WARKAH DARI DINDA

Kehadapan kanda ku yang jauh dimata
bersama alunan muzik berirama buluh perindu ini ,dinda mengaturkan jemari dinda hanya untuk tatapan kanda disinun...sang bayu yang lemah gemalai ni sudah pun sudah membuatkan dinda terasa sangat mengantuk  ,lebih-lebih lagi bila suara burung murai berkicau riang di taman kita tu.. burung ape??? burung murai ... burung ape ??? burung murai.... burung ape ??? ahh.. lantak ko !!! sengal !!

kanda . . .
dinda haus disini. . . bagaimana dengan kanda ? haus tak ? semalam kanda tak makan sahur kan...aaaa... kompem haus le tu ... eh..tengok tu !! ada roti.. ada kaya ... ada air kotak lagi di atas meja dinda ni . . .siapa yg beli ni??? dinda dah 5 hari tak keluar rumah ,apa lagi pergi ke mini mart tu .. yelah semenjak budak bangla tu  kenyit mata kat dinda ,lepas tu baru dinda nak balas ,kanda dah sampai ..adeh..rugi tau..handsome  siot ...macam abang johnny deep ~ ...awww... caer terus ~~~

kanda ooo kanda . .
manakah kanda menghilang ? ni bau asap rokok ke ...bau asap ubat nyamok ni kanda ?? takkan baru pukul 1 kanda dah pasang ubat nyamok..tunggu lah lepas magrib nanti atau masa kita nak masuk beradu ke nanti. kanda jangan memain ea.. kalau nak isap rokok pun,mohon asapnya ditelan ,dinda dah naik loye ni bau asap rokok..kang dinda muntah kang. . . batal pulak puasa dinda harini ..penat-penat je dinda baca doa pagi tadi,sampai tergigit lidah tau ...emm sakitnya masih lagi terasa ~ hmmm....

kanda . . .
kenapa sepi ni ...? kok ye pun * eh..kok tu macam cakap jawa jek ??? * ...kok ye pun kanda pergi memburu ,takkan tak nak bagi fly kiss kat dinda ni ? kesian dinda tau. dah la lapar...sepi..duduk sorang -sorang dalam kamar cristal ni ,pastu layan lagu dangdut roma irama lagi.. pening tau kanda..pening ..werkkk.. aaaa..dah naik mual dah ni ... kanda ....dinda nak berbuka lepas azan zohor boleh tak ??? haaaa *alasan baek punyerrr* kalau kanda izinkan . . .kanda dail kanla pizza hut buat dinda disini . .dinda lupa nombornya ni pun dinda copy paste kat google...
naaaa...   1300-88-2525  . . 

kanda . .
kalau kanda baca warkah dari dinda ni ,itu bermakna dinda dah pun masuk ke negeri atas awan . dinda sudah pun belayar ke pulau impian kita tu . mungkin dinda sedang diulit mimpi bersama intan *eh..tu nama lagu wings tu* haaa...ok la kalau kanda free nanti kanda singgahlah kejap kesinggah sana dinda ye..macam program singgah sahur kat tv3 tu .  boleh la kita makan pizza hut bersama-sama emm..maksud dinda waktu berbuka la..lepas azan asar..eh..azan magrib ..cane ? boleh tak kanda ku ?

kanda ku pengarang jantung ku ..buah hatiku intan payung ku ,penawar rindu ku . . . .izinkan dinda beradu dahulu ..mohon mimpi-mimpi indah sambil makan pizza dinegeri atas awan la ye . maaf warkah ini terpaksa dinda posting di blog sebab jari dinda dah terkehel dok asik menaip siang dan malam kat keypad ni,tak berdaya nak menaipnya di kertas surat cinta kita yg wangie tu .....maklom lah dindakan blogger syok sendiri .. hek3...buat pengetahuan kanda , tak semua awek blogger sengal macam dinda tau..kalau kanda reject dinda..nanti nyesal tak tau eah ..  *macam ugut le pulak*
KANDA !!!!!??   ~ peace ~  heee . .  .

Comments

Anonymous said…
Mg kaki ugut pon.. xD
Yenda Ixati said…
erkk . .
sy ugut pada yg nakal jek eaa..:P