gelabah . . .so. . .saya cakap kat dia..
i;m a gurl
23 years old
and my name is lyenda izzati
ahha.. ni kompem adik ingat akak abang-abang kan?
hahaha..dia gelak guling-guling..ofcos laa..
hahaha..kami gelak sesama...
kesian adik tu ,dia nak mengadjust saya tau awak..ohnya..
kalau tak ...sah-sah saya dapat 'awek 'baru harini ...lahai...
hehek..ohh tidakkkk... itu bukan saya ..
saya perlukan lelaki bukan perempuan untuk difeelingskan
hahaha ..jahatnya ayat saya kali ni kan ...hahaha
tapi kan awak . ..untuk menjaga hatinya
saya pun cakap lah kat dia
kalau adik ada apa-apa masalah nak share..pm akak ye
akak sentiasa ada diinbox ni ..
tapi..jangan mengadu yg kredit adik dah habis
dan minta akak top up pulakkk tau... hahaha
kami gelak sesama lagi...
dia kata ...eh..tak la akak . . .
takkan lah saya nak buat camtu . .
ok... gud girl kata saya kat dia..
awak..oo awak . .
awak  tau tak nape dia ingat saya ni lelaki
sebab nickname fb saya dah tukar ke Ixa Love You ..hehehe..
dan saya guna pic profile yg dibawah ni ..ulala ~







Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx